Egy nyár Mónikával

Bakancslistához adom
Sommaren med Monika
svéd filmdráma, 95 perc, 1953

Értékelés:

10 szavazatból
Szerinted?

Harry és Mónika Stockholm szegényebb negyedében lakó fiatalok. A fiú egy porcelán raktárban, a lány egy zöldséges boltban dolgozik. Nem látnak maguk előtt jövőt különösen akkor, amikor Mónika elveszíti munkahelyét. Elhatározzák, hogy a város körülvevő lakatlan szigetek egyikére mennek keresve a szabadságot és a felszabadulást. Eleinte úgy élnek, mint a paradicsomban. Sajnos hamarosan hiányozni kezd a pénz. Ehhez jön egy őket üldöző huligánnal való drámai összeütközés. Vissza kell térniük. Mikor kiderül, hogy Mónika terhes, összeházasodnak és beköltöznek egy szegényes szobába. Harrynak munkát kell, hogy találjon. Tanulni is akar. A helyzettől kétségbeesett leány megcsalja őt, elhagyja Harryt és pici lányukat.
A kritika egyöntetűen kiemelte Gunnar Fischer hallatlanul szép képeit, ahol a szigetet beborító napfény sugarai állnak ellentétben a lehangoló munkástelep házainak sivár csúnyaságával. A fiú nyugalommal teli természete is élesen szemben álla lány agresszióval teli, szinte állatian ösztönös viselkedésével.
Forgalmazó: Örökmozgó

Stáblista:

Szereplők

Harry nagynénje
Mónika apja
Mónika anyja

Hozzászólások

Szerinted?
6/10
convar 2013 febr. 23. - 21:21:38 6/10
Nem értem hogy a vége (úgy értem onnantól hogy visszatérnek a városba) miért van annyira összecsapva. Pedig épp a végkifejletet, a drámát kellett volna jobban kibontani, apránként lát(tat)ni ahogy az idillnek szépen lassan vége. Sztem.

Legalább 100 perc játékidõ kellett volna ennek a filmnek, ha nem 120.


Ja, és a film ismertetõje erõsen spoileres.


6/10
10/10
steflac 2011 jan. 14. - 18:53:56 10/10
Huszonévesen ezt a filmet látni kell! Nálam 10/10.
asanisimasa 2008 dec. 11. - 23:35:33
Az „Egy nyár Mónikával“ címû film egy kivételes alkotás az életörömrõl, mely éppen azért tud ilyen csodálatosan kibontakozni, mert egyidejûleg az élet nehézségeit is a „hátán cipeli“. (Stefan Höltgen) ...érdemes megnézni.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu