Fekete rózsa

Bakancslistához adom
16 éven aluliak számára nem ajánlott magyar tévéfilm, 82 perc, 1980

Értékelés:

13 szavazatból
Szerinted?

Gyilkosság történt 1961-ben, faluszéli portáján reggelre holtan találták Sajgó Dávid középkorú férfit, családapát. A rendőrségi vizsgálat során megállapítást nyert, hogy a meggyilkolt előző este felkereste a faluban Töre Annát, szerelmi ajánlatával ostromolta, ismételten házassági ajánlatot tett neki. A szemrevaló Töre Anna három gyermekét nevelte egyedül, három különböző apától, különcnek számított a közösségben. Meggyanúsították a haláleset kapcsán.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
Lyanos1 2019 ápr. 19. - 19:37:19 Előzmény Pünkösdi Kató
A film egy regény alapján készült. Bizonyára egyes események meg szereplők onnan származnak. Viszont a film korlátozott idejébe nem mindent sikerült bezsúfolni. Így fordulhat elő, hogy nem minden részlet világos.
Hasonló szituáció: https://port.hu/adatlap/film/tv/utolso-padban-utolso-padban/movie-54502
5/10
Dalmát 2018 jan. 31. - 19:43:44 5/10 Előzmény Pünkösdi Kató
Én nem mondanám fekete-fehérnek, bár egy kicsit talán fakók a színei. Számomra kriminek unalmas volt, drámának viszont nem elég kidolgozott. Leginkább Csomós Mari alakítása miatt érdemes megnézni.
Pünkösdi Kató 2018 jan. 29. - 20:25:48
A tartalom alapján felkeltette az érdeklõdésemet a film, egyáltalán nem zavart, hogy fekete-fehér. Örülök, hogy megnéztem a filmet, érdekel a korai magyar bûnügyi történet. A cselekmény idõnként - számomra - nehezen követhetõ volt, pl. amikor a roma lány énekel, nem értem, miért kellett az ének a történetbe? A felügyelõ eszem-iszomját sem tartom a történetbe valónak. A fõfelügyelõ szerepét abszolút feleslegesnek tartottam, Bujtor István pontosan elég lett volna, neki így alig volt szerepe, munkája.
Apró felesleges jelenetek voltak a filmben, ami nem vitte elõrébb a cselekményt, viszont engem zavart, mert általa nem értettem a folyamatot, megzavart. De javaslom megnézni, mert volt benne izgalom, cselekvés, hogy az áldozattal vajon mi történhetett?
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu