Gangs of Wasseypur

Bakancslistához adom
indiai akciófilm, 321 perc, 2012

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

A Gangs of Wasseypur történetének főhőse Shahid Khan, aki miután kirabolt egy-két brit vonatot, száműzetésre kényszerült. Most egy bányában robotol és a bosszú hajtja. Ez a dühös harag több generációt átölel családjában, s fia elhatározza, hogy véresen megbosszulja az apján esett csorbát. Wasseypur legfélelmetesebb emberévé lép elő..

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
9/10
Matthias 2018 ápr. 11. - 17:59:05 9/10
Ez a film amire azt tudom, mondani, hogy Scorsese nagy gengszter filmjeivel, meg a keresztapával van egy szinten, csak ez nem amerika, meg olaszország, hanem india, a maga legmélyebb valójában.
Kb az 1940es évektől mutatja be Wasseypur alakulását, és egy család, meg az ellenfelük történetét. Hogy hogyan alakították a város, hogyan tudott működni egy város, amit csak a korrupció és a bűnözés üzemeltetett. A film próbál annyira hiteles lenni, amennyire csak lehet. Elvileg valós események, és valós személyek alapján csinálták meg a filmet. 5 órás film! Nem véletlenül két részben készült el. És nem unalmas, csak nem könnyű megérteni eleinte, hogy ki, kinek a kije. Brutális nagyságú alkotás minden szempontból. Nem öncélú, nem a hatásvadászat benne a cél, a sztorival viszi el az embert a messzi indiába. Nincsenek benne tabuk, megmutat és elmond mindent. Érdemes megnézni!