Főzőiskola

Bakancslistához adom
magyar ismeretterjesztő filmsorozat, 21 perc

Értékelés:

7 szavazatból
Szerinted?

Végy némi lisztet, adj hozzá annyi vizet, amennyit felvesz..., készíts világos rántást..., fűszerezd ízlés szerint... ezen a ponton megy el minden kezdő háziasszonynak - vagy háziembernek a kedve a főzéstől. A szakácskönyvek ugyanis rendszerint elfelejtik megmagyarázni a főzési alapfogalmakat: a rántást, a rizspárolást, a rántottát és még számos nélkülözhetetlen tudnivalót, amely nélkül nem is nagyon érdemes megpróbálkozni a főzés tudományával. A TV Paprika főzőiskolájában végre tisztázódnak ezek a - sokak számára - homályos fogalmak.
A kezdő főzőtanfolyamokon a nézők elsajátíthatják a főzés alapfogalmait és hasznos praktikáit. Aztán, ha magasabb osztályba léptek, jöhet a diétás konyha, az indiai és kínai szakácsművészet, vagy éppen a hagyományos magyar ételek tanulmányozása.
A főzőiskola következő részeiben terítékre kerül a ludaskása vagy a túrós-kapros lepény, de nézőink az olyan tradicionális magyar ételek alapfogásait is elsajátíthatják, mint a marhapörkölt, a csirkepaprikás vagy az almás rétes.

Egyéb epizódok:

Hozzászólások

Szerinted?
Francipapesz 2011 febr. 01. - 17:16:06 Előzmény Stella
Bizony, jó mûsor, csak fõleg éjjeliõröknek szól :-)
Stella 2008 júl. 03. - 15:37:49 Előzmény ani0228
Nekem is tettszik, érthetõen magyaráz a szakács.
10/10
ani0228 2008 jún. 26. - 13:23:47 10/10
NEKEM NAGYON TETSZIK AMÛSOR