Film

Édes ellenfél

magyar vígjáték, 80 perc, 1941


Értékelés:

29 szavazatból
Szerinted?

Leírás:

Bojár Kálmán a férfiak jogaiért szónokol a Családvédő Liga rádióközvetítésében. A nőket a fakanál mellett marasztaná. A beszéd hatására a bankban több nő elveszti állását, akik ezért botrányt csapnak Bojár házánál. A bosszúhadjáratot Kovács Manci, az állástalan gépírónő vezeti. A bank megpróbálja Mancit korrumpálni, a lány pedig férjet követel Bojártól. Egy másik szálon a csúnyácska Krakauer ostromolja Lacika Ödönt, a rádió kétbalkezes hangtechnikusát. A füredi Anna-bálon találkoznak a szereplők. Manci sikeresen ébreszti föl Bojár féltékenységét azzal, hogy Sziráky menyasszonyának hazudja magát.

Kövessen minket a Facebookon!

Stáblista:

Vélemény:


február 11. 09:20
hol lehetne megnézni

2015. december 21. 22:21
Érdekes, ma aktuálisabb, mint amikor készült. Amúgy egy aranyos vígjáték, remek szereplőgárdával. A Latabár Kálmán-Kiss Manyi páros a fénypont, de Mály Gerő is hozza a formáját, és Szeleczky Zita is imádnivaló.

2012. december 7. 16:28
"Bojár Kálmán a férfiak jogaiért szónokol a Családvédő Liga rádióközvetítésében. A nőket a fakanál mellett marasztaná. A beszéd hatására a bankban több nő elveszti állását, akik ezért botrányt csapnak Bojár házánál. "

Jók ezek a 2 háború közti, Horthy-rendszerbeli vígjátékok:)

Összes hozzászólás