Emlékek őrzői

Bakancslistához adom
Les héritiers
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott francia filmdráma, 105 perc, 2015

Értékelés:

16 szavazatból
Szerinted?

Anne Guegen több, mint egy középiskolai történelemtanár: őt valóban érdeklik a gyerekek és szenvedélyesen szívén viseli a különböző vallási és felekezetű diákjainak a sorsát, akiket empatikus képességeire hagyatkozva nem csak tanítani, hanem az életre nevelni is igyekszik. Annak ellenére, hogy hosszú évek munkájával szerzett szakmai tapasztalatokkal rendelkezik, az idei osztálya még számára is különösen komoly kihívást jelent.
Az osztály érdektelensége a tananyag iránt, tiszteletlenségük tanáraik és egymás iránt, arra készteti a tanárnőt, hogy szinte megoldhatatlan feladat elé állítsa a gyerekeket. Benevezi őket egy középiskolai versenyre, amelynek témája: Gyerekek és tinédzserek a náci koncentrációs táborokban. Anne minden akaraterejét és kreativitását beveti, hogy a dolgozat megírásán keresztül felébressze a gyerekek érdeklődését és tenni akarását, hogy felfedezzék magukban a gondolkodni képes, mindenre nyitott fiatalt. Ahogy közeleg a dolgozat leadásának határideje a gyerekek elkezdenek hinni magukban, kinyílnak egymás felé, elmosódnak a vallási és etnikai korlátok közöttük és, noha mindez hétköznapi problémáikra nem feltétlenül hoz megoldást, de megtanulnak együtt dolgozni a közös sikerért és az élethez való hozzáállásuk is alapjaiban változik meg. A film valós eseményeket dolgoz fel.
Bemutató dátuma: 2016. március 31. Forgalmazó: MTVA

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
8/10
alien1976 2016 nov. 12. - 06:01:50 8/10
Hûha. Nehéz errõl a filmrõl nekem véleményt írni. S még megmagyarázni is bonyolult, hogy miért. De azért megpróbálom.
A film nagyony ügyesen van vezetve. A történet szépen van elénk tárva. Ügyesen van felvezetve a cselekmény. A fiatalok csínytettei, kezelhetetlensége, s a tanárnõ próbálkozásai. Majd a versenyre való felkészülés. De nem pont errõl szól a film. Oké, persze érintve van benne az a téma, amirõl a verseny is szól. Haláltábor, stb. De ebben a filmben nem ez a lényeg. Hanem az elfogadás. Elfogadni a másikat más vallása, kinézete, felfogása, véleménye miatt. Vallásoktól mentesen a másik elfogadása, megértése, s a vele közös élet kialakítása. S ez a közös élet lehet akár iskolatárs, vagy csak egy buszozás a város egyik járatán. (aki látta az fogja érteni a buszos kitérésemet).
Egy nagyon elgondolkodtató film, mwely nálam többszõr nézõs.
9/10
Xxy92 2016 júl. 12. - 21:31:13 9/10
Nekem tetszett. Szerintem egy jó és értékes filmrõl van szó, mely megmutatja, hogy a periférián élõ, ráadásul még egymástól is különbözõ bõrszínû-mentalitású fiatalok is el tudnak valamit érni akkor, ha összefognak.
Viszont akárhogy is nézzük, a film eléggé irreális. Mindenféle elõítéletek nélkül sem tudom elmondani azt azokról a néger,- és arab fiatalokról, kik családjukból az elsõ generációt képzik az Európában születettek terén, hogy tényleg mindent félredobva összeálljanak és egy ilyen - még echte európai, fehér emberek között is rengeteg ellentétet szülõ - témával kapcsolatban országos szintû sikereket érjenek el egy hatvanmilliós országban. A dolog még kevésbé válik reálissá, ha arra gondolunk, hogy jópár ország sokkal nagyobb mértékben érintett volt a Holokausztban, mint Franciaország.

Ettõl függetlenül ez egy jó film, számomra értéket közvetített. A maga módján.


10/8

(Zsurzs Kati pedig csak hab a tortán.)
Torolt Felhasználo 2016 ápr. 04. - 13:10:41
Mióta "igaz történet" a Veszélyes kölykök (1995, Michelle Pfeifer)?
delfinoraptor 2016 ápr. 02. - 19:19:55
Az elsõ fél órában csak ordibálnak a diákok. Tényleg. Semmi más nem történik. Miután rátér a sztori a lényegre, rendkívül szájba rágóssá válik, és ugyanazt az üzenetet szajkózza, amit szajkózni kell a második világháborúról, ha valaki díjakat akar nyerni a filmjével.
Én láttam már jó francia filmet a második világháború áldozatai és liberális multikulti gondolkodás témában, de A szerelem nevei épp a laza kreativitása miatt tetszett.
1/10
Youtube Admin 2016 márc. 20. - 09:15:53 1/10
Tényleg nem az s itt van milyen balhé volt körülötte.

https://www.youtube.com/watch?v=TJjfUTzkM1s
1/10
jj d 2016 márc. 18. - 11:07:57 1/10
Sajnos nem egy jó film. 10/1
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu