Egy megfoghatatlan hamisító

Bakancslistához adom
Mou seung
16 éven aluliak számára nem ajánlott hongkongi krimi, akciófilm, 125 perc, 2019

Értékelés:

18 szavazatból
Szerinted?

A hongkongi rendőrség egy hamisító bandát üldöz, melynek vezetője a "Festő" kódnevű főzseni. Annak érdekében, hogy megfejtsék, ki is ő valójában, a rendőrség bevonja a bandatag Lee Mant, hogy felfedje a "Festő" identitását.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
8/10
nefefe 2021 júl. 31. - 18:17:50 8/10
Egy film a pénzhamisítók világáról. Egy főnök, aki G.I.Joe-ba oltott Terminátor. Egy naiv művész, aki nem tud vagy nem akar beilleszkedni. Legalábbis ez a látszat. A végét meg jól megcsavarták. Érdekes film, jó film.
7/10
IamTwo 2020 máj. 30. - 19:34:21 7/10 Előzmény Nótárius
Nekem is tetszett, izgalmas, fordulatos volt.

Egy csipetnyit levont az értékéből, hogy ilyet már láttunk 25 évvel ezelőtt Közönséges bűnözők címmel, a hasonlóság nagyon hamar szemet szúr, így a film felétől, harmadától már tudható, hogy ki a Festő. Szerintem Chow Yun-Fat figurája egy picit túlzó, olyan gyanúsan vibráló, és a színész is rájátszik egy kicsit, talán ez is megerősített a gyanúban a film felénél.

7/10
Nótárius 2020 ápr. 03. - 13:08:42 7/10
Szerintem a kategóriáján belül is egész jó, szokatlanul érdekes néző-megvezetésű és ekként különös módon meglepő végkifejletű, a művészet és a bűnözés egy-egy összekapcsolódó ágába is közelebbi betekintést engedő, lelkileg is próbára tevő, akciódúsan izgalmas film.

Chow Yun-Fat, akit már több kiváló filmben is láthattunk,

... itt "csak" egy félrevezetésül kitalált, képzeletben felépített történetben volt karakteresen nagyszerű főszereplő; ezen film valóságban csak egy egyszerű rendőrségi gépkocsivezető. Ennek a stáblistán is látható látszólagos ellentmondásnak a feloldására is 

... érdemes megnézni e filmet.