Eureka

Bakancslistához adom
japán filmdráma, 217 perc, 2000

Értékelés:

4 szavazatból
Szerinted?

Egy délnyugati japán városban egy forró, nyári reggelen eltérítenek egy helyi buszt. A vérontást csak hárman élik túl: Makoto, a sofőr, egy Kozue nevű iskolás lány és a bátyja, Naoki. Az esetet követően a trauma hatásaitól gyötört Makoto eltűnik, a gyerekek pedig csendesek és visszahúzódóak lesznek. Két évvel később az anyjuk elválik, az apjuk pedig autóbalesetben meghal. Most egyedül élnek családi otthonukban.
Makoto visszatér a városba, és együtt vezeti a háztartást a gyerekekkel, akikhez hamarosan csatlakozik unokatestvérük, egy vakációját töltő diák is. Aztán a rendőrség női holttestet talál a folyóparton, és Makotót gyanúsítják. Nem sokkal később a férfi vásárol egy régi buszt, ágyakat szerel be és meghívja a három fiatalt, hogy tartsanak vele egy utazásra.

"Szökőár közeleg, és mindannyiunkat elsodor."
Aoyama Shinji japán rendező filmjével arra a megrázkódtatásra és traumára kívánt reflektálni, melyet a hazájában lezajlott szerencsétlenségek után kellett az embereknek elszenvedni, például a tokiói metró elleni gáztámadás, vagy az országban egyre terjedő erőszakos, értelmetlen bűncselekmények miatt.
Az Eureka néhány ember története, akik egy végzetes esemény miatt teljesen elveszítették egyensúlyukat a világban. A közös fájdalom lassan arra indítja őket, hogy egy sajátos családi kört alakítsanak ki, ahol szembe tudnak nézni az átélt élmény rémületével, elkezdhetik újjáépíteni életüket és lezárni a múltat. Útjuk a lélek egyfajta utazása: a film egy belső road movie.
Bemutató dátuma: 2003. szeptember 25. Forgalmazó: Másképp Alapítvány

Stáblista:

Szereplők

Díjak és jelölések

Hozzászólások

Szerinted?
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu