Fekete tükör - Az emlékchip

Bakancslistához adom
Black Mirror - The Entire History of You
angol drámasorozat, 49 perc, 2012

Értékelés:

20 szavazatból
Szerinted?

Egy alternatív világban az emberek füle mögé egy implantátumot ültetnek, amely mindent rögzít, amit csinálnak, látnak vagy hallanak. Ezeket a felvételeket pedig bármikor újra nézhetik, vagy kivetíthetik. Liam, a fiatal ügyvéd megérkezik a vacsorapartira, melyet a felesége, Ffion ad néhány barátjának. Feltűnik neki, hogy az asszony milyen közvetlenül viselkedik az egyik férfival, Jonasszal. Miután hazamennek, Liam számon kéri a viselkedését, a neje végül bevallja, hogy korábban kapcsolata volt vele. A felvételeket visszanézve Liam egyre féltékenyebb.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
9/10
kritiza 2013 nov. 07. - 19:27:47 9/10
Az elsõ évadból messze ez a legjobb rész, szerintem. Nekem bevitte a gyomrost. Sokkal több ez, mitn egy házaspár lelkizése. A magán gondolatok és érzések szentsége vész el azzal, hogy bekamerázzuk az egész életünket, hogy chipet engedünk ültetni magunkba, és hogy dokumentálódik és visszakereshetõ minden, minden egyes szavunk. Félelmetes tükör ez a rész a jelen társadalmunknak, érdemes elgondolkodni, hova is tartunk. Én nehezen tudom elképzelni, hogy bárki is szeretne ilyen világban élni, és jól tudná érezni magát. Az, hgoy ezt a problémát épp egy pár féltékenységi jelenetén keresztül mutatták be, csak egy lehetséges variáció a sok közül.
Szerintem ez kimondottan ütõsre sikerült.
blowup 2013 febr. 09. - 23:42:24
ez a leggyengébb a 3 rész közül

Egy házaspár drámázik a kapcsolatukon, futurisztikus technikával felturbózva. Önállóan megtenné, de a másik kettõhöz mérve semmitmondó.
9/10
zsolt100 2012 okt. 07. - 19:30:04 9/10
ez a legjobb a 3 rész közül
NADALFAN 2012 júl. 30. - 18:38:05
elélggé futurisztikus + morbid történetek,mindegyik rész önálló etüd. de nem rossz!