Forró rágógumi 2. - Veled akarok járni

Bakancslistához adom
Yotzim Kavua
izraeli-német vígjáték, 100 perc, 1979

Értékelés:

19 szavazatból
Szerinted?

A Forró rágógumi baráti kör készen áll az újabb élvezetekre. A három fiú, Benji, Hughy és Bobby bár idősebbek lettek, de a fejük lágya azért még nem nőtt be. A városba egy új lány érkezik, és Benji halálosan belezúg, ami számos problémához vezet. A fiúk zűrből zűrbe keverednek, felfedezik az élet és a szerelem élvezeteit és sajgó pillanatait.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
orgyen 2010 máj. 25. - 22:59:24 Előzmény rockpanorama
Idézet:
"Igazából nem is a filmmel van bajom, annál inkább az operatõri munkával. Két szereplõ áll egymással szemben, beszélgetnek, de mi csak a szereplõk orrát látjuk, miközben gyönyörködhetünk a köztük lévõ légüres térben. És ez kismilliószor elõfordul. Komolyan mondom, ha a nagyinak a kezébe adunk egy kamerát, hogy rögzítse az unokája szalagavatóját, az jobb minõséget kreálna. Pedig a produceri székben a Golan/Globus kettõs ült. Hát mire adtak ezek pénzt? Botrányos!"

Nem az operatõri munkával van a baj hanem a TV közvetítéssel, ill. a DVD lejátszó beállításával:
- a film képaránya eredetileg= 2,35:1,
- ha így vetítenék le (LB üzemmód) akkor alul-felül széles fekete csík lenne még a 16:9-es (1,77:1) arányú készülékeken is.
- ha viszont nem LB (LetterBox) üzemmód hanem PS (Pan&Scan) van beállítva, akkor a képtartalom függvényében a DVD lejátszó a kép két szélébõl vág le különbözõ részeket, mindíg úgy hogy a leginkább változó mezõ középre kerüljön. hát így fordulhat elõ hogy a dvd lejátszó éppen a két beszélgetõ arca közötti üres részt mutatja.
rockpanorama 2009 márc. 22. - 10:08:00
Tudom, hogy ma már kult sorozatnak számít, de rég akadtam ki ennyire filmen, mint ezen. Igazából nem is a filmmel van bajom, annál inkább az operatõri munkával. Két szereplõ áll egymással szemben, beszélgetnek, de mi csak a szereplõk orrát látjuk, miközben gyönyörködhetünk a köztük lévõ légüres térben. És ez kismilliószor elõfordul. Komolyan mondom, ha a nagyinak a kezébe adunk egy kamerát, hogy rögzítse az unokája szalagavatóját, az jobb minõséget kreálna. Pedig a produceri székben a Golan/Globus kettõs ült. Hát mire adtak ezek pénzt? Botrányos!
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu