És ilyen Lili! - Benczédi Ilona portré

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott magyar dokumentumfilm, 55 perc, 2008

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Benczédi Ilona (Lili) igazán jópofa csodabogár és nagyszerű szobrász. Mellesleg 60 éves és örökifjú. Kolozsvárról keveredett egy észak-svédországi városkába. A svédek annyira megszerették, hogy azt se bánják, hogy magyar. Persze, amúgy se bánnák, mert a svédekben nulla az idegengyűlölet. Lili most búcsúzik a város lakóitól, mert 1000 km-rel délebbre költözik, közelebb a Kárpát-medencéhez. De Östersundtól a dél-svédországi Kageröd pont 1000 km-re van, vagyis az még mindig Svédország. Hát ilyen Lili!

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
musornezo 2020 júl. 15. - 13:14:17 Előzmény M E
Kiváncsi lennék, hogy ma is ezt írnád-e? Magyarország senkit sem fogadott be 2015-től, csak azt aki fizetett érte, míg a svédek fogadtak be menekülteket. Ennyit a nagy magyar befogadó népről.
offtopic
M E 2008 dec. 29. - 19:19:03
Csak az irhatja, hogy a svédeknél nulla az idegengyûlölet, aki maga még nem próbált meg a skandinávoknál élni. én ott tanultam meg, hogy mi, magyarok mennyire befogadó nép vagyunk. Fõleg a skandinávokhoz képest, akik magukat toleránsnak kiáltják ki, de a külföldieket egyáltalán nem veszik saját magukkal egy kalap alá. Van mit eltanulnunk a svédektõl, de nem a "toleranciájukat".