Esküvő

Bakancslistához adom
A Wedding
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai filmszatíra, 120 perc, 1978

Értékelés:

5 szavazatból
Szerinted?

Burleszk filmeket idéző, szatíra az amerikai középosztályról egy esküvő s a vele párhuzamos haláleset kapcsán. Mindig történik valami. Hol a menyasszony húgáról derül ki, hogy gyereket vár a vőlegénytől, hol tornádó fenyeget, hol felrobban az ifjú pár kocsija. Fokozza a nevetségességet, hogy mindez teljesen valóságosnak tűnik, hála az ismerős típusoknak.
Forgalmazó: Örökmozgó

Stáblista:

Szereplők

Luigi Corelli
Regina Sloan Corelli
Liam 'Snooks' Brenner
Katherine 'Tulip' Brenner
Dino Sloan Corelli
Margaret 'Muffin' Brenner Corelli
Elizabeth 'Buffy' Brenner
Hughie Brenner
Rita Billingsley
Florence Farmer
Dr. Jules Meecham
Martin püspök
Beatrice Sloan Cory
Nettie Sloan

Hozzászólások

Szerinted?
3/10
Jim Hacker 2019 nov. 22. - 22:29:02 3/10
Ez a film úgy született meg a rendező fejében, hogy az előző fimjével kapcsolatban újságírók faggatták miről készít legközelebb filmet. "Esküvőről" vágta rá Altman, félig viccből. Azután belehabarodott az ötletbe és elkészült az "Esküvő" tele értelmetlen és összefüggéstelen jelenetekkel. Persze ez nála nem olyan nagy újdonság. Egyik társaság hablatyol valami apróságról, hirtelen vágás aztán rögtön egy másik társaság pampog valami más badarságról.
Két teljes óra sok üresjárattal, és ami úgy látszik Altmanra szintén jellemző, nagyon kevés mondanivalóval. Humorosnak avagy szatirikusnak is lehet tartani egy ilyen filmet csakhogy ebből szinte semmi nem jön át. Ahhoz ez a rendező nem igazán értett. Úgy mondanám ez egy nagyon amerikai, kissé bárgyú, meglehetősen felszínes viszont mindez népes szereplőgárdával és nagy költségvetéssel, igen látványosan előadva. Az előző filmje sem tetszett (Három nő), abban sokkal kevesebbet beszélnek és művészinek hitt ködösítéssel operál. Valójában itt egy "meztelen a király" és erősen túlértékelt rendezővel van dolgunk.

Aki még nem ábrándult ki teljesen Robert Altmanból annak melegen ajánlom a "Kvintett" c. agymenést.