Élet

Bakancslistához adom
Life
15 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai sci-fi, horror, thriller, 104 perc, 2017

Értékelés:

340 szavazatból
Szerinted?

Egy űrhajóscsapat a Mars-kutatás eddigi legnagyobb áttörését éri el: élet jeleire találnak a vörös bolygón. De a siker megrészegíti és felelőtlenné teszi őket. Daniel Espinosa filmje.
Bemutató dátuma: 2017. március 23. Forgalmazó: InterCom

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
9/10
Kit Fisto 2023 dec. 30. - 17:23:17 9/10
Mennyi ostoba hozzászólás! Nem értitek ezt, azt, és fölényeskedtek, hogy a legénység milyen hülye volt, és a lény hogy tudhatta volna ezt vagy azt. Most komolyan? (akire nem passzol, az ne vegye magára)
Ez egy sci-fi, nem dokumentum, vagy történelmi film.
Megnézném, ha ti vagytok összezárva egy ilyen elképesztően intelligens, hideg, racionális, és ugyanakkor irtózatosan erős lénnyel, aki arra törekszik, hogy elpuszítson titeteket, mennyire viselkednétek okosan..
Ez egy idegen létforma. Még a Földön is vannak olyan létformák, amik a fizika és a biológia határait vonják kétségbe, pl. a mélytengeri lények, vagy a medveállatka, a kolibri, és sok rovar, bogár, vagy hüllő-féle. Honnan tudjátok, hogy mire lehet, vagy nem lehet képes egy távoli világban létrejött lény?
Nem tudjátok, és ti sem lennétek okosabbak. Ez egy kitűnő sci-fi, és aki úgy gondolja, ő jobbat tudna írni, hajrá. Aki szerint unalmas, sablonos, kiszámítható, az mondjon 5 olyan sci-fi, vagy akciófilmet, ami szerinte nem az, és jobb, mint ez. Sok sikert. Aki a hatodik érzékre gondol, már bukta. Egyéb..?
3/10
Pjotr Puszta 2022 jún. 27. - 22:35:11 3/10
Kiváló színészek (és Ryan Reynolds) egy unalmas, közhelyes, nagyrészt kiszámítható, ezerszer megírt "alien" sztoriban. A film technikailag is jó lenne, sokkal jobb sztorit érdemeltek volna.
Roberto DiCapribogyó 2022 febr. 14. - 19:27:08
Nagyon kellemes meglepetés ez a film. Nem is tudom, hogy miért, de volt egy olyan gyanúm, hogy B kategóriás ostobáskodás lesz, ezért kerültem is idáig. Adta a tv, gondoltam belenézek az elejébe...és nagyon nem bántam meg. Bár pont az első ~15 perc uncsi, de nem kell megijedni tőle.

Meglepő mód az Alien a hasonló alaphelyzet ellenére egyszer sem jutott eszembe a film alatt, saját jogán egy szórakoztató izgalmas sci-fi thriller (horror) szerűség, remek atmoszférával, kifejezetten szép látvánnyal. Az űrállomás szuper helyszín volt, nekem a lény kinézete is bejött. Amit kiemelnék, hogy volt benne néhány váratlanul megrázó jelenet (nem horror értelemben, hanem drámai) , pl. ahogy a rövid hajú csaj végzi, azt igen csak hatásosra csinálták meg :(, de a néger fickó jelenete is emlékezetes marad. Én azt se bánnám, ha jönne egy folytatás.
5/10
offtopic
Kincsaminincs 2021 okt. 10. - 01:58:04 5/10
Nagyon közepes. Sok a hiba, de egyszer nézhető. 5/10
biffco 2021 okt. 09. - 23:12:38 Előzmény TomiBoy99
jaj:)
6/10
nick név 2021 aug. 07. - 15:48:18 6/10
-- helyenként spojleres lehet --

A visszataszító médiavilág az élet legtermészetesebb elemeként reprezentálva, ilyen szempontból hitelesen adta vissza a mai viszonyokat.
Az idegen létforma ábrázolása tetszett, végre nem a szokásos antropomorf, illetve négy lábon járó állatszerű élőlényként jelent meg, mint az ősemberre is vadászó vad képét megidéző metaforikus szörny. Nem egy kedves idegen és nem is a protézises delikvens. Az első halálnál egyébként undorítóbb és hidegrázóbb dolgot keveset láttam filmen. Alkata szerint mélytengeri élőlényekhez lehetne talán hasonlítani, de csak nagy vonalakban. Vagy mondhatjuk egy tengeri csillag, egy polip és egy medúza szerelemgyerekének. Az másrészről egy rejtély volt a számomra, hogy mitől volt képes az elején olyan gyorsan egész nagyra nőni, mivel táplálkozott ezalatt, de biztos nem vagyok biológus és ezért értetlenkedek.
Bárcsak így tudnának együttműködni a különböző nemzetek és államok, mint a legénység tagjai, de félre is a gyermeki naivitással. Az egyik szereplő monológja viszont nevetséges: ,,Az amit érzek nem tudóshoz méltó, nem racionális, ez gyűlölet.'' Mintha ebben az interpretációban a tudósok már nem lennének emberek - ó jaj, az alkotás új rétege bukkan elő -, mit kell itt mindenféle alja érzelmekkel foglalkozni... Mit tudnak azok a számok és a statisztikák tükrében...
A film végén pedig sajnos megjelentek a kalandos elemek, amolyan katasztrófafilmes beütése lett az atmoszférának, amit egy másodpercig sem hiányoltam, tudom, ha űr sci-fi akcióval vegyítve, akkor kell a minden robban és szökik a levegő, úristen most mi lesz.
A lezárás abban a tekintetben jó volt, hogy végre a hibalehetőség viszonylatában tükrözött némi realizmust, nem a győznek a jók és a kettőből három versenyző életben marad elve diadalmaskodott. Nem volt rossz végül is, de különösebben jónak sem tudom tekinteni.
4/10
TomiBoy99 2020 dec. 04. - 00:18:38 4/10
Ezt a filmet akkor nézzétek meg amikor semmi komolyat nem akartok nézni a TV-ben, csak vmi gyenge sci-fit.
Jézusom.... *Spoiler*
Jólvan, oké hogy Calvin barátunk kinyírja a 40 IQ -s legénység 5 tagját de a végén 1 dolguk lett volna Gyllenhalék-nak, egyetlen dolguk, az pedig az hogy ne csessze el az útirányt és ne a Föld felé tekerjen. Az azért vicces volt ahogy az idegesítő nőcske száguldott a világűr felé, gondolom azóta magára a Marsra is eljuthatott. Azóta kártyázgat a többi marslakóval. Túl sok hiba a filmben. Hogyan tudhatták volna a végén vietnámi halászok kinyitni az az űrkapszulát? Ez nem egy boroshordó cseszd meg. Másik dolog hogy a kapszula kb 3000 fokos lett volna miután a Föld légköréből jött. Elhiszem én hogy sci-fi, de ettől még az Alien is 100× jobb volt pedig az majdnem 40 éves film.
Nagyon erős kegyelem 4/10 pont.
zolapapa 2020 júl. 23. - 01:09:02
Nagyon tetszett 8/10.
A milliónyi baki mellé egy kérdés.
Amíg kinnt ugrált az űrben, addig nulla levegője volt, mégis nem egy percet volt kint. Persze egy ilyen böffentéssel lerendezték, hogy "tartalékol a levegővel" ha-ha
4/10
Dzsézz 2020 ápr. 22. - 00:23:43 4/10
Én ezt filmet még moziban láttam és irtózatosan meglepett. Nekem egyébként nem tetszett a film így összességében.
Nem hittem, hogy egy horror film fog kikerekedni belőle, bár hát itt nekem kellett volna jobban utána néznem.

Ide írd a spoileres tartalmat


Azt hittem sokkal többet belevisznek de az uncsi előkészület után hirtelen egy (egyébként brutális) ember- űrlény fogócskába kezdenek, és nagyon gyenge ez a sztori szerintem hogy a pusztítással erősödik az űrlény. Izgalmas amúgy és van egy szorongós hangulata ami nagyon kemény, de hát majdhogynem csak az volt benne a plusz hogy ez az Űrben játszódik nem a Földön az erdőben. Na meg a szereplőgárda. De azért nem volt teljesen gagyi a film számomra mert tetszett az a Tarantinoi merészség ahogy bármelyik pillanatban meghalhat a kedvenc karaktered és nem lesz kegyelmes a kis alien. A másik pedig a finálé ami egészen brilliáns volt. Szóval ott még tekertek a sztorin egy olyan hogy leesett a képem. Nagyon merész volt ez a húzás.

Annak ajánlom aki szereti az ilyen klausztrofób hangulatú bujkálós horrorokat (inkább laza horrornak mondható)
És amúgy ha tetszik az alapkoncepció akkor hasonló témában a világok harcát tudnám ajánlani ami szerintem méltó vezetője az alien vs emberiség témájú filmeknek.
7/10
Dörflinger 2020 ápr. 08. - 22:40:27 7/10
Elég jó film, érdemes megnézni. Az elején nem tudja az ember, hogy hova tegye, mert csak a párbeszédek folynak és a jó pofizás, na de mikor elkezdődnek az események, onnantól elég "szórakoztató" és látványos. Végig lekötött, a vége pedig kifejezetten tetszett. Csattant... 7/10
durumdara 2019 okt. 31. - 15:07:01
Hű, de jó, hogy nem moziban láttam. Így lehetett tekerni.
Borzasztóan hosszú, kiszámítható, nyújtják a végtelenségig és más filmek utánzata.
Kár volt az a fél/egy óra, amit rá pazaroltam. Pedig az elején még jól indult, de utána sablonos és unalmas lett... :-(
9/10
Kit Fisto 2019 okt. 29. - 18:38:15 9/10 Előzmény kékibéla
A Sci-Fi jelentése is tudomány-fikció. Nem kell feltétlenül követnie a tudományt, de építhet rá. A legtöbb sci-fi valójában eléggé távol áll a tudománytól, inkább csak áltudományosak. Persze, az űrben nem hallható az űrhajó hagja, de pl. a Star Warsból hiányozna, a 2001 Űrodisszeiában pedig bűn rossz lenne. Én élvezem mindkét stílus filmjeit. Ha valami nyolcadik utas klón, az meg nem egy hátrány :)
7/10
Richard Kovács 2019 szept. 18. - 08:22:43 7/10
Szerintem jó film. Kicsit tényleg Alien hangulata van, mert a lény intelligens és nagy túlélő, a legénység meg elég balfék. Kifejezetten bénák, főleg Gyllenhaal-on éreztem, hogy többet is tudna, de le volt butítva a karaktere, hogy úgy mondjam. A látvánnyal sem volt gond.
kékibéla 2019 aug. 03. - 17:09:28 Előzmény Kit Fisto
De, a scifi lényege, hogy tudományos alapokra épül. Nincs benne űrben terjedő hang és hasonló hülyeségek.

Engem ebben a filmben más zavar: úgy félórája megy és olyan érzésem van, mintha egy nyolcadik utas klónt néznék.
9/10
Kit Fisto 2019 aug. 02. - 13:43:52 9/10
Ez egy jó sci-fi, nekem 9/10. Aki fanyalog, az nem is szereti ezt a műfajt. Az nézzen dokumentumfilmeket. Senki nem mondta, hogy a sci-fi 100%-ig ragaszkodik a tudományhoz. Az emberek ostobaságokat csinálnak? Igen, az emberre jellemző dolog. Klisékből áll? Az életünk is, akinek nem tetszik, azt se nézze tovább. Vagy azt hiszed, neked nem "zs" kategóriás? Akkor semmit sem tudsz arról, milyen lehetne. A filmipar fennállása óta már mindent elpuffogtattak, azok a filmek sem mások, amiket kivételnek gondolsz. Már nagyon nehéz olyat kitalálni, ami még nem volt. Közel lehetetlen. De ezt várod minden filmtől. Honnan ez a nagy igény? Nem méregdrágán vásárolsz valami luxus cikket. A tv-ben ingyen jutsz hozzá és ha ilyen, annak már nagyon örülni kell. Aki moziba megy, annak úgy kell, minek csinál ilyen hülyeséget. Othon sokkal kényelmesebb filmet nézni. Aki pedig megvásárolja valahogy, előbb tájékozódjon, milyen. Innentől kezdve semmilyen fanyalgást nem értek. Néhány tévedést korrigálnék:
·  A lényre nem halálos a vákuum, hideg, meleg, sokkal erősebb nálunk, és sokkal intelligensebb. Régebbi az evolúciója, mint nekünk. Nem a fizikai törvényeket meghazudtolva közlekedett, csak nem volt gravitáció, így oda szállt, ahová akart. Volt feje, szeme és szája. Gyilkos, agresszív faj. Ebben valóban hasonlít az Alienre. (Megnézném a harcot közöttük - én az Alienre fogadnék  >)
·  Az űrben nincs hideg. Valójában nincs hőmérséklete, mert az csak valamilyen anyagnak lehet, légüres térnek nem. Hogyan mérhető mégis egy adott hőmérséklet? A termométer a sajátját méri, úgy. Az űrben épp úgy kisugározza a hőjét, ahogy bármi. Plusz hozzáad kicsit a kozmikus háttérsugárzás, és így mérhető -270,42°C. De jobb példa az űr állapotokra, hogy a nemzetközi űrállomás napos oldala eléri a 121°C-ot, míg az árnyékos oldala -157°C-ig is süllyedhet.
·  A vákuumban nem robban szét az ember. Megfullad. Ha nem tartod vissza a levegőt, hanem azonnal kilégzed, akár 2 percig is kihúzhatod tartós károsodás nélkül. Tehát ha ekkor megmenekülsz, túlélheted. (ha visszatartod, a belső nyomás miatt megrepedezik a tüdőd, levegő kerül a keringésbe, és véged) Akit érdekel bővebben, itt olvashat róla, hogy pontosan ni történik akkor, ha az embert kidobják az űrbe. (angol)
https://www.cnet.com/news/what-happens-to-the-unprotected-human-body-in-space/
9/10
dinotom 2019 aug. 01. - 21:43:22 9/10
Kifejezetten tetszett a látványvilág, a súlytalanság ábrázolásának a megoldása. Nagyon jó atmoszférája is volt a filmnek.
7/10
rudenz 2019 júl. 13. - 10:12:32 7/10
Nem hibátlan film, és tényleg sci-fi klisékből építkezik, de nem is ezért jó, hanem képes arra, amire manapság egyre kevesebb műfaji film, hogy atmoszférát teremt. A legnagyobb gondja is szerintem ebből adódik, hogy ebből az atmoszférából ki-ki lépeget. De érdekes, mindennek ellenére engem mégis lekötött, múködöt mint mozi.
4/10
RTommy9 2019 ápr. 22. - 17:47:49 4/10
Nem volt rossz de tetszeni sem tetszett. 4/10.
7/10
sexykex 2019 márc. 26. - 16:02:55 7/10
A tigrisszúnyogok ellen sincs igazán jó megoldásunk és akkor földön kívüli életformákat szeretnénk felkutatni. Röhej! Teljesen új dolgokat egyre nehezebb kitalálni, ezért nyilván hasonlít ehhez-ahhoz, de szerintem egészen jó lett ez a film.
biffco 2018 szept. 23. - 20:28:12 Előzmény snyder
Mondjuk ugy nem fagy meg mert az urben altalaban a tulhevules is gondo okoz, mert nincs kozeg ami elvonja a hőt, csak a hosugarzas marad mint holeadas, (a muholdakat ezert hutik napos oldalon mert siman tulhevul a naptol, vagy ezert van a hold napos oldalaln +200 fok), a -40 fok meg gaz, siman lefagyaszthatjA ezt a izet...elegetni sem tudtak, valszeg ha felrobban az ISS csak darabokra esne(mivel robbantanak fel amugy h jo nagy hő legyen?) ha meg belep a legkorbe ez a ize lehet h kibirja a plazmaallapotot is:)
Összes hozzászólás