Egy szív megáll

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott magyar filmdráma, 80 perc, 1942

Értékelés:

23 szavazatból
Szerinted?

Futó Sándor betegesen féltékeny a feleségére. Mindenkire gyanakszik, még felesége impresszáriójára is. Fél attól, hogy apja sorsára jut, aki megölte anyja vélt szeretőjét, majd maga is öngyilkos lett. Sándor szeretné elejét venni ennek, ezért öngyilkosságot kísérel meg, de sikertelenül. Felgyógyulva tovább marja lelkét a féltékenység.

Stáblista:

Szereplők

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
9/10
Nótárius febr. 22. 19:08:15 9/10
Az e film értékelését is meghatározó, kamaszkorom óta mindmáig fennálló, Karády Katalin iránti elfogultságomat hiába, de minek is tagadnám. ;)

https://youtu.be/Rgxs-2Dwi8c?si=cJEvtea6VHZqESB2

https://youtu.be/wX9eNpxUEsM?si=ROrO6Y8yPTkAXfg3

" [...] Talán a kései korokba elsodorja egy vándorkedvű szél szépséged fűszerét, mint amikor a föld alatt görög szoborra talált egy büszke kor, mely szépséget cserélt.
Talán a kései korokba elsodorja.
De azt az életet, a remegést, a lázat, melyet sötét mozik mélyén éreztem én, azt nem találja meg ezentúl semmi század, nem őrzi szó, se könyv, se kép, se költemény, [...] "
Vas István
9/10
Nótárius febr. 20. 20:42:14 9/10
Íme, e film szereplőinek teljesebb és szemléletesebb listája

https://g.co/kgs/Q9GnTCe
5/10
etikett1 2020 máj. 31. - 12:19:24 5/10
Borzasztó a hang, üvölt, mint az állat, ha meg lehalkítom nem értem mit mondanak. Ez így élvezhetetlen.
Zöldmáli 2013 máj. 18. - 18:05:10 Előzmény feketevipera
Kár volt beletenned a spoilert, mert SPOILER: nem igaz. SPOILER VÉGE.

Abban egyetértünk, hogy nem volt hiteles a drámai jelenetekben. Sem itt, sem a többi filmben. Mi több, szerintem elég rossz filmszínésznõ volt (állítólag színpadon volt igazán elemében), de az biztos, hogy az arca, a hangja nagyon különlegesnek számít még ma is.
feketevipera 2009 jan. 01. - 23:41:21
Ismét csak az idõsebb férj-fiatalabb feleség-fiatal férfi szerelmi háromszögének feldolgozása. Karádyn valahogy megint csak nem egészen éreztem a hitelességet a drámai jelenetekben, idõnként mintha túljátszotta volna a szerepét. SPOILER Na és "természetesen" megint õ pusztul el a film végére. SPOILER OFF De nem akarom senkinek se elvenni a kedvét, meg lehet nézni a filmet.