Egyetlen lövés

Bakancslistához adom
A Single Shot
16 éven aluliak számára nem ajánlott angol-amerikai-kanadai krimi, 116 perc, 2013

Értékelés:

60 szavazatból
Szerinted?

Válását követően John Moon West Virginiába költözik, ahol vadászatból tartja fenn magát. Egy nap vadászat közben véletlenül halálosan megsebesít egy erdőben kószáló nőt. Amikor Moon a haldokló nőhöz rohan, a holtest mellett egy pénzzel teli dobozt talál. A férfi rémülten igyekszik eltűntetni a gyilkosság nyomait és magához veszi a pénzt. Hazatérve igyekszik felvenni élete fonalát, ám hamarosan fenyegető levelet kap egy bűnbandától. A banda tudja, mit tett Moon, és tudja, hogy nála van a pénz. A vadásznak rá kell jönnie, hogy ezúttal ő lett a célpont...

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
8/10
Ildikó Nóra 2023 júl. 12. - 17:49:05 8/10
A filmet egyszer meg lehet nézni, Sam R-nek jól állt a szerep, az alakítása tetszett. William H. M. inkább nevetséges volt a szerepben. A szinkron, a film hangulata tetszett.
6/10
sexykex 2023 jún. 25. - 15:53:32 6/10
Ez nem egyetlen lövés volt. Vadászat közben összevissza lövöldözik, mintha egyedül lenne az erdőben, de most nem volt egyedül. Utána is hülyeségeket csinál, ami nem túl nagy csoda, hiszen csak egy kisvárosi cowboy, akit buta parasztnak is nevezhetnék – de nem akarok durvulni.
Első látásra van némi feszültsége a filmnek valami diszkrét bája, mint egy elcseszett életnek egy elcseszett helyen. Egészen összeszedettek a karakterek: Obadiah és a társai olyan fazonok, akiknek puszta látványától menekülőre fogja az épelméjű ember. Ha nem olyan, mint én. Mert lehet, talán épelméjű vagyok, viszont süket. Pont abban a frekvenciasávban állapítottak meg halláskárosodást, ami része a hétköznapi életünkben megszokott zajoknak és beszédnek. Gondolom ezért nem értettem a részeg Simon gajdolását tökéletesen, amikor elmeséli a sztori hiányzó részeit. Gondoltam meg nézem még egyszer kissé hangosabban, de akkor sem értettem. Azután azt gondoltam, hogy le van sz@rva az egész.
9/10
Lehasználó 2020 nov. 30. - 14:35:18 9/10
Pont az volt benne jó,hogy sejtelmes és nyomasztó film.Kicsit összevissza és nehezen bogozható a történet,de ez a film a Főszereplő makacs,önfejő,de mégis nyomorult életéről szól.
6/10
Nótárius 2020 nov. 10. - 01:32:05 6/10 Előzmény benvenuto1
Én pedig annyiban értenék egyet, illetve avval egészíteném ki, hogy komor valóságúan vontatott és nyomasztó volt; ám ez a történet szerintem, épp ezáltal lett átérezhetően hiteles. Ekként, legalábbis kb. az utolsó 5 percéig majdnem egész jó filmnek ígérkezett. Akkor aztán a lehangolóan rideg életkörnyezetbe ágyazott történések, addig nagyon is valóságérzetű nyers naturalizmusát, végkifejletként

néhány meglehetősen kizökkentő életszerűtlenség zárta le, sajnos. És evvel éppenhogy nem a hepiend hiányára utalok.

olahmiki1959 2016 márc. 05. - 23:23:22 Előzmény benvenuto1
Egyetértek.
Annyival egészíteném ki, hogy megnéztem ugyan, de nagyon sok kérdõjel maradt bennem.
1/10
benvenuto1 2015 máj. 26. - 00:21:00 1/10
Nagyon vontatott és nyomasztó film. Nem láttam értelmét, hogy végignéztem.