Egy maroknyi csoda

Bakancslistához adom
Pocketful of Miracles
amerikai játékfilm, 134 perc, 1961

Értékelés:

11 szavazatból
Szerinted?

Almás Annie, a koldusok fejedelemasszonyának almáját csodatévőnek tartják. Kiváltképp hiszi ezt Gigerli Dave, a New Yorki-i alvilág nagyfőnöke, akinek számos alkalommal szerencsét hozott már Annie almája. Dave-nek éppen fontos talákozója lenne Darcey-vel, kemény ellenfelével, de almái nélkül egy tapodtat sem akar tenni. Annie azonban bánatában leitta magát, mivel zárdában nevelt lánya értesítette, hogy meglátogatja spanyol nemesi jövendőbelijével és hercegi apósával. Hogy állhat így lánya elé, aki elől mindvégig eltitkolta igazi életét? A babonás Dave-nek egy nap alatt kell Annie-ből úrinőt faragni, százfős előkelő társaságot toborozni, valamint az újságírókat és a spanyol konzult félreállítani...

Stáblista:

Szereplők

Apple Annie
Elizabeth 'Queenie' Martin
Alfonso Romero
Joy Boy

Díjak és jelölések

  • Oscar-díj

    1962
    Legjobb férfi mellékszereplő jelölés: Peter Falk

Hozzászólások

Szerinted?
9/10
Rojita 2021 máj. 20. - 18:20:31 9/10
Véletlenül botlottam bele a filmbe egy ingyenesen letölthető oldalon. Nem is figyeltem rá, h ez Frank Capra, 3 x-os Oscar-díjas rendező utolsó filmje, - Peter Falk nevén akadt csak meg a szemem, aki mint kiderült, egy kisebb szerepet játszott a filmen, (amiből ugyan lett egy "legjobb mellékszereplői - jelölés).
New York koldusai, szeszcsempészei és egyéb kétes elemei között játszódik a felnőtteknek szóló mese, akik szívjóságból összefognak, h néhány napig egy szerepet játszanak el mindannyiuk közös barátja, az öreg Annie koldusasszony kedvéért.
Kicsit Dickenses, kicsit P. Howardos a forgatókönyv. A népes szereplőgárda a korszak legjobb amerikai színészei közül verbuválódott . A fsz Bette Davis, törékeny öregsége megkapó volt. De kiemelkedő volt a simlis, de melegszívű Glenn Ford főcsempészként és a minden körülmények között helytálló öreg inas.
Az a fajta film, ahol a színészek túlszárnyalják a fk-et.
A bemutató után 60 évvel is kellemes 2 órás szórakoztatást nyújtott a film.
Gabez 2010 jan. 16. - 23:41:56
öt évem ráment, vért izzadtam, de mára megvan ez a filmje is Caprának, nem hatott úgy, mint régen, de azért ma is jó kis film még.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu