Film

Egy lövés a fejbe, öt a testbe

/The Young Americans/
magyarul beszélő, angol filmdráma, 103 perc, 1993 18 éven aluliak számára nem ajánlott

Értékelés:

40 szavazatból
Szerinted?

  A kilencvenes években, Londonban járunk. A várost egy új, kegyetlen banda tartja félelemben. A csoport át akarja venni az éjszakai szórakozóhelyek és a kábítószer-kereskedelem fölött a felügyeletet. Kitör a bandaháború, a halálestek száma egyre nő, a helyi rendőrség pedig tanácstalan. Los Angelesből a tapasztalt kábítószer-specialistát, John Harrist küldik a segítségükre. Kiderül, hogy a banda élén Harris ősi ellensége, a rendkívül kegyetlen és brutális Carl Frazer áll. A rendőrség úgy dönt, beépíti egyik emberét a bűnözök közé. A választás a fiatal Chrisre esik. A fiúnak személyes indíttatásai vannak és mindenáron el akarja kapni Frazert, aki meggyilkolta az édesapját. A téglát azonban hamarosan leleplezik.

  Forgalmazó: Mokép

  Kövessen minket a Facebookon!

  Stáblista:

  Szereplők

  John Harris
  Christian O'Neill
  Rachael Stevens
  Edward Foster
  Richard Donnelly

  Alkotók


  Vélemény:


  2012. március 29. 22:04
  Most olvastam a tartalmat. Hát elég vicces, hogy az ismertető utolsó mondatai a film végét mondják el. Az utolsó mondat pl. a film vége előtt kb. 10 perccel történik.

  2012. március 29. 22:01
  Viggo Mortensen legjobb alakítása. Vajon miért van az, hogy hasonló témák esetén is az angol filmek sokkal jobbak, mint az amerikaiak. Talán ők jobban érzik, mi az elég, amikor a kevesebb több lett volna.

  2012. március 29. 21:55
  Björk egyik albuma (Young Americans filmzene) keltette fel az érdeklődésemet a film iránt. Bár Björk miatt kicsit többre számítottam, de azért nem volt rossz szájízem a végén sem.

  Sima krimi jó színészekkel, mégis érezni rajta, hogy van benne valami művészfilmes hatás is (persze nem olyan erővel, mint pl. a Szellemkutyában). A vége megér egy misét, amikor Harvey Keitel megy haza és csodálkozva/gyanakodva nézi a szembejövő embereket.

  ???

  Krimi, érdekes alvilági szemlélet, emberi érzelmek. Nincs nagy ömlengés, nagy katarzis. Mindenből egy kicsi. Talán ez a hibája is a filmnek.

  Mindenestre Björk miatt megérte... :)

  Összes hozzászólás