Hacktion

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott magyar akciófilm-sorozat, 50 perc, 2011

Értékelés:

268 szavazatból
Szerinted?

Magyarországon a legnagyobb titokban megalakul az Infrastrukturális Védelmi Osztag a hackertámadások kivédésére. Az osztag egy szupertitkos kütyü megszerzéséért indul harcba, amely lebéníthatja a teljes számítógépes banki rendszert.

Évadok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
Torolt Felhasználo 2016 febr. 06. - 15:35:22 Előzmény tricia
PM ment.

Amúgy VÉGRE elmondhatjuk: Agyarország Élen Jár. Nekünk elõbb volt Heksõnünk mint az USA-nak a riméjkje, a SzEszÁj:Szájber!
bokor5 2015 ápr. 20. - 03:25:22
Elképesztõ, hogy irritabilis hozzaszólást egybõl kommenntel a port.hu,máskormeg várunk egynapot...
bokor5 2015 ápr. 20. - 03:21:21
ez egy ... halmaz VALAKIK" rendezõ...stb (csoda,hogy hallotok) szédületes ....KORMNÁNYI MINDENKORI KORRUPCIÓ!
tricia 2015 ápr. 19. - 19:07:17
Kimaradt tegnap a II. évad 13. rész.
Még jó, hogy az elõzetesbõl néhány momentumot lehetett látni.
Hol lehetne esetleg megnézni?
jimmy evans 2014 márc. 04. - 10:24:12
én a tegnapi részt néztem meg végig... nem szoktam tv-t nézni inkább letöltöm a sorozatokat de ez most mellékes...... ha a tegnapi részt vsszük alapul nekem tettszett az a baj, hogy ha valami magyar az már szar is ..... jó oké biztosan vannak szar részek is de sajna mindíg csak a szart veszik észre ..... ott van a gayanú árnyékában amit lemajmolt a tv -2 ezerszer is ezt legalább nem fogják, azért a kisvárosnál színvonalasabb ... én eddíg ami magyar sorozat volt az m1 en abban nem csalódtam /Klipperek Életképek most ez a hakció / nem minden arany ami fénylik és nem minden szar ami magyar ez mekkora pénzkidobás meg így meg úgy ugyanmáááár a cobra 11 na az szar is és még pénzkidobás is , hogy a fõzsarunak minden évadban újj társ kell na neeee az tényleg egy fos pénzkidobós sorozat!
1/10
pekari 2013 ápr. 01. - 18:47:59 1/10
Mi a fenének ez a hülyeség? Ettõl nagyobb pénzkidobás és blõdség csak a Marslakók vagy mi a hányás volt.
10/10
zsivany20 2013 jan. 03. - 02:26:07 10/10 Előzmény Tibi5000
Az a baj, hogy nem értesz hozzá... : )
Egyik legjobb magyar sorozat a Hacktion!
3/10
Tibi5000 2013 jan. 02. - 11:02:30 3/10
Szánalmas, ahogy erõltetik ezt a sorozatot.. Kit érdekel az ilyen? Ja, és én akciófilmnek nem nevezném.. Ennyi pénzt rááldoznak, hiszen csupa jó színészek ott vannak, akik azért kérik a bérüket.. Tehát nem a színészekkel, nekem inkább a történettel van bajom.
junkci 2012 nov. 25. - 21:30:09
hát én kb 5percet láttam belõle... nem formálok ez alapján véleményt de ahhoz hogy egy akció filmet vagy sorozatot megnézzek ahhoz nagyon jónak kell lennie :D és hát most õszintén a magyar akciósorozat fogalom hallatán is nevetnem kell :D
neemmindegy 2012 okt. 03. - 08:37:01
Elnézést, az utolsó mondatot meglehetõsen rosszul fogalmaztam meg :( :( Az a gáz, hogy én sajnos csak 1-2 szempont alapján tartom jónak a sorozatot, és sajna nekem ez kevés ahhoz, hogy jó sorozatnak tituláljam.
Nem akartam senkit megbántani. Bocsánat!
neemmindegy 2012 okt. 02. - 23:54:02
Szia!
A 3. évadnak nincs forgatókönyve, a 3. évad részeinek vannak forgatókönyvei (szerintem). Az ilyen típusú amcsi sorozatokban azért van valami részeken átívelõ cselekményszál is, itt egyelõre úgy tûnik, hogy nincs. Szondi karaktere óriási, egyedül õ visz színfoltot az egészbe, de ez édeskevés lesz. A zene gyenge, a forgatókönyvek szintén, a jelenetek is, alig van fordulat, az akció nulla színvonalú, mostmár történet se nagyon van, mint a korábbi évadokban. A karakterek gyengék (nem a színészek), kb. semmi nem köthetõ hozzájuk; Gréta pl. csak lóg a levegõben (Bordáshoz képest jellemzésben kb 10:1-hez arányban: Gréta nem konfrontálódik se a fõnökével, se a beosztottakkal, se a haverjaival (ilyenje nincs is), se a magánéletében (ilyene se nagyon van). Hajnal tábornok kb. mint a Mission Impossible sorozatban a hang, aki mindig felolvasta a csapatnak az aktuális akciót, semmi más. Az amcsi vagy európai ilyen sorozatokban vannak külsõ jelenetek, utcai jelenetek, autós jelenetek, helikopteres felvétel, szerepelnek a részekben emberek, nemcsak a 6+1 szereplõ (akik nem fõszereplõk, hiszen másfajta titulusú szereplõ gyakorlatilag nincs is a Hacktionben)... Van jó zenéjük, amit az ember munkába menet dudorászhat. Vannak beleélhetõ karaktereik, akikkel szívesen azonosulna a nézõ, vannak mellékszálak. Hát meglátjuk mi lesz ebbõl, de egyelõre úgy tûnik, semmi jó :( A legszánalmasabb, hogy az Így készült a 3. évadban úgy beszélnek róla, mintha ez az évad már mennyivel jobb lenne a korábbitól. Azt sem értem, hogy akinek tetszik akár az 1-2., akár a 3. évad, miért tetszik neki? Hány szempont alapján tetszik neki? A történeti szál kb. egy szempont, elég gáz, ha valakit csupán ennyivel le tud venni egy sorozat a lábáról, mivel a sorozat nem könyv.
vitkovits 2012 szept. 29. - 11:03:40 Előzmény King Diamond
Most éppen a Duna2-n nézem a második évad egyik epizódjának ismétlését - ráadásul túl vagyunk immár a harmadik évad elsõ két részén is. Az Ön (és az én) félelmei sajnos fényesen beigazolódtak: a 3. évad forgatókönyve rendesen le vagyon butítva. Szegény (K)álomista azt hiszi, hogy ha egyszerûbb a történet, nagyobb lesz a nézettség? (Vagy õ is paranvsba kapta?) A francokat, hiszen ennek a sorozatnak éppen az a lényege, hogy az élvezetéhez kell némi intellektus.

Egyetértek azzal, hogy a Tûzvonalban jobb volt, de a Hacktion is jó, s mindkettõ lényegesen élvezetesebb, mint a most futó hülye amerikai sorozatok, hasonló témákban. Mi az oka, hogy ez a két sorozat a korábbi magyar sorozatoknál mérföldekkel jobban sikerült? Elsõsorban az, hogy Fonyódi Tibor a forgatókönyvíró. (Más közös nincs bennük, azon kívül, hogy Kálomista a producer.) S mi az oka, hogy a "Hacktion Újratöltve" ennyivel gyöngébb? Hát az, hogy nem a Fonyódi írta a forgatókönyvet...
9/10
King Diamond 2012 szept. 05. - 15:02:51 9/10
Mindenképp szerettem volna még a harmadik évad kezdete elõtt megnézni a Hacktion elsõ két szezonját. Ez sikerült is, így most írnék róla, de elõbb egy-két megjegyzés a fórumhoz: sok hozzászólás van már írva, nem is számítottam ennyire. Viszont, ha csak azokat hagynám benne, amik ténylegesen a sorozat részeivel, epizódjaival, cselekményével foglalkoznak, akkor igencsak megritkulna a kommentek száma. És ez gáz egy sorozat fórumában, amibõl már lement két évad. Még akkor is, ha magyar. A hozzászólások 2/3-a abból áll, hogy ócsároljuk a sorozatot, meg ilyen meg olyan gagyinak tartjuk, nem vesszük komolyan, stb. Pedig ez egy igenis jó magyar sorozat. Habár azt le kell szögeznem, hogy a Tûzvonalban nekem jobban tetszik, de ez is eléggé jó lett a második évadra (persze az elsõ sem lett szar). Sajnálom, hogy rengetegen csak azért regisztrálnak/írnak egy-egy sorozathoz/filmhez, hogy lehúzzák azt, én nem vagyok ilyen, akármilyen szar filmet, vagy sorozatot is nézek meg. Na, de most akkor a sorozatról: elõször az elsõ évadról írok, aztán a másodikról, lehet, hogy külön bejegyzésben.

Tehát SPOILER/ELSÕ ÉVAD lehet innentõl!!!
Már a legelsõ ismertetõ elolvasása után úgy voltam vele, hogy ezt a sorozatot is fogom nézni, mert érdekelt a története. Aztán csak nem vettem rá magam, hogy hétrõl hétre kövessem a tévében, így szépen gyûltek a gépen a részek, míg nem már a második évad is lement (amint késõbb láttam, az MTV honlapján is fent vannak a részek, sõt, a youtube-on is, így gyakorlatilag felesleges volt a gépre leszedni). Maga az elsõ évad jó volt, érdekes volt a történet, ami egy idõ után viszont kezdett zavarossá válni. A szereplõk nekem szimpatikusak voltak, azt viszont el kell ismerni (amit a hozzászólások között is olvastam valakitõl), hogy azért több háttérinfót is megtudhattunk volna az egyes karakterekrõl, életükrõl, stb. Bár lehet, hogy mivel egy teljesen fedett cégnél dolgoztak, ezt annyira nem lehetett beleszõni a cselekménybe, mint mondjuk a Tûzvonalban esetében (mert az kétségtelen, hogy ott több mindent megtudtunk az egyes karakterekrõl). A kezdeti csapat (András, Betti, Alfa, Béta, Zoli, Balázs) közül kedvencem annyira nem volt (mint mondjuk a Szökés sorozatban egybõl megkedvelt T-Bag, hogy egy példát említsek), mindegyik karakter jó volt, a színészek is jól játszották õket. Aztán ahogy ment elõre a cselekmény, a részek, úgy egy-két dolgot vagy nem teljes egészében, vagy egyáltalán nem tudtunk meg. Balázs gyilkosai kilétére mai napig nem derült fény, pedig én szeretem a szövevényes, több szálon futó sorozatokat (lásd Szökés), figyelni is szoktam a részekben, de számomra ez mostanáig sem derült ki (ha valaki tudja, vagy én néztem el valamit, az megírhatja). Betti eltûnése nekem sem volt akkora veszteség, mivel szinte borítékolni lehetett, hogy nem ölték meg. De az, hogy késõbb visszatért, kicsit meglepett. Alfa és Béta gyakorlatilag mellékszereplõk voltak, és miután Bétát kirúgták, Alfának egyre kevesebb szerepe is volt, egészen a haláláig, ami szintén nem volt számomra váratlan, mivel már alig szerepelt a részekben. De errõl bõvebben majd a második évadnál. Zoli karaktere számomra semleges volt, egyáltalán nem bántam, hogy kiszállt a csapatból a második évad elején, simán pótolható volt Deamon vagy Wotan által. Az õ karaktereik viszont szerintem remekek, a két srác jól hozza a hackereket. És ugye ott van András, akit Hujber Ferenc zseniálisan alakít véleményem szerint. Õ az egyik talán a csapatból, akit a legjobban kedvelek. A másik meg Mátéffy Gréta, de õ csak a második évadban jelenik meg. Ja, és persze említést kell tenni még egy-két mellékszereplõrõl, az egyik mindenképpen Kezelõ, aki az egyik legjobb negatív karakter volt a sorozatban. Nem is értem, hogy miért kellett lecserélni a végére egy másik 'Kezelõ're, aki olyan szinten semmilyen volt hozzá képest, hogy csak na. Róla sem igazán tudtunk meg semmit, hogy mi lett vele (mármint a Mészáros Béla által alakított Kezelõvel). Pedig kíváncsi lettem volna rá. Aztán ott volt Szabó ezredes (a késõbbi Helzinger Mátyás), aki szintén egy jó karakter volt, Dunai Tamás is hozta a szerepet. Aki számomra még kedvelt volt, az mindenképpen Guru, viszont sajnálom, hogy neki is be kellett szállnia Betti játékaiba, és együttmûködnie vele. Betti apját is láthattuk egy párszor, õ olyan semmilyen számomra.
Azt kicsit sajnálom, hogy a számítógépes jeleneteknél a különbözõ ablakokban feljövõ dolgokhoz annyira nem értek, de mint írták is itt páran, eléggé el van ez túlozva (ezt sem megerõsíteni, sem cáfolni nem tudom, mert nem vagyok hacker). Viszont szerintem enélkül is lehet élvezni a sorozatot. Tetszett a cselekményben, hogy egymásra épülnek a részek/szálak, és együtt kell megoldaniuk a dolgokat az IVO-nak. Bár ez az egész Coriolanus-szál kicsit zavaros volt nekem, mert gyakorlatilag annyi volt benne, hogy elkapták ezt a Brodot, aki az egészrõl nem tudott semmit, majd pedig Ariust, ha jól emlékszem, aki fejbe lõtte magát. Majd pedig megtalálták ugye az utolsó epizód végén azt a nagy számítógéptermet, aminek utána gyakorlatilag semmi szerepe nem volt, meg kiderült, hogy a Coriolanus nem is létezik. Akkor gyakorlatilag az egész elsõ évad csak Bettike játéka volt, ahogy hülyítette az IVO-t (Andrásékat). És ami a második évadban is folytatódik, habár ott már megjelenik végre egy tényleges ellenfél is, nem csak Bettike játékai.
Az elsõ évad értékelése: 8/10.

SPOILER/MÁSODIK ÉVAD!!!
Hasonlóan jó volt, mint az elsõ, sõt, nekem tán kicsit jobban is tetszett annál. Helyre került minden a végére, kiderült ki, mit, miért csinált, stb. Jöttek be új szereplõk, Wotan elõször nekem semleges volt, de azóta egész szimpi lett, Karola pedig egyenesen antipatikus karakter volt, de azt kell mondjam, nagyon jól eljátszotta a fõgonoszt gyakorlatilag. Kresh Maya karakterérõl nem tudok sokat írni, szép csajt választottak a szerepre, de nem sokat csinált. Itt is volt Betti mese, csak itt most nem a Coriolanusról, hanem egy másik szervezetrõl, majd a végén kiderül, hogy a CIA-nek dolgozik. Hát igen. Valamint ugye egy új fõszereplõ, Mátéffy Gréta õrnagy, aki Betti helyére került az IVO-hoz. Õ is jó karakter, csak kár, hogy nem sokat tudtunk meg róla. Annak örültem, hogy összejött Andrással.
Jól fel volt építve ez az egész Léman-szál, Stefanovics Júlia képbe kerülése, majd pedig Szabó visszahozatala, és Karola bejövetele a képbe. Kifejezetten tetszett. Eleinte ugye Zoli-Balázs volt, aztán Zoli-Deamon, majd pedig Deamon-Wotan a hackerek párosítása. Nekem ezek közül legutóbbi jött be a legjobban, mivel õk a legjobban véleményem szerint. Azt sajnáltam, hogy Deamon elég kevés szerepet kapott az évad második felében, a barátnõjével, Ariellel együtt. Elõször azt hittem, hogy Arielt fogja megölni Karola az évad vége fele, de Alfa feláldozta magát, ami szép tett. Kár érte természetesen, de várható volt, mert alig volt már szerepe a második évadban. Gáspár Sándor feltûnése Fõnökként megintcsak remek húzás volt, zseniálisan játszotta, csakúgy, mint Stenonist a Tûzvonalban negyedik évadjában. Az utolsó két-három rész pedig pazar volt. A finálé is, habár kár, hogy nem tudtuk meg, hogy Karola meghalt-e. És a végén a két csaj, valamint a bomba..zseniális.
A második évad értékelése: 9/10.
SPOILER VÉGE!!!

Nagyon várom már a harmadik évadot, amirõl olvastam már ezt-azt, valamint interjút is láttam egy-két szereplõvel. SPOILER LEHET!!! Sajnálattal olvastam, hogy kiírnak több régi szereplõt is, Andrást, Deamont, Bettit is, és a harmadik évados ajánlókból az jön le, hogy ez már egy egészen más sorozat lesz, mint az elsõ két évad volt. Aminek én személy szerint nem örülök. Eltüntetni a régi, már megszokott/megkedvelt/jól bevált szereplõket, az azért nagy érvágás. Az oké, hogy bejön egy új fõszereplõ, Gréta férje, akit Anger Zsolt fog alakítani. Viszont itt már nem is az IVO lesz, hanem KÜO, tehát gyakorlatilag ez teljesen független lesz az elsõ két évadtól. És ez nagyban sejteti azt is, hogy nem onnan fog indulni a harmadik évad, ahol a második véget ért. Pedig érdekelne, hogyan menekülnek az IVO-ból a csajok. Bár, ha most belegondolok, az IVO felrobbant, így még értelme is van egy másik osztálynak/osztagnak. Viszont itt már inkább Gréta férje, Gréta, Maya, és még esetleg Wotan fog szerepelni, Gáspár Sándort is lehetett látni az elõzetesben, aminek örülök. Viszont András, Betti, Deamon sehol. Az, hogy két évad után kiírják az addigi mozgatórugókat, fájdalmas számomra. Aztán majd persze meglátjuk.
Illetve még fontos, hogy itt már egy epizód egy esetet fog magában foglalni, nem úgy, mint eddig. Erre is kíváncsi leszek. Még az is lehet, hogy most már hetente fogom nézni az M1-en, majd meglátjuk. Eddig még bizakodó vagyok a folytatással kapcsolatban is, a rémisztõ hírek, elõjelek ellenére is. Szerintem hiányozni fog András, Betti, Deamon karaktere a sorozatból. De ez majd elválik. Majd írok a harmadik évadról is természetesen. SPOILER VÉGE
domi422 2012 aug. 08. - 22:54:44
M1-en hallottam, hogy jön a 3. évad szeptembertõl. Végre látni fogjuk Gréta
férjét is.
vitkovits 2012 júl. 20. - 15:55:16
Fonyódi Tibor közel s távol a leginkább képzeletdús forgatókönyvíró. Itt is ragyogóan tud mozgatni mindenféle felállásban mindösszesen 10-12 szereplõt.

Legszebb ideje, hogy Kálomistáék felkérjék 90-100 perces mozifilmek forgatókönyveinek megírására!
Silver Hair 2012 júl. 11. - 10:18:10 Előzmény zora
És május 19 a névnapja :)
10/10
zora 2012 júl. 06. - 13:55:51 10/10
:-)))
oldbone 2012 júl. 06. - 11:26:38 Előzmény Silver Hair
Van ilyen, mint Deamon Tools, de ilyen is: Daemon Tools. Szerintem ez a gyerek inkább „Démon” lenne, de divatos nyelvre tették át, hogy az „egyszeri ember”’ is ’megérthesse! :)
Különben én nemcsak az ideiglenes IVO központot találtam meg, hanem több állandó IVÓ központot is ismerek a környéken. :) :D
Silver Hair 2012 jún. 28. - 09:11:45 Előzmény far vik
Nem tom volt-e már, de az a Deamon az nem Daemon? Gugli se talál Deamon-t :)
Összes hozzászólás