Elizabethtown

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai romantikus vígjáték , 135 perc, 2005

Értékelés:

183 szavazatból
Szerinted?

Drew Baylort, a vezető sportcipőgyár egykori ifjú csillagát épp most rúgták ki, mert elemi hibát vétetett egy lábbeli tervezésekor és a céget 972 millió dolláros kár érte a fiaskó miatt. És ha ez nem elég, még rosszabbra fordul a helyzet: Drew telefonhívást kap, melyben közlik vele, hogy az édesapja elhunyt, így gépre kell ülnie, hogy elmenjen Kentuckyba, Elizabethtownba apja földi maradványaiért. A gépen Drew összeismerkedik Claire-rel, a fékezhetetlenül optimista légi kísérővel, aki megváltoztatja az életét. Kentuckyban pedig Drew lassan átlátja saját családi gyökereit és azt, hogy apja milyen nagyszabású életet élt. Ezután Claire segítségével megpróbálja felfedezni a saját sorsában rejlő lehetőségeket.
Bemutató dátuma: 2005. november 17. Forgalmazó: UIP-Duna Film

Stáblista:

Szereplők

Drew Baylor
Claire Colburn
Hollie Baylor
Heather Baylor
Ellen Kishmore

Alkotók

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
lunwenhelp 2023 nov. 26. - 06:48:16
studying abroad in the United States comes with a lot of pressure. Language barriers and academic stress, among other factors, trouble international students. Therefore, in order to achieve excellent grades and obtain a graduation certificate, more and more students are seeking American exam proxy services from https://www.lunwenhelp.com/mei-guo-dai-kao/
1/10
James9337 2023 ápr. 08. - 19:28:01 1/10
ez egy unalmas film, a színészek alakítása nevetséges.
10/10
BOTICSELLI 2023 márc. 04. - 09:54:37 10/10
Az egyik legjobb road movie amit valaha láttam. 10 pont!
Lassú film és nagyon szép.
Aki szerint ez nyálas, vagy unalmas, azoknak üzenem, hogy tanuljanak meg filmet nézni!
Alizka53 érrékelésével tökéletesen egyetértek (kicsit lejjebb)...
Ez a film rengeteg mindenről szól.
Elkeseredettség, kilátástalanság, majd a teljes sötétségből kibontakozik valami sokkal értékesebb, mint amit a főszereplő képzelt az életről az elején.
Család, szeretet, életöröm, mindez király zenékkel aláfestve, és a vidéki Amerika bemutatása szívmelengető.
10/10
jesils03ec 2022 jún. 29. - 00:49:08 10/10
Rising duties and https://cvwritingservicesuk.com of first-year students
10/10
David Quency 2021 márc. 29. - 23:11:01 10/10
Szép! :-)
1/10
Rita Váradi 2020 dec. 09. - 14:38:43 1/10
Ez egy borzasztó film, kár volt a jó színészeket és egy csomó energiát pazarolni rá. A zene jó, de emiatt kár végigszenvedni a filmet. Spoiler: A gyászról szól, de a főhős alig ismerte az apját, évszámra nem is találkoztak. A családról szól, de a családtagok mind különc figurák, akik nem nagyon törődnek egymással. A szerelemről szól, de a páros alig találkozik, ráadásul szerintem ez a csaj kifejezetten idegesítő, folyton beszél és mindent jobban tud. Egy kicsit én is ilyen vagyok és az őrületbe tudom kergetni az embereket ennek a felével is. Egy road movie, ami elég unalmas úgy, hogy egyedül teszi meg az utat a hősünk. Az is kérdés a számomra, hogy mikor állította össze az albumot a csaj? A kudarcról és újrakezdésről szól, hiszen hősünk karrierje összeomlik az elején. Próbál öngyilkos lenni, de végül apja temetése miatt nem teszi. Az egyetlen pozitív üzenet, hogy ne legyél öngyilkos, mert a következő percben vagy napban még szüksége lehet rád valakinek, megtalálhatod a szerelmet. De mire idáig eljutott, rengeteg felesleges szenvelgést kell végignézni.
alizka53 2020 aug. 01. - 09:49:04

Ide írd a spoileres tartalmat


Spoiler: bár nem szó szerint, de tartalmilag. Én inkább az élet oldaláról fogtam meg ezt a filmet pedig a terv az elkeseredettség miatt a halálról szól. A fiú végig erre törekszik még hazafelé jövet is a kocsiban. Egy híres cég cipőtervezőjének kudarcáról. A lelke sérült ez által és csak az apja halála mentette meg attól, hogy meg is tegye és ő is az örök vadászmezőkre távozzon. Még nagyon fiatal volt, sajnáltam volna, h a megteszi, de a film eleje erre hajazott. Aztán, mintha valami és valaki közbelépett volna és más szempontból látta az életet. Az egész a család, a rokonság köré van kerekítve, akik tele vannak életörömmel és szeretettel a másik ember iránt. Innen merített erőt és még egy lányból aki segített rávilágítani, hogy az élet szép és nem lehet feladni, akár milyen kudarc is éri az embert. Mivel ez egy lélektani film volt, (és nem elsősorban vígjáték, nekem tetszett) ajánlom minden elkeseredett embernek, akik még hisznek a csodákban és a szeretet erejében. 8/10.
3/10
sexykex 2020 jún. 14. - 07:35:01 3/10
Az elején mindenki lökött, később Claire mindenütt ott van. Drew alig ismeri az apját és nem is igazán érdekli. A temetés színház és kabaré. Claire road moviet rendez, szárnyra kél a szerelem és a por. Igen, a papa pora – talán mégis jobb lett volna elhagyni valahol. Néhány elviselhető kockát leszámítva elég nagy gyötrődés a film.
1/10
James9337 2016 márc. 12. - 22:17:40 1/10
Ebben a filmben kirsten dunst nem csodaszép, mint a leírásban szerepel, hanem egy kisminkelt bóhoc a nevetséges mozdulataival. Mindenesetre ez a film egy semmitmondó, izzadságszagú romantika. Ezt a dvd filmet nem érdemes megvásárolni, egy fabatkát sem ér az egész, az ember ezt elõbb-utóbb úgyis csak megúnja.
zegorias 2014 aug. 13. - 13:23:09
Szerelmi történet egy kis fura mellékízzel. Az eleje kicsit bugyuta. Hatalmas monológok vannak egy elhunyt személyrõl akire a cselekmény jellegébõl adódóan nem vagyunk kíváncsiak, bemutatja vidéki Amerikát is hosszasan, amelyre itt speciel, megint nem vagyunk kíváncsiak. Kirsten Dunst jófejcsaj, de nem derülnek ki a motivációi, mit miért csinál...Szóval Áh!.
dodo412 2014 aug. 10. - 13:54:07 Előzmény mapk
Ovis koromban a Merci csoki reklám volt a legromantikusabb dolog, amit el tudtam képzelni valaha is! :)

Egyébként a filmrõl: sokan kifogásolják, hogy túl nyálas vagy unalmas. Tény, hogy nem egy mellkasdöngölõs pasifilm, és lassú is egy kicsit, de én szeretem az ilyen filmeket. Nem egy "egyszernézõs limonádé", mert bár könnyed a hangulata, és sokan nem nézik meg többször, nekem az egy kategória, amin szórakozol, mert vicces és a végén örülsz, hogy az izmos pasi és a csinos nõ végül egymásra talál. De itt nem ez a helyzet: Orlando Bloom egyszerre szembesül saját énképének összeomlásával és apja halálával és SPOILER a végkifejlet nem az, hogy ezek közül bármi is megoldódik - nem kapja vissza a szép barátnõjét sem a szakmai elismerést - hanem ahogy feldolgozza a veszteséget, és épít belõle valami újat. És Kirsten Dunst nem egy szöszi, akit meg kell hódítani, hanem egy mesebeli tündérkeresztanya, aki mindebben segít neki. SPOILER VÉGE

Kinek ajánlom? Aki nem egy pörgõs, szóviccekkel megspékelt romkomon akar nevetni, és nem is Orlando újabb kalandjait szeretné végigélvezni, amint pisztollyal vagy íjjal lövöldöz (megjegyzem nem értem, hogy ezek miért számítanak magasabbfokú színészi tehetségnek, mint érzelmek széles skáláját megjeleníteni rövid idõn belül vagy akár egyszerre), hanem egy lassú filmet a gyász megélésének a legjobb verziójáról.

Akinek tetszett, mit ajánlok még? Away we go - Továbbállók, About time - Idõrõl idõre
mapk 2014 ápr. 30. - 22:03:27
Ez a film annyira romantikus, mint egy Merci csoki reklám.
Dolphus Lundgrennus 2013 jún. 20. - 21:26:22 Előzmény wrossi
Köszönöm barátom soraid - mert nem nekem kell helyretennem ezen seggfej embereket...mekegnek, brekegnek,szellemtelent szellentenek...egyremegy...nekem tele lett

Szép film, isteni zene, Bloom végre ember és nem 'fairy', s jó látni, hogy Színész és nem csak õ...kicsit road movie és kicsit egészségesen 'romantik' és kicsit független filmes stílus...üdítõ és felemelõ.
1/10
James9337 2013 máj. 11. - 12:55:03 1/10
Elsõ látásra jónak tûnt, de a színészek alakítása egyszerûen nevetséges. Leginkább claire colburn tûnt fel a nevetséges mozdulataival.
Csa-csi 2012 szept. 19. - 12:58:00
Ez egyszerûen borzasztó film. Ezeket a jó színészeket még ilyen sz.. filmben nem láttam...
2/10
trudy 2010 dec. 31. - 00:55:32 2/10
Sajnos nem bírtam végignézni, annyira erõltetett volt, hogy az már fájt, pedig a kisvárosban játszódó romantikus filmek hangulata engem általában megérint, úgyhogy igazán kár érte. Talán jó is lehetett volna, ha nem ennyire idegesítõen abszurd helyzeteket akarnának a nézõre rátukmálni, így viszont ezt a filmet nem tudom komolyan venni. A színészi alakítások is csak fokozzák a szituációk irrealitását.
wrossi 2010 dec. 27. - 22:57:08
Ez a film csak annak unalmas és semmitmondó akinek nem jut el a tudatáig a mondanivaló.
4/10
nuca2831 2010 aug. 20. - 00:34:29 4/10
annyira unalmas egy film, se tul romantikus, se tul dramai, olyan semmitmondo.. nem latok benne semmi ertelmeset.. pedig a szineszeket szeretem.. de ez a film...
Catarina50 2010 márc. 16. - 19:01:20
Vártam nagyon a és a trailer alapján reménykedtem, hogy végre egy film, ahol Orlando Bloom dolga nemcsak az lesz, hogy szép. De csalódnom kellett, illetve mégsem, mert Susan Sarandon tündéri volt benne. Nem tudom, melyik filmgyár és mennyibõl csinálta, de talán annyiból egy jobb film is kijött volna.
1/10
brrrobi 2010 márc. 16. - 00:15:01 1/10
Sikerult filmgyartasban megkozeliteni az abszolut nullat!
Összes hozzászólás