Esemény

Bakancslistához adom
L'événement
18 éven aluliak számára nem ajánlott francia filmdráma, 100 perc, 2021

Értékelés:

7 szavazatból
Szerinted?

Te meddig mennél el, hogy a saját sorsodat irányítsd? Az egyetemista Anne-ben megvan a tehetség és ambíció, hogy szebb élete legyen, mint a munkásosztálybeli szüleinek. Amikor a lány megtudja, hogy akarata ellenére teherbe esett, tisztában van vele, hogy a gyermekvállalás a megálmodott karrierjének végét jelenti. Anne a tanulmányai mellett dönt, és sziklaszilárd elhatározásától az sem tántorítja el, hogy ezért az életét kell kockára tennie.

A ’60-as évek elején járunk, amikor Franciaországban az abortusz még illegális volt. A titokban, gyakran házilag végzett eljárások nem csak roppant kockázatosak voltak, de börtönt jelenthettek a segítőknek és az anyáknak egyaránt.

Az Annie Ernaux önéletrajzi regényéből készült letaglózó film elnyerte a Velencei Nemzetközi Filmfesztivál legrangosabb díját, az Arany Oroszlánt.
Bemutató dátuma: 2022. szeptember 29. Forgalmazó: Mozinet

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
8/10
sexykex ápr. 03. 09:24:01 8/10
Ez a film arról szól, hogy az én generációmnak abszolút nem volt könnyű élete, még Franciaországban sem. Nagyapám még harcolt Doberdónál, apám már behívóval a zsebében bujkált a nyilasok elől és egyöntetűen azt magyarázták milyen jó dolgom van nekem. Persze, mert ők már nem láthatták ezt a filmet és a mai fiatalok életét sem láthatták annyira közelről, mint én. Mert akkor tudhatták volna, hogy az én életem sem volt ám egyszerű a maiakhoz képest.
Szóval mindenki nézze meg ezt az Eseményt, főleg ha nőből van. Egyrészt, mert nagyon jó, másrészt, hogy lássa 60 év alatt mennyit változott a világ.