Grindhouse: Terrorbolygó

Bakancslistához adom
Grindhouse: Planet Terror
18 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai horror, 105 perc, 2007

Értékelés:

286 szavazatból
Szerinted?

William és Dakota Block orvosházaspár, akiknek rendelőjét egy éjjel szinte elárasztják a város lakói. Az emberek hasonló tünetekkel fordulnak hozzájuk, testüket üszkös sebek borítják, tekintetük szinte már gyanúsan kifejezéstelen. A sérültek között van Cherry, a go-go táncos is, akinek a lába egy országúti támadás során leszakadt a testéről. Volt barátja, Wray mellette áll a bajban, és megpróbálja megvédeni a lányt. Cherry talán nincs a legjobb formájában, de a táncrendjében még van egy előjegyzés, amit teljesítenie kell. A lerokkant városiak egyik pillanatról a másikra felbőszült agresszorokká válnak, Cherry és Wray pedig egy alkalmi harcosokból verbuválódott csapat élén száguld a végzet felé, ahol nem vár rájuk más, mint milliónyi megfertőzött ember és megszámlálhatatlan halott. Van-e még biztonságos hely a Terror bolygóján?
Bemutató dátuma: 2007. szeptember 27. Forgalmazó: Budapest Film

Stáblista:

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
sawyerx 2022 okt. 12. - 08:24:57
A Halálbiztos után erre nem vettem rá magam, csak függeléknek tömören: a 60-as években voltak Amerikában grindhouse nevű mozik, amiknek a lényege, hogy potom pénzért két ótvar szar filmet lehetett megnézni. Tarantino gyerekként rengeteget járt ilyenbe, ezért is gondolta Rodriguezzel, hogy ezek tiszteletére megcsinálják e két förtelmet. Pénzük volt, idejük volt, megtehették, valószínűleg inkább saját maguk szórakoztatására.
4/10
Ocsisonka 2022 okt. 11. - 16:28:11 4/10
Hát, többet vártam a Halálbiztos után, melynek azért volt lényege, története, és amely tetszett is nekem a végén lévő csattanóval. De ez a zombis valami, az irtóztató gusztustalan látványa, vérözöne és valahol az értelmetlensége, bizony nem fogott meg. Paródiának, vígjátéknak nem nevezhető, talán Tarantino Alkonyattól pirkadatig film utánzatának.
10/10
nuiii 2022 jún. 28. - 23:34:21 10/10
Szerintem lényegesen szórakoztatóbb, mint a Halálbiztos, de a szinkon rémes! Kinyírja az összes poént és nagyon rossz a fordítás. Angolul ajánlott nézni.
Torolt Felhasználo 2016 ápr. 21. - 20:11:10
Kezdjük ott, hogy ez NEM Tarantinóé. Tarantino a Halálbiztost csinálta.

És lehet hogy MA, 2016-ban már nem újdonság a mûfajparódia, de AKKOR, 2007-ben még nem volt csonttá rágva.

Plusz ez NEM "szándékosan rossz horrorfilm". Ez egy, a 70-80-as évek horrorjait parodizáló, ám önálló történettel rendelkezõ horrorfilm. Nem ugyanaz.

És valóban nem attól lesz jó amit felsorolsz, attól lesz jó, hogy:
- teljesíti a vállalásait
- egyéni képi világ
- megfelelõ mennyiségû és minõségû poén
- egyediség
- belsõ logika
- szórakoztató.
És ez mind megvan benne.

Az a kijelentés, hogy ne lenne emlékezetes pillanat, karakter stb. egyszerûen butaságra vall. Vagy nem is láttad a filmet. A Géppuskalábú Táncosnõ, a heregyûjtõ, az orvos megfertõzõdése, a pisztollyal játszó kisgyerek, a nõvérke a színes fecskendõivel, a "ketten a világ ellen" szlogen, a "híd mint haszontalan képesség", a film elolvadása és így végig rentgeteg emlékezetes pillanatot nyújt!
Ráadásul olyan vérbõséget produkálta film, ami nem jellemzõ a nyugati filmgyártásra.
1/10
HarleyQuinn 2016 ápr. 21. - 19:34:36 1/10
Az a baj, hogy attól, hogy valaminek direkt nincs értelme, direkt nincs tartalma, direkt parodizál, vonultat fel kliséket, direkt nincs benne semmi más, csak mellek, gépfegyverek meg zombik, és persze sok vér, na szóval ettõl még NEM LESZ JÓ.
Már a filmes klisék szándékos felvonultatása is klisé. Lassan azt kellene kiparodizálni, ahogy mindenki próbálja az elõzõ filmeket kiparodizálni. De lehet, hogy már ilyen alkotás is született, csak én még nem láttam.
Mindenesetre ebbõl a mûfajból, ez a film már a nagyon-nagyon sokadik volt, még Tarantinoéktól is, és ennyi után már unalmas. Mivel jobb, vagy több, mint a többi 200 direktsz@rhorror? Semmivel. Sõt. Gyengébb lett, mint a legtöbb ilyen. Se egy emlékezetes szereplõ, se karakter, se emlékezetes pillanat... semmi.
Ettõl függetlenül társaságban, sör és chips mellett, egy unalmas estén remek kikapcsolódás. De csak annyira, mint akármelyik másik film, ami még a nézhetõ kategóriába esik.
AKG87 2016 márc. 18. - 18:05:00
Látom nagyon sokan nem tudják helyén kezelni ezt a filmet. Nincs rajta mit érteni. Az különbözteti meg a gagyitól, hogy nem veszi magát komolyan és ezt is nagyon stílusosan csinálja. Benne van egy csomó filmes klisé, ami jellemzõ a '80-as évekbeli amerikai filmekre, tele van indokolatlan túlzásokkal, rengeteg vérrel, belekkel, dögös csajokkal és és macsókkal és nagyon morbid humorral. Szinte már túlcsordul. Ha helyén kezeljük, akkor ez egy laza, vagány, morbid vígjáték jó érzékkel megteremtett atmoszférával és zenével.
Kozutas 2015 dec. 12. - 18:59:29 Előzmény 5i
Van....
keddd 2015 máj. 21. - 10:45:31
Igaz: erõs idegzet kell hozzá! Meg sokkos állapotba is lehet tõle kerülni!:) Csak egészen más miatt, mint kollégáim írták!Tényleg sokkot kaptam tõle! Ezt a filmet afféle "cult" alkotásnak deffiniálni éppoly marhaság, mint Tarantínóban mögöttes tartalmakat keresni. A csonkba egyetlen mozdulattal bevert faláb erre remek példa, de legalább humoros. Éppoly jó, mint a Kill Bill 2-ben a film-végi drámázás, amit az entellektüel nézõ rendre mélylélektani izének vél. (És akkor még nem szóltam Bill filozofikus monológjairól) Egy szó mint száz: ha paródia, akkor elfogadom.. Hogy 48 karikás rémfilm, a zombifilmek õsanyja??? Ez nyilván csak vicc!
5i 2015 máj. 09. - 03:50:22 Előzmény tamast2
Ez a lényege, ez egy effekt rajta direkt a hangulata miatt...Istenem, tényleg van akinek ez nem esik le!!!!
DrAgy 2014 nov. 21. - 00:43:53
Ez nem horror hanem filmvígjáték,annak viszont gyenge.
barna pólós 2014 aug. 28. - 22:27:11
Egész jó film, meg lehet nézni. A szõke csaj jól néz ki benne.
10/10
olahmiki1959 2014 júl. 18. - 01:30:15 10/10
Hát igen...
Az biztos, hogy ez nem érzékeny mimózalelkeknek való film, a besorolása is helytelen, nem 18-as, hanem valószínûleg 48-as karikát kellene kitenni, ha komolyan venné a feladatát az, aki mindenképpen be akarná szuszakolni valahová ezt a filmet...:)))
Ennyire azért nem kell pánikba esni, ezek azok a gyerekes dolgok, amik megmosolyogtatják az embert...:D
Bennem például semmilyen ilyen hatást nem keltett a film, nem változott meg az életem, nem rezzenek össze, ha lépteket hallok magam mögött, az, hogy a 12-es Drummond Speciált újból elõvettem a fehérnemûs fiók aljáról, - egy golyó a csõben, 11 a tárban - és csõre töltöm, mielõtt elindulok az ABC-be kenyérért, a világon semmit nem jelent.:DDD
Az sem, hogy a bozótvágó kést (machete) mindig a kezem ügyében tartom, amikor csengetnek, és ajtót megyek nyitni - elég nagy munkámba került, mire úgy megéleztem, hogy azt a nagydarab fickót, aki vicsorogva támadt rám a lépcsõházban, egy csapással ketté tudtam vágni, de a karom majdnem beleszakadt...:)))
... Hülye fejjel nem ugrottam hátra idõben, és a rám spriccelõ, karvastagságú vérsugár tetõtõl talpig elborított, órákig sikálhattam utána a linóleumot...:DDD
Az igaz, hogy a villanyszámlám kissé megemelkedett azóta, mióta csak égõ kislámpa mellett merek aludni, és annak a két vérszomjas pitbullnak az etetése sem két fillér, akik bárhová elindulok, árnyékként követnek...:)

Egyébként már készül a Terrorbolygó c. film folytatása, aminek a munkacíme egyelõre Horrorbolygó.
Állítólag az olyan brutális lesz, hogy ahhoz képest az elsõ rész egy vasárnap délelõtti, kisiskolásoknak szóló matiné volt, vattacukorral és színes üdítõkkel...:)
Meglátjuk.
Meglátjuk?...
Ha a szemgolyónk addig a helyén marad, mindenképpen...:)
-csengõzoli-- 2014 júl. 17. - 16:37:48
Csak erõs, de nagyon erõs idegzetûeknek.
Én konkrétan a 40.percnél már sokkos állapotban voltam, igaz elég feszült voltam enélkül is :)
Mióta megnéztem a szomszédom nekem támadt egy láncfûrésszel, az utcán zombik jönnek felém, a boltban kiesett a szeme az eladónak, a bablevesemben agyvelõ darabok úszkálnak, a kedvenc csoki pudingom alvadt vér.
Ne nézzétek meg, nektek még van rá lehetõségetek, neeeeeeeeeeeeeeee!!!!
Meneküljetek a monitor elõl!
1/10
Statham20 2014 jún. 07. - 14:23:17 1/10
Röviden és tömören annyivel lehet jellemezni, hogy Rodriguez bátran kezet foghat Uwe Boll-al ezért a filmért. És ezzel szerintem mindent elmondtam errõl a hulladékról. Egyértelmû, hogy komolyan venni nem lehet, hisz magát sem veszi komolyan a film, na de ez akár paródiának, akár trancsír filmnek szánták, mindkettõnek nulla, mert olyan szinten gyenge és gagyi az egész összhatás, hogy az valami brutális. Nem tudom fantáziadúsnak és egyedinek nevezni azt, hogy direkt elöregítik a képet, mintha egy 1980-as több ezerszer agyonnézett videokazettán menne. Szerintem ez inkább idegesítõ és bóvli hatást kelt. És pontosítok: lehet ezt egyedinek nevezni... Egyedien hulladék. :) Az egészben pedig az a szenzációs, ha nem Robert Rodriguez vagy Tarantino neve szerepelne némelyik filmjükön, mint például most ezen, hanem egy gyengébbnek eltitulált rendezõ, akkor az értékelés a béke hátsója alatt sem lenne.
(Még mielõtt beindulna a fantáziátok, nem azért emlegetem Uwe Boll-t, mert elismerem, sõt valóban napjaink egyik legrosszabb filmese, de ezt a filmet csak az õ színvonalával tudom jellemezni, ezért fog ismét az õ neve elhangzani.)
Azok, akik szerint rohadt nagy ez a film, teljesen õszintén nézzenek magukba és válaszolják meg gondolatban a kérdésre a választ: Ha a film kezdésekor nagybetûkkel ki lenne írva, hogy "rendezte: Uwe Boll", akkor ugyan erre a filmre hány pontot adtatok volna? Szerintem 1 - és 4 között legfeljebb. De mindegy, nem a fanokat akarom én kritizálni, távol álljon tõlem, de ha valakinek még nem volt szerencséje megnézni, az mondja magát továbbra is szerencsésnek és tegye be helyette a 2004-es Holtak hajnalát vagy ha mindenképp horror-vígjátékot szeretne zombikkal, akkor sokkal jobb választás a Shaun of the Dead (Haláli hullák hajnala).

Számomra ez a leggyengébb filmek közt van, ezért maximum 1 ponttal tudom méltányolni.
1/10
tamast2 2014 jún. 05. - 16:25:46 1/10
2007 -es film és nagyon nagyon rossz a minõsége :-( Mint egy 30 éves filmé.
rené2010 2014 febr. 16. - 01:40:51
Annyira sz@r, hogy már sz@r.
Mikkamakkamocska 2013 dec. 17. - 22:53:56
aki ezt komoly zombifilmnek nevezi az szánalmas próbálkozás :) , a maga kategóriájában kiváló film
Killbox 2013 dec. 17. - 15:26:38 Előzmény olahmiki1959
"...ezután minden olyan próbálkozás, amely zombifilmet próbál csinálni, csak szánalmas, nevetséges próbálkozás lesz."

World War Z.
kb. ezerszer jobb ennél a selejtnél.
5/10
taylor88 2013 szept. 23. - 19:16:31 5/10
Ez a film gusztustalan, undorító, és már annyira sz.r, hogy már jó. Egyszer láttam, de többet nem nézem meg.
3/10
Bejg Lee 2013 szept. 09. - 06:11:37 3/10
Ez halovány, mint az erejét vesztett lepkefing. 3/10.
Összes hozzászólás