Ez a szerelem

Bakancslistához adom
Cet amour-la
16 éven aluliak számára nem ajánlott francia filmdráma, 100 perc, 2001

Értékelés:

11 szavazatból
Szerinted?

Yann, a vidéki egyetemista beleszeret egy névbe: Marguerite Duras nevébe. Falja a könyveit, naponta több levelet is ír neki. Így kezdődik egy hatalmas szenvedély, amely eleinte szavakon keresztül valósul meg. Amikor aztán először találkoznak Trouville-ban, úgy érzik, mintha mindig is ismerték volna egymást. A magától értetődő természetességet átjárja a félelem, és ez mindent eltöröl: a korkülönbséget, Yann múltját, valamint azt a vágyát, hogy végezzen az életével.
Marguerite Duras pedig nem tér magához a döbbenettől, hogy végre szeretik. Ez csodálatos, ugyanakkor elviselhetetlen. Mert mindketten tudják, hogy az idejük véges. A szavakból könyvek lesznek, sikeres könyvek. A rettegett pillanatra várva sírnak és nevetnek, esznek, isznak, szeretnek, beszélnek.

"Igyunk egy pohárkával, hallgassuk a 'Capri, c'est fini'-t, menjünk Trouville-ba a tengerhez, a sirályokhoz, rákot és osztrigát enni, igen, gyerünk!" Az "Ez a szerelem"-ben, a nevetés és a könnyek között mindenki magára ismerhet, ugyanakkor ez a kaland egyetlen másikra sem hasonlít.
Bemutató dátuma: 2002. május 2. Forgalmazó: Budapest Film

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
apoa 2020 márc. 08. - 19:20:10
A Macron is hasonló:))
Folgore 2006 okt. 16. - 18:30:42
Talán végre egy film TÉNYLEG a szerelemrõl.
Nem a hollywoodi szép fiú-szép lány, kis durci meg némi mondvacsinált akadály, aztán jöhet a szex, hanem az, amire Lovasi azt énekli, hogy "szeretni hogy a f...ba kell?"
A hirdetések megjelenítése akadályba ütközött.

Ezt okozhatja valamilyen hirdetésblokkoló (Adblock) használata, illetve egyes vírusirtók, böngésző kiegészítők, beállítások.

A hirdetés blokkolás kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamTovábbi segítségért kattints ide! Köszönjük, PORT.hu