Én, Earl és a csaj, aki meg fog halni

Bakancslistához adom
Me and Earl and the Dying Girl
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai filmdráma, 105 perc, 2015

Értékelés:

115 szavazatból
Szerinted?

Egy sulibeli lánynak leukémiája van, és Greg anyja rákényszeríti a fiát, hogy menjen át beszélgetni a beteghez. A kínos helyzetből különleges, csupa vicc barátság születik.
Bemutató dátuma: 2015. szeptember 24. Forgalmazó: InterCom

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
k11zoltan 2022 jún. 25. - 21:23:58
Szomorú az ilyen eset, amikor egy fiatal, és a körülötte lévők tudják, hogy mi fog következni.
De ebben a témában vannak jobb filmek. (Keith, Most jó stb...és nem a csillagjainkban a hiba)
9/10
sexykex 2020 júl. 18. - 08:58:42 9/10
Ezek a mai kölykök hihetetlen dolgokat kaptak a kezükbe. Szinte kedvem lenne újjászületni és filmeket gyártani egy mobil és egy laptop segítségével. Ez a Greg fiú egyébként is élethűre formázott normális kamaszgyerek, akit lehet szeretni és én teljesen megkedveltem. Hasonlóan pozitív figura a kislány, aki az emberi sors kiszámíthatatlanságát és igazságtalanságát jelképezi. Ez a film is bizonyíték arra, hogy a kisebb stúdiók és kevésbé ismert művészek lényegesen több értéket állítanak elő, mint az óriások.
10/10
NHzsolt 2018 márc. 19. - 07:08:11 10/10
Megnéztem, gondolatokat, érzéseket ébresztett bennem, azt mondom, érdemes megnézni, végig és egy kicsit nem csak a filmet nézni, hanem bele élni magunkat szerepekbe. Mindjárt mássá válik a film, van mondani valója és ezt jól közli. Nekem tetszett.
fourdogs 2018 márc. 16. - 11:06:35 Előzmény pihes
Lesúlytó(an), gyönge helyesírás.
Xxy92 2018 márc. 12. - 22:23:42
Örülök, hogy végre leadja egy tévécsatorna. Bár a SUPERTV2 helyett inkább az M2-n tudnám elképzelni a tévépremierjét, de nyilván ez is több a semminél - csak a sok reklám lesz kicsit kellemetlen.
10/10
pp13 2016 szept. 08. - 23:21:01 10/10
10/10
8/10
Topicica 2016 aug. 28. - 01:25:05 8/10
Alváshoz indítottam el, és ébren maradtam. Sokszor megmosolyogtatott, és késõbb is maximális hatást ért el. Éreztem az érzéseiket, szerettem õket, és emlékezni fogok rá.
8/10
taki009 2016 aug. 03. - 18:12:42 8/10
Én, a srác és a csaj aki mellette ült szerettük ezt a filmet
Nehezen vettem rá magam, de örülök, hogy sikerült - szerintem erre való a mozi...

Az UFO-k pedig köztünk élnek és még az is lehet hogy õk a hõsök, mert amíg a Vogonokkal aktatologatunk, õk elköszönnek - Viszlát és kösz a halakat!
9/10
beo71 2016 márc. 31. - 16:24:20 9/10
Ez egy beteg film....de, nem a beteg csaj miatt. A srác az, aki annyira ufo, hogy egy másik dimenzióba helyezi magát, csak ne kelljen ebben a világban tengõdnie.
Általában nem bírom az "amerikai luzer" figurára húzott filmeket, mert az ostoba amcsik mindig fullba nyomják a kretént, ami már idegesítõen rossz. Nos, itt nem errõl van szó : a csávó egyáltalán nem olyan luzer, mint aminek gondolnánk és teljesen meg lehet kedvelni, ezáltal a töketlen érzéseit is át lehet élni, sõt lehet nevetni, sírni, csodálkozni és a film végére egy kis hõs lesz belõle, amit mindig jó látni a vásznon.9/10.
5/10
pihes 2016 márc. 04. - 14:55:22 5/10
Lesúlytó(an), rossz film.
10/10
LanyUs 2016 febr. 28. - 13:41:59 10/10
Erõsen túlértékelt film. Kategóriájában messze jobbak vannak ennél. A fõhõsnõ még elmegy, de van a bamba fehér fiú... no meg a story... sajnos nem tudott kitörni az "erõltetett" tini kategóriából. Abszolút nem vicces és valóban csak a legvége nyújt hatást
5/10
Senhora 2016 febr. 25. - 07:59:52 5/10
Picit mûvészfilm jellege volt számomra.
Azt hiszem, hogy a "Csillagainkban a hiba féle rákos történetfeldolgozás" közelebb áll hozzám.
Ennek talán csak a vége volt megható, míg az említett filmen jó párszor könnyeztem.
A fõhõs srác érdekes karakter, a színészek is jók voltak - ennek ellenére közepesre értékelem.
gabiszksz 2016 jan. 24. - 21:51:34
Ennyire meghato filmet sem mostanaban lattam. Nagyon-nagyon jo volt. Nem szoktam a filmekrõl velemenyt irni, de ez megerintett. Utoljara a Borgmanrol irtam velemenyt, mert az szar volt. Ez a Csillagainkban a hibanal sokkal jobb film. Nem olyan mezes-mazas. Hasonlo film meg: Te nem vagy te, Disconnect.
jesusfreak 2016 jan. 23. - 12:07:58
Szenzációs, nagyon-nagyon tetszett! Õszinte humorú, igazi élmény film. Reggelig elnéztem volna, hogyan alakul tovább a szereplõk élete... a fõszereplõ srác õstehetség. A magyar sorozat-színészek tanulhatnának tõle, hogyan lehet (kell!) természetesen viselkedni és játszani a kamera elõtt. Fanyar humor és remek dumák vannak benne! 10/9 pont
8/10
Namegasztán 2015 dec. 04. - 19:00:39 8/10
Megható film, ami mégsem nyálas. (A végén talán, egy kicsit már mintha, de nem zavaróan, csak amennyit a helyzet kíván.)
Nagyon jót tesz az ilyen a filmeknek, ha az írójuk lesz a forgatókönyvíró. Ugyan nagyon meg lett változtatva sok dolog, de kiküszöbölték az a gyakori filmes hibát, hogy elkezdõdik a film az író látásmódjával, aztán átcsap a forgatókönyvíró egész másfajta látásmódjába, és a kettõ üti egymást. De így, hogy a két személy egy, a film koherens, következetes.
Az elsõ fele (vagy több is) egy kicsit el lett rontva, valahogy érezni a snitteket, ahogy a színészek beállnak a kezdéshez és várakoznak a felvételre, aztán elmondják a mondataikat, utána már megint színészek, nem a megjelenített alakok. Ettõl nincs meg a varázs, olyan vontatottnak tûnik a történetfûzés. A végére viszont egész belejöttek a készítõk.
SPOILER! (?)
A forgatás elõtt megnézhettek volna pár kemón átesett embert. Megértem, hogy nem akarták elriasztani a fiatalkorú nézõket a sápadtra sminkeléssel meg a szemöldök eltávolításával, de azért legalább meg kellett volna ritkítani és szõkére festeni a dús és sötét szemöldököt, meg bepúderezni a fejbõrt a látványosan nem kihullott, hanem leborotvált haj helyén. Ez is filmkészítéshez tartozik.

Ja, a cím magyar fordításában azért van "csaj", mert a regényt anno így fordították.
A regényben pedig Greg szlenget használ, rengeteget káromkodik, kissé példaképének tartja Earlt, aki a filmben már-már középosztálybelinek tûnik, pedig eredetileg inkább a gettót képviseli.
perry 2015 okt. 09. - 10:12:09
Nem szokásom ütni és vitát sem akarok generálni, megetted te ezt azzal , hogy érzelmi fogyatékosnak neveztél.
Lesznek emberek akikben ez a film semmit sem mozdított meg és bizonyára lesznek olyanok akik élbõl nem fogják szeretni = szidni fogják. Többször leírtam már mindenikek lehet véleménye és kifejezési módja, stílusa. Kulturált embereknél ez úgy mûködik - akik nem zsigeriek -, hogy érveket sorakoztatnak fel és nem a személyt minõsítenek.
Az elsõ felvetésedre: nézzed vissza a tanárral folytatott poémáját.
2.A másodikat részben magad is megválaszoltad, ismerem az eredeti filmeket így van viszonyítási alapom.
3.Dramaturgiailag, színész vezetésben, dialógusokban = izgalmas
Van saját blogom ott kifejtettem már a gondolataimat errõl a filmrõl, itt csak figyelem felkeltés miatt írtam.
10/10
nagyattilaferenc23@gmail. 2015 okt. 06. - 01:29:59 10/10
különleges
Max & Ricky 2015 szept. 30. - 15:25:10
Abszolút nyitott vagyok bármilyen filmre, a fiatal generációra, legyen az bármilyen is, de ezen a filmen konkrétan elaludtam ott helyben. Pedig nagy várakozással mentem be a jó kritikák miatt. Egyszerûen nem értem mi történt, de majdnem hogy nulla érzelmet váltott ki belõlem a film, a szereplõk. A fõszereplõ fiúban csak akkor láttam életet, amikor az anyjával vitatkozott.a film utolsó 5 perce ha korábban lett volna, az talán segített volna. értem én, hogy miért csak akkor, de kimentem a moziból, jöttek-mentek az autók, és azt az 5 percet is azonnal kifújta a szél a fejembõl. nem tudott megtapadni igazán, mert túl késõn volt.mert az egész. akivel mentem, annak nem volt ennyire negatív véleménye, õ elvolt a filmmel, szóval lehet, hogy nekem nem mûködött az antennám
perry 2015 szept. 14. - 21:35:31
"SPOILER"

Bár a tini filmekkel Dunát lehet rekeszteni az Én, Earl és a csaj, aki meg fog halni kilóg a "tinigimi" vagy disznólkodom tehát tini vagyok" típusú mozik sorából. Emlékeimben Milos Forman Fekete Péter-e rémlik fel, nem csak azért mert mint a fõszereplõ is mondja: "kinek tûnik fel egy tészta képû srác..." inkább azért mert ott is egy tétova kamaszt látunk enyhe szülõi ráhatással irányítva aki csak szeretné a napi rutinját tenni, és akkor tessék bele kényszerítik Rachel világába a lányéba akirõl kiderül, hogy gyógyíthatatlan beteg.
Ettõl a srácnak jól felborul az eddig kialakított kellemes élete, humorosakat mond egy beteg lánynak és egyre közelebb kerül hozzá persze itt van Earl a filozofikus alkatú néger fiatalember Greg barátja akikkel titkon nagy mozi remekeket forgatnak le sajátos feldolgozásban.Közben mint az életben együtt reménykedünk a srácok, hogy Rachel meggyógyult ezt a film egyik pontján meg is ígérik nekünk. Addig pedig jókat nevetünk a történetben látható kisfilmeken, Greg kaméleon "moziján", hogy láthatatlan legyen a gimiben.
A napok pedig egymás után telnek, komoly beszélgetések zajlanak párnákról és egyszer még Hugh Jackman is megszólal mint Rozsomák és jól befenyíti Greget. A történet pedig megy a maga útján mint a film is Greg és Rachel is él napról napra annak ellenére , hogy óvodás koruk óta nem beszéltek egymással amíg a Greg anyuka rá nem parancsolt Gregre.
Én, Earl és a csaj, aki meg fog halni egy igazán jó dramaturgiával képre alkotott érzelmes és izgalmas film amit majd lehet szidni és szeretni csak közömbös nem lehet vele az ember fia.