Fontos vagy nekem

Bakancslistához adom
I Care a Lot
angol krimi-dráma, thriller, 118 perc, 2020

Értékelés:

225 szavazatból
Szerinted?

Egy tisztességtelen törvényes képviselő mindenükből kiforgatja idősödő kuncsaftjait, azonban méltó ellenfélre talál, amikor kiderül, hogy legújabb célpontja sokkal több annál, mint aminek látszik. Főszerepben Rosamund Pike, Peter Dinklage, Eiza González, Dianne Wiest és Chris Messina.
Forgalmazó: Netflix

Stáblista:

Szereplők

Marla Grayson
Jennifer Peterson
Roman Lunyov
Dean Ericson
Feldstrom
Dr. Amos

Díjak és jelölések

  • Golden Globe-díj

    2021
    Legjobb színésznő - zenés film és vígjáték kategória: Rosamund Pike

Hozzászólások

Szerinted?
6/10
Norbert Szalai márc. 31. 17:10:30 6/10
Nem lenne rossz. De a sztori szempontjából mennyire volt fontos a leszbikus szál eröltetése?
Szerintem semennyire.
Meg persze a hétköznapi nők akik, lenyomják a férfiakat...
Nyílván baromira hihető...
Szóval, ha nem tudom a filmnézés előtt, akkor is rájöttem volna arra, hogy egy Netflixes produkcióról van szó.

SPOILER
De legalább csak megkapta az ólmot a ribanc végén !
Pimpedly jan. 28. 11:06:04 Előzmény Lolamacko
Jól tetted és hidd el nem voltál egyedül! Ez (is) volt a film célja.
1/10
gBandi1983 2023 okt. 09. - 20:56:55 1/10
Ezért a filmért óriási kár!!!!!!!!!!
Már megint a buzizás. Be kell vezetni ezután a '' köcsög thriller '' fogalmát, külön a köcsögöknek. A normálissakat meg hagyják békén!!!!!!
A film végére majdnem felrobbantam.
0/10!!!!!!!
4/10
stupek2 2023 jún. 12. - 14:08:24 4/10
Majdnem jó volt. Kár volt a buzizást belevinni, és érthetetlen az orosz maffia félelme a rendőrségtől! A végkifejlet sem tetszett. Keresztbevágta az egész történet célját!
10/10
Datolyaszilva 2023 jún. 11. - 19:23:24 10/10
Nagyon erős film, nagyon jól kiválasztott szereplőkkel. Végig fenntartja a figyelmet, izgalmas, a feszültséget folyamatosan fenntartja. A befejezéssel kerek egész.
7/10
Lolamacko 2023 ápr. 15. - 14:25:50 7/10
Mindig a jó győzzön!
7/10
Lolamacko 2023 ápr. 15. - 14:24:33 7/10
Annyira idegesített ez a film. Végig a főszereplő ellen szurkoltam.
10/10
Nazca van Marple 2023 ápr. 13. - 19:48:50 10/10
Számomra utóbbi idők legjobb filmje!!
9/10
Era1980 2022 dec. 12. - 21:40:46 9/10
Szerintem nem rossz. Storyja is van és izgalmas is.
10/10
dave555 2022 szept. 29. - 20:15:24 10/10
Tökéletes volt a film!
SPOILER!!!
Én megkaptam az elégtételt. Azzal, hogy az a fickó ölte meg a csajt, aki történetesen nem volt egy pszichopata állat, létrejött az igazság. Egy rohadék bűnözőtől ne várjunk ilyesmit, hiába szereti az anyját. Az az üzleti ajánlat fantasztikus húzás volt az írótól. Ilyen a valóság, így működnek ezek az aljadék mocskok.
A film végén semmi rossz érzés nem volt bennem. A nő mindent elveszített azzal, hogy meghalt és az utolsó másodperceiben ezt pontosan tudta. Vagyis veszített. Rohadtul megérdemelte. Persze a biznisz így is ment tovább, de sajnos nagyon sok hasonló biznisz létezik a világban. Egy pillantra sem éreztem azt, hogy a film az ilyen üzleteket, emberek kihasználását támogatta volna. Épp ellenkezőleg.
Nagyon tetszett! Rég láttam ilyen jó filmet.
5/10
The Cortez 2022 szept. 22. - 02:01:51 5/10
Erősen felemás alkotás, ami egy duplán bűnügyi film, mivel az újszerűnek mondható szélhámos fővonal mellé, idővel becsatlakozik a klasszikus orosz maffiózós szál. A sztori első fele az egészségügyi ellátórendszer, illetve a kiszolgáltatott helyzetben lévő – itt öreg – embereket kizsákmányoló gyámság kíméletlen kritikája, míg a második egy hullámzó színvonalú, szar, agyonhasznált zenével turbózott thriller.
A főszereplő egy amúgy leszbikus, szociopata, manipulatív, aljadék nőszemély, Rosamund Pike nagyszerű alakításában. Az ő életfilozófiája (melynek egyes részeivel egyet lehet érteni) már a nyitányban elhangzik. A röhejes maffiafőnököt játszó Peter Dinklage összes jelenete gengsztermoziparódiába hajlik, épp ezért mindegyik végigröhöghető. A finálé felé közeledve egyre inkább úgy tűnik, hogy egy minden férfit balfasznak néző, az antihősnőből elpusztíthatatlan, vérprofi zsenit kreáló feminista agymenéssel van dolgunk, ám a lezárás már a céges pszichopátia, valamint annak gátlástalan képviselőinek bemutatására enged következtetni. A befejezés egyébként jogos és indokolt.
A cselekmény terén sok mindent átgondoltak, viszont több dolog kidolgozatlan, mint ahogy a végén Dinklage karakterének motivációi is teljesen hiteltelenek. Ez tipikusan az a fajta film, amelyben jobb esetben a ”főhős” vesztéért drukkolsz.
8/10
Ocsisonka 2022 máj. 23. - 09:10:12 8/10
Véleményem szerint jó film volt. Egy manapság igen fontos társadalmi kérdést helyezett előtérbe, rámutatva arra, hogy megfelelő jogi szabályozás nélkül, vagy nem megfelelő jogi szabályozással milyen iszonyatos kiszolgáltatott helyzetbe lehet hozni az időseket. Feszült, izgalmas film volt. Az, hogy sok nézőt irritált a főhősnő, pont emiatt volt, amiatt, hogy olyan hitelesen játszotta szerepét, hogy hatni tud a nézőkre. Kétségtelen abszurd volt, hogy két "mezei" hölgy elkapja a maffia főnököt, akiknek emberei még megölni sem tudják rendesen a nőket, de ez legyen a legkevesebb. Már-már azt hittem, hogy mindent túl él, hiszen valóban egy oroszlán volt (ezért is volt a leszbi vonal), de azért a végén elérte sorsa, amit teljesen meg is érdemelt.
1/10
ligetiz51 2022 máj. 06. - 18:56:52 1/10
Csak a szokásos Netflix-es leszbis logikátlan katyvasz.
1/10
offtopic
capt.nemo 2022 ápr. 02. - 18:50:07 1/10
"A leszbi vonal tök felesleges és erőltetett volt. Így is pont elég indokolatlanul negatív asszociáció társul a homoszexualitáshoz."

ójajj, szegény homók már megint... még szerencse hogy az összes többi filmben és sorozatban amibe a ferdehajlamokat propagálják, kicsit sem felesleges és erőltetett ez a kötelező elem. de beláthatnád h egy ilyen progresszív öntudatos törtető hősnőnek aki lenézi a férfiakat, és oroszlán nem birka akar lenni, az nem lehetett nem homo. ez az egyetlen következetes dolog ebben az egész kifordított koncepcióban. és innen is tudni hogy az alkotók sokkal inkább pozitív példának szánták az egészet.
EdwardTheBug 2022 márc. 30. - 23:09:15 Előzmény Tudom
Az "ostobázás" és az "átlag alacsony értelmi képessége" általában olyan önmagukat felsőbbrendűnek tartó emberek szájából hangzanak el, akik maguk sincsenek a helyzet magaslatán, mert ostobának tartani valakit a preferenciái miatt meglehetősen ostoba dolog. Az "átlag" pedig, mint tudjuk, nem létezik, csak egy fiktív összesítése a gyakoribb előfordulású elemeknek, amely főleg az olyan összetett lények esetében, mint az emberek, értelmezhetetlen.

Abban igazad van, hogy szólhatott volna ez a film a pénzéhségről, a kiszolgáltatottak kihasználásáról, a társadalom lealacsonyodásáról, de nem arról szólt. Hiteltelen karakterek hiteltelen története olyan abszurd elemekkel megfűszerezve amelyek minden értelmes embert kilöknek a film sodrásából. Ha erről szólt volna, nincsenek az agresszív leszbi lányok, a béna hisztériás törpe orosz maffiózó, idióta bíró, hiteltelen fordulatok és a végén *SPOILER* nem ölik meg a csajt, hanem boldogan él, netalán még szenátor is lesz belőle.
A film teljes mértékben inkonzisztens volt az emberi motivációkat illetően is. Lehet valaki pénzéhes gyilkos, de pont a pénzéhsége miatt nem fog mindent kockáztatni csak azért, hogy ő lehessen a kemény csaj, főleg ha addig fegyelmezetten és szisztematikusan dolgozott, hogy a karrierjét felépítse. Az orosz maffiózó meg nem fog vele szövetkezni, nem a sztereotípia miatt, hanem a potenciális veszély miatt.

Egy film pedig még sosem lett jó attól, hogy az "átlag értelmű" embereknek nem tetszett. Vannak olyan filmek amelyek nem felelnek meg a (pontosabban fogalmazva) közízlésnek, de attól még értékesek. Ez a film nem az.
Ettől függetlenül tetszhet bárkinek, de ezt lehetőleg ne kössük az "átlagon felüli értelemhez".
EdwardTheBug 2022 márc. 30. - 22:26:45 Előzmény Vestergaard XXL
*SPOILER ALERT*
Ma néztem meg. Bárcsak inkább hangyát szedtem vagy aludtam volna. Tökre egyet értek, mindennel amit írtál.
1. Az ügyvédjük lószart sem ért. Még akár legális módon is sokkal több bizonyítékot lehetett volna szerezni. Ha meg nem, akkor biztosan "meg tudtak volna győzni" elég tanút, vagy a tökéletesen idióta bírót.
2. Az orosz maffiával való találkozást nem úszta volna meg egy kivert foggal, akkor sem, ha utána kinyírják. A meggyőzés nem úgy működik, hogy kap egy zacsit a fejére, aztán egy taslit és ha ennek ellenére sem működik együtt, akkor lezárjuk a vitát, mert ennél azért vannak erősebb eszközök is arra, hogy meggondolja magát. Ilyen béna maffiózókat még igazi vígjátékban sem lehet látni, ez a film meg egyáltalán nem vicces. Nem értem miért irják fekete komédiának, értékelhető humort még nyomokban sem tartalmaz.
3. Az orvost tök felesleges volt megölni, őt könnyen rá lehetett volna venni, hogy javítsa a leleteit és pont ő lehetett volna a leggyorsabb és legegyszerűbb megoldása a problémának.
4. A fő motiváció, hogy a férfiak ne nyomják el a nőket, pont azzal siklik félre, hogy egy nő teszi pokollá a nőtársai életét, mert az idősek között sokkal több a nő, mivel szegény férfiak hamarabb meghalnak.
5. Ugyanilyen hülyeség, hogy a nő a saját anyját szociopatának nevezi. Honnan tudhatná, ha ő maga is az.
6. A leszbi vonal tök felesleges és erőltetett volt. Így is pont elég indokolatlanul negatív asszociáció társul a homoszexualitáshoz. Az külön irritáló volt, hogy a másik csaj is milyen kis szociopata szarzsák.
7. Ha az anyádat valaki fenyegeti, kirabolja és fizikailag bántalmazza, nem fogsz vele öribarizni, minimum azután kinyírod (hosszan és fájdalmasan), miután kiszabadultál a szorongatott helyzetből. Ha maffiózó vagy, akkor meg pláne.
8. A vége nem elégtétel. Az, hogy meghal valaki, nem büntetés, mert odáig élte vígan az életét. A megaláztatás, a presztízs, vagyon, hatalom és szabadság elvesztése, az elégtétel. Én úgy fejeztem volna be a filmet, hogy az orosz maffiózó elkapja, zöldséget csinál belőle (persze csak annyira, hogy mindent érezzen és érzékeljen) és gondnokság alá veteti, mondjuk ugyanabban az intézményben, ahova ő dugta be az öregeket.

A filmnek nincs semmilyen mondanivalója. Valaki írta itt hogy a film az csak film, de én meg azért nézek filmet, hogy legyen valami értelme. Vagy az hogy jól szórakozzak, kikapcsolódjak a hétköznapokból, vagy az hogy valós társadalmi problémákra hívja fel a figyelmet, vagy hogy megélhessem, hogy az igazság győz, mert ennek ellentétét pont elégszer tapasztalja az ember a saját életében. Azért nem fogok filmet nézni, hogy utána még szarabbul érezzem magam, mint előtte.

A színészek jók, Rosamund Pike-ot szokás szerint rettenetesen lehet utálni, de ez a maximum, amit erről a filmről el lehet mondani.
Biztor 2022 márc. 25. - 09:49:12
Remek az ötlet, de borzalmasan hihetetlen a kivitelezés. A leszbikus dolog teljesen felesleges volt, bár tudom, hogy manapság buzinak lenni dicsőség. Ettől függetlenül Rosamund Pike remekül játszik. Azért nem 1/10, mint sokak így látták, mert az alapsztori nem volt rossz, sőt nem az a szokásos történet. Egyszer nézhető. Nálam 5/10
3/10
Cron 2022 febr. 12. - 23:48:05 3/10
Ezt még Rosamund Pike és Dianne Wiest sem tudja megmenteni, pedig ők még a pocsék filmekben is parádézni szoktak. Kínosan gügye történet, ovis párbeszédek, papírmasé karakterek. Csupán attól nem lesz jó, hogy beletesznek egy femináci leszbikus párt főszereplőnek. Ha csak az lenne a mérce, hogy hány nem cisz hetero karakter van a filmben, akkor a Netflix szinte összes jelenlegi filmje kiváló. (Ami nagyon nem igaz.)
2/10
Hajdina77 2022 febr. 08. - 19:33:07 2/10
Végig olvasva a kommenteket, köszönöm szépen, hogy nem kellett végig néznem. Végtelenül irritált a főszereplő, és alig vártam az igazságtételt, a kommenteken olvasva azonban nem ez lesz, így feladtam a felénél.
A filmek elődje a színjátszás volt, ami azon az ősi íven és célon alapszik, hogy a néző a konfliktus után katarzist éljen át. Akkor is ha meghal a főszereplő, legyen erkölcsi győzelem. Ha ez az ív nincs meg a filmben, akkor nem nézem meg. Az igazságtalanságok eltűrésére, végig kísérésére ott a saját életem, az eldugott parkolni tilos tábla után érkező büntetés, az igazságtalanul ítélő bíróságok, munkahelyi pitiáner viták, elfogult bírók egy mérkőzésen, vége nincs a sornak. Még egy rossz romkomnak is van tanulsága, mondanivalója, ami hozzáad valamit az élethez.
Film esztétikailag lehet, hogy érdekes a cselekmény, jók a szereplők, izgalmas a történetszál, elfogadom, ha valakinek ez kell egy jó filmhez, számomra ha a film alapíve hiányzik, akkor nézhetetlen.

Osztanám több, előttem szóló véleményét, hogy nem valóságos a történet alapja, de - tekintve, hogy Magyarországon élünk - itthon ez teljesen hihető történet lenne, legfeljebb nem ennyire lenne naív néhány szereplő, helyette több kenőpénzt kellene beleírni a történetbe, és nagyon is valóságos.
5/10
Ivy00 2022 jan. 23. - 02:13:09 5/10
Kíváncsian ültem le megnézni ezt a filmet, a nem szokványos sztori keltette fel a figyelmemet. Vegyes érzésekkel álltam fel a végén.
Egyfelől vannak benne jó ötletek, és a színészek is jók. Utálom Rosamund Pike-ot, annyira jól alakítja az ilyen szemét karaktereket, ezúttal is lubickol. :)
Másfelől sajnos elrontják az ellenfél súlytalanságával (bár Peter Dinklage megtette, amit tudott, illetve amit engedett a forgatókönyv), ami hiteltelenné teszi az eseményeket. Leszbik lenyomják a maffiát, na ne már! Bár ha úgy vesszük, a leszbik is egyfajta maffiaként működtek, ahogy segítették egymást, mindenfelé voltak kapcsolataik, míg az igazi maffiózók rendkívül bénák.
Azt csak remélni tudom, hogy nem így működik Amerikában a gyámság, hogy ilyen könnyen vissza lehet élni vele, az nagyon gáz lenne, inkább gondolok arra, hogy a filmesek túloztak a mese kedvéért.
Fekete komédiának sajnos nem elég vicces, ahhoz túl komoly az alaptéma. A végére mást vártam, így meglepő volt, de azért adtak a nézők igazságérzetének is valamit.
Összes hozzászólás