Északi vizeken

Bakancslistához adom
The North Water
18 éven aluliak számára nem ajánlott angol-kanadai misztikus sorozat, kalandfilmsorozat, 300 perc, 2021

Értékelés:

27 szavazatból
Szerinted?

1859-ben járunk. Patrick Sumner (Jack O'Connell) hajósebészként csatlakozik a The Volunteer legénységéhez. Azt reméli, hogy a sarkvidéki bálnavadászat embert próbáló fizikai körülményei között minden másról elfeledkezhet. De a legénység tagjainak, főként a brutális erejű szigonyosnak, Draxnek (Colin Farrell) az erőszakossága vetekszik az elemek kegyetlenségével. Amikor kiderül az expedíció valódi célja, kirobban a két férfi közötti ellentét, amely egyre távolabbra sodorja őket a szárazföld és a civilizáció biztonságos kikötőitől.
Forgalmazó: HBO

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Szereplők

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
9/10
Ildikó Nóra febr. 19. 13:05:09 9/10
A regényből készült, 5. részes sorozatból csak 4 részt láttam (sajnos az 5. rész nincs fent az adott oldalon), nagyon tetszett a sorozat, érdemes megnézni, végig lekötött mindegyik rész, izgalmas volt. A színészeknek jól áll az adott szerep és jól is játszanak, különösen Colin Farrell (ilyen szerepben szerintem még nem láttuk, ez is nagyon jól állt neki) és Jack O'Connell. Tetszett a sorozat hangulata, a rendezés, az operatőri munka, helyszínek, ruhák, sminkek is.
Zahire 2021 dec. 25. - 10:15:21
A filmet még sajnos nem láttam, de ez az ismertető már önmagában érdekes : "5. rész, 57 perc" majd később ..."A négyrészes minisorozat az Egyesült Királyságban és az Északi-sark pusztaságában játszódik az 1850-es évek végén."
9/10
nefefe 2021 dec. 17. - 07:22:08 9/10
Brutálisan realisztikus, a kor és a szakma tulajdonságait kiválóan bemutató film. Jól megválogatott szereplők - Colin-ra alig lehet ráismerni -, jó rendezés - jó film.
6/10
MesketeM 2021 dec. 03. - 22:44:52 6/10
Érdekesnek tűnt a címe és története alapján. A történet maga érdekes, DE... Sajnos vannak ésszerűtlenségek, ami fölött nem lehet szemet húnyni. A Baffin-öböl környékén az éjjel-nappal ciklikusság nem olyan, mint az európai kontinens közepén. Szintén a Baffin-öbölben a hőmérséklet nyáron sem olyan magas, hogy elviselhető legyen egy szál pulóverben. A Terror-sorozatban nagyon is ki voltak dolgozva a ruhák, de itt eléggé lazán vette a kosztümtervező a munkáját. A Terrorból konkrét képmegoldásokat is átvettek. Ilyen a felülről mutatott hajó a Jeges-tengerben. A Terrorhoz képest hangulatban teljességel alulmarad, akkor is, ha tabu témák is előfordulnak benne. Ezért nálam csak 5-6 pontot ér.
7/10
lowbudget 2021 dec. 03. - 09:23:51 7/10
Egy 19. századi hajóorvos kalandos történetét nézhetjük meg ebben a remek, látványos sorozatban. Egy észak felé igyekvő bálnavadászhajóra szegődik, hogy ott lásson el gyógyítói feladatokat.
Ahogy lassan távolodnak a civilizációtól, úgy válik egyre hangsúlyosabbá az egymásra utaltság, egyre fontosabbá a kitartás, a bátorság. A sarkköri hajóút mai viszonyok között is merész utazás, az akkori körülményeket tekintve pedig emberfeletti vállalkozás. Egy fából ácsolt vitorláshajó lehet bármilyen masszív, jól felépített, strapabíró, a zord északi vizek jégtáblái között a folyamatos életveszélyt jelenti.
A hajó azonban, dacolva az elemekkel, egyre beljebb és beljebb merészkedik a kíméletlen jégvilágba.
Nem csak a kegyetlen fagy, a süvítő, metsző szél, a veszély állandó jelenléte hanem az eldurvult legénység közönséges, néha agresszív, néha csak otromba világa is kihívást jelent az orvosnak.
Csakhamar belső feszültségek, érdekkülönbségek látszanak kibontakozni és a rideg külvilág elviselését tovább nehezítik az emberi tényezők, megoldhatatlannak tűnő helyzetek, morális különbségekből adódó ellentétek.
Ahogy halad a történet, az élmények intenzitása egyre csak nő, egészen az elviselhetetlenség határáig.
A fantasztikus történethez az északi vizek és jégmezők dermesztő, mégis szemet gyönyörködtető világa ad lenyűgöző hátteret.
8/10
RonaldoHUN 2021 dec. 02. - 11:20:02 8/10
Semmi baj nem volt ezzel a sorozattal. Én nem találtam vontatottnak és végig lekötött a cselekmény. Viszont azzal is egyetértek, hogy a végét kissé hamar lezavarták.
8/10
Deodato 2021 nov. 24. - 09:34:29 8/10
Ritka az ilyen, mindenféle trendi irányzatokat negligáló sorozat; szerintem nem baj az, hogy nehéz, lassú a történet kibontása: ehhez képest a végét viszont nagyon összecsapták..
kettyo 2021 nov. 14. - 02:56:32
A filmhez nem tudok hozzászólni mert nem láttam, de Vízer Balázsnak szóljon már valaki, hogy olyan magyarul nincs, hogy "Északi-sarki-óceán", az a Jeges tenger, az isten szerelmére. Vagy ideálisabb lenne, ha valakinek ennyi alapműveltsége sincs, az nem írna kritikát mondjuk semmiről.
4/10
Goodfella 2021 nov. 07. - 11:27:24 4/10
Szép helyszínek, szép fénykepezés, eltalált hangulat és egy kegyetlen(ül) jó Colin Farrell, akinek nagyon jól áll ez a gonosz bádszpenszer karakter, de annyira vontatott és unalmas, hogy végeredményben nem éri meg végigszenvedni.