Életem farmja

Bakancslistához adom
That Evening Sun
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai filmdráma, 109 perc, 2009

Értékelés:

31 szavazatból
Szerinted?

Az Oscar-jelölt Hal Holbrook (Út a vadonba) játssza a főszerepet ebben a kritikai sikert aratott drámában, amely Abner Meechamről, a Tennessee-ben élő egykori farmerről szól, akit a fia berakott az öregek otthonába, és szemlátomást teljesen megfeledkezett róla. Meecham egy óvatlan pillanatban lelép az otthonból, hogy visszaszerezze farmját, melyért egész életében küzdött, csakhogy időközben a fia bérbe adta azt Meecham régi ellenségének, az idült alkoholista Lonzo Choatnak (Ray McKinnon, A szív bajnoka). Mikor egy összetűzés során Meecham kimenti Choat lányát (Mia Wasikowska, Alice Csodaországban) részeges apja karmai közül, még nem sejti, hogy tettének drámai következményei lesznek.

Stáblista:

Szereplők

Abner Meecham
Lonzo Choat
Paul Meecham
Pamela Choat
Ludie Choat
Thurl Chessor

Alkotók

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
6/10
sexykex 2022 nov. 21. - 11:08:48 6/10
A papi gondolt egy nagyot és elment visszafoglalni a farmját. Ilyenkor mindig eszembe jut, hogy vajon én is ilyen hülye leszek, ha felnövök? Már nincs beláthatatlan távolságra az a 80. év, de szerencsére nincs farmom. Ha kapok gépet, netet és a harmincas éveit taposó ápoló nénit nagy dudákkal, akkor nem fogok megszökni a szegényházból. Bezzeg az öreg Meecham lököttebb volt, mint én leszek és lököttebb volt a fia is, mivel nem vett kertet a faternak.
8/10
Zsuzsi68 2017 dec. 30. - 20:10:16 8/10
Én is vártam egy olyasfajta megoldást, amirõl od.gszal ír, de talán attól túl \"hollywoodi\" vége lett volna... ? Mindenesetre jó kis film ez, jó szereplõkkel, és igen, ez van, öregedve vagy szülõkre gondolva komoly téma, ma pedig kis hazánkban iszonyúan nem megoldott és nagyon elhanyagolt.
10/10
rafi93dac 2013 júl. 02. - 05:53:28 10/10
Szerintem ez egy nagyon jó film, nem kiváló ugyan ,de nagyon jó. Valóban életszagú ami nem is baj, néha kellenek ilyen filmek.
SPOILER!!!!
Egyébként nem gondolom, hogy a szomszéd tehene eset áll fenn, inkább arról van szó, hogy amiért egy életen át szenvedett, dolgozott azt nem ruházza csak úgy át fõleg egy ilyen dologtalan ember részére. Azért így elég könnyû lenne az élet, hogy ha más munkája után mi aratnánk le a termést. Az meg a másik, hogy nekem is kinyílt volna a bicska zsebemben annak láttán, hogy kisemmizni készül a gyerekem illetve az otthonomba betolakodókban még annyi tisztelet vagy inteligencia sincsen, hogy legalább azt az ágyat lecseréljék amiben az elõzõ tulaj "x" évig aludt és egyéb más dolgogat csinált. A pasas meg nem is akart változni, ha akart volna akkor már rég letette volna a piát szerintem ,de lehet rosszul látom.
6/10
od.gszal 2012 máj. 31. - 22:59:09 6/10
Sajnos nagyon gyenge film. pedig ki lehetett volna ebbõl hozni sok mindent. Igaz, az élet se különb, de azt ismerjük... Önzés a köbön...

SPOILER

Egy makacs dilis vénember, akit nem érdekel senki és semmi a farmján kívül, amivel nem tud már mit kezdeni.
A fia, aki leszarja a farmot és az apját is, a háta mögött elakarja adni a farmot.
Egy alkoholista, aki álmokat kerget, hogy felvirágoztatja a farmot, de nincs hozzá se gógyija, se akarata.
Az alkoholista felesége és gyereke, akik jobb életet szeretnének, de szintén csak a nagy semmi van.
Ez van összekeverve, de ahogy a víz és az olaj nem keveredik, hát igazából õk se, mindenki elbeszél mindenki mellett, és folyik a gyûlölködés és a meg nem értés.

Pedig ha összefogtak volna, az öreg tapasztalata, a férfi ereje, az asszony gondoskodása és a lány kedvessége által mindenki jól járhatott volna. DE... Dögöljön meg a szomszéd tehene is! Ha nekem nem jó, ne legyen másnak se!