Ég veled

Bakancslistához adom
Adiós
16 éven aluliak számára nem ajánlott spanyol akcióthriller, 111 perc, 2019

Értékelés:

18 szavazatból
Szerinted?

Sevilla, a próbaidőn lévő Juan (Mario Casas) kezdi élvezni a szabadságát, miután éveket töltött börtönben, amikor egy autóbalesetben elveszíti a kislányát. Bár Eli (Ruth Díaz), a nyomozásért felelős rendőr megpróbálja megakadályozni, hogy Juan saját kezébe vegye a törvényt, a férfi véres bosszúhadjáratba kezd.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
5/10
Nicole40 2021 márc. 29. - 20:44:36 5/10
Nem volt rossz, de ez most nem fogott meg.
8/10
bundi8 2020 okt. 23. - 20:26:42 8/10
Meglepően jó, ajánlom!
9/10
Nótárius 2020 okt. 10. - 16:10:10 9/10
A szabadságvesztés büntetése letöltéséből ideiglenes eltávozásra bocsátott Juant (Mario Casas), mint már korábban is annyiszor, szerető felesége Triana (Natalia de Molina) várja a börtön előtt, és az elsőáldozására készülő bájos kislánya otthon. Amikor aztán az örömteli nap végén a kislánya, egy elszenvedett súlyos autóbalesetben életét veszti, véres bosszút esküszik, de kezdetben nem is sejti, hogy ezáltal ki-mindenkivel kerül szembe.

Sevilla legdurvább szegénynegyedében, az ottani bűnözéssel együttélő szubkulturában játszódik, a spanyol régmúlt indulat- és hagyományvezérelt nemzetkarakterológiai sajátosságait napjainkra átéreztetett, nagyszerű film; mely ítélkezés nélkül, az együttérző emberségéből fakadó líraisággal közelít az elsivárult körülmények között élőkre, önsorsrontó impulzívitásukra, lehangoló életviszonyaikra, fekete-fehéren nem értelmezhető reakcióikra, döntéseikre és személyiségükre. A tragikus szerencsétlenség okán elszabadult vérbosszú, következményeket nem mérlegelően felcsapó erőszakhullámainak; valamint a gyász fájó gyötrődésű elkeseredésének és a kiüresedett elbizonytalanodás szaggatottan meg-megtorpanó, metsző csendekkel eseménytelenül lelassuló tempóváltakozása is nagyban hozzájárul e rendkívül erős érzelmi hatású film mindvégig magas feszültségszintjéhez.
Kiemelt méltatást érdemel az e filmet a térségi kulturális hagyományokba ágyazó, felkavaróan különleges hangzás-élményt garantáló zenei világa is;
például:
Me Quedo Contigo Canción Original De La Película
https://youtu.be/VY3uAOENovw