Halloween 2.

Bakancslistához adom
Halloween II
18 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai horror, 92 perc, 1981

Értékelés:

76 szavazatból
Szerinted?

Haddonfield városában egy este váratlanul több brutális gyilkosságot követ el egy álarcos. Hamarosan kiderül, hogy a tettes egy elmegyógyintézetből szökött meg. Az egyik gyilkosságot volt kezelőorvosa, aki hatszor is belelő, meghiúsítja, ám a betegén nem fognak a golyók. A látszólag találomra gyilkoló tettesről senki sem sejti, hogy nagyon is konkrét célja van. Tudja, hogy kiszemelt áldozatát a kórházban ápolják, úgyhogy a nyomába ered és a felkutatása közben a kórház éjszaka üresen kongó, kihalt folyosóin mindenkit könyörtelenül lemészárol, aki az útjába kerül.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
5/10
Atis88 2023 jan. 06. - 20:01:58 5/10
Sajnos nem olyan jó mint az első rész azonban az tetszett hogy ott folytatják ahol az abbamaradt. Kicsit lassabb és vontatott abba az elsőnél így erre nem tudok annyi pontot adni.
3/10
mark dufek 2022 dec. 15. - 10:53:15 3/10
nekem nem anyira tetszett ez a film 1es jobb
7/10
nikato 2022 aug. 21. - 12:42:54 7/10
A 2. szinkron rettenetes! Boogeyman-t "Boogie embernek" mondják, a boogieman jelentése mumus.
3/10
sawyerx 2021 okt. 27. - 09:19:48 3/10
Ugyanolyan nevetséges, mint az első, még rá is dob néhány lapáttal.
Tetszik, hogy ott folytatódik, ahol az előzőnek vége lett, és a rendőri nyomozás is bejön az elején, de a sok ostoba dialógust és egyszerű karaktertípust a kivégzésekkel lehetetlen komolyan venni.
Loomis ismét papagáj szerepben díszeleg, csak most nem azt szajkózza, hogy "eljött a halál a városba", hanem hogy "én megmondtam".
Jamie Lee Curtis az előző részben sem tudott színészkedni, ebben sem tud, sőt, itt csak sír és néha elfelejt járni. Ezzel nem a színésznőt minősítem, hanem az ostoba írói munkát.
A kihalt kórház eleinte tetszett, de aztán feltűnően élettelen lett, nyilván költségvetési okokból.
Michael karaktere már az első részben is sántított, de itt főleg zavaró, hogy egy sima pszichopata szökevény hogyan él túl ennyi minden, sőt, még a golyó ütötte nyomok is befoltozódnak a ruháján.
Logikailag itt is rengeteg a marhaság, a legröhejesebb a végső leszámolás, ahol Myers egyértelműen tudja, hogy Laurie előtte fekszik a földön, kap két lövést a szemébe, aztán összevissza hadonászik, mint valami retardált.
Botrányos írás, felkészületlen színészek, a zene az egyben jó volt, ebben annyira nem maradandó.

3/10
5/10
danek87 2020 nov. 25. - 09:00:22 5/10
Az első után kissé csalódás volt ez a rész.Lapos és nagyon vontatott,az első részben fellelhető karfaszorító feszültség már nincs meg.A kórházban lévő hülye tinik töltelékjeleneteire megy el a játékidő nagy része,ezt persze megszoktam az ekkortájt készült slasherektől de azért ez mégis csak egy kultikus első rész folytatása,így nekem csalódás.10/5
8/10
King Diamond 2018 okt. 23. - 23:03:02 8/10
SPOILER IS LEHET!!!
Megmosolyogtató, amikor olyan dolgokat hoz fel valaki negatívumként például most ennél a második résznél, amit teljes mértékben az elsőnél is fel lehetett volna hozni, de ott bezzeg nem hozta. Legalább lenne következetes az ilyen hülye.
Nagyon örülök, hogy a Halloween második része gyakorlatilag egy az egyben az első rész végétől folytatódik, hasonlóan, mint némely Péntek 13 részek. Ez nálam egy nagy pozitívum, ha már horrorfilm-szériáról beszélünk. Azt elfelejtettem írni az első résznél, de eddig mindegyik részre érthető, hogy a helyszín, maga Haddonfield városa telitalálat, a békés, nyugodt amerikai kisváros életét felkavaró történetek/gyilkosságok nagyon jól vannak kivitelezve (még akkor is, ha ez a kisváros igazából nem Illinois államban van, hanem New Jersey-ben).
A cselekményről/színészekről most is hasonlókat tudok elmondani, mint az elsőnél. Megtudjuk, hogy miért is szökik meg Michael az intézetből és akarja megölni Laurie-t, amire választ az elsőben még nem kaptunk és szerintem ötletes volt. A színészek hozzák, amit a karaktereikhez kell egy ilyen jellegű filmben. Van néhány visszatérő az első részből (Laurie, Dr. Loomis, Brackett seriff és természetesen Michael). A gyilkolások itt már nem annyira egy kaptafára mennek, kicsit ötletesebbek. A filmben most is kellő feszültség van, kellően izgalmas. A viszonylag elhagyatott kórház, mint vészjósló helyszín (és természetesen a fantasztikus zene) ezt remekül támogatja.
A zenéje nem teljesen ugyanaz, mint az elsőben, átesett egy kis mixelésen, de így is hidegrázós. A magyar szinkronnal sem volt megint csak problémám.
Viszont, amint a vége is tükrözi (és olvastam is)--na meg hát a harmadik rész, eredetileg ennyi lett volna a Michael Myers-Laurie Strode-Haddonfield történetű Halloween-széria (megnéztem az alternatív befejezéseket is, jók azok is nagyon). Látva a harmadik részt, ez szerencsére nem így lett és később folytatták az eredeti történetet.
Nekem kb. hasonlóan tetszett, mint az első része.
8/10
3/10
pgsqueallove 2018 júl. 22. - 13:08:12 3/10
Nemrégiben megnéztem a franchise 2009-es remakejét, és meg kell mondja, az eleje nagyon tetszett, majd a végén kicsit ellaposodott, de le a kalappal Rob Zombie előtt, jó lett. Ezen felbuzdulva elhatároztam, hogy végig nézem az összes Halloween filmet, tehát ez a film volt a soros, és hűt sajnos szörnyű lett. Az első rész egy horrorklasszikus, de ez már csak egy idegesítően gagyi, elavult, horrorsztikusnak kicsit sem nevezhető film lett. A kevés pozitivum egyike a film oldschool feelingje, és a mesteri kamera állás a gyilkos szemszögéből, de kb ennyi. Ebben a filmben nagyon kiütköznek a minden értelmet nélkülöző szereőlői döntések, amik amúgyis jellemzik a horrofilmeket. A színészi játék rendkívól gyenge, de ez a kor sajátossága is volt. A végét már át kelelt prögetnek, mert annyira frusztrálóak voltak a teljes értelmet nélkülöző jelenetek. Olyan tipikus dolgok, mint mikor a szereplő természetesen egyszer csak nem tud futni többé, vagy nem sikít segítségért, csak miután már késő, pedig nem vesztette el a hangját stb stb. És a legjobb természetesen, mikor a gyilkosunk komótosan sétál. Mintha scooby doot néznék.
SPOILER
vagy, hogy Michael bekap kb 13 lövést, 2 fejlövést, és még fel is robbantják de őt nem lehet megtörni.
Tudom, hogy a későbbi filmekben amolyan földöntúli szereplővé válik, de ez akkor is idegesítő, hisz ő csak egy pszichopta EMBER.
Ez a film összeségében nekem egy nagy csalódás volt, viszont akkor is végig nézem ezt a franchiset. 10/3
goodboy 2014 dec. 25. - 06:54:38
Egy remek horror korrekt folytatása, igaz a 78-as elsõ rész szintjét nem éri el, de ez a rész még így is vállalható. Ezek után jött a sorozat mélyrepülése és Myers sírba tétele, amit még a Zombie féle reamekek sem tudtak helyrehozni.
boom48 2014 aug. 17. - 11:57:30
Tényleg? POGÁNYFÖLDÖN?

És miért "ne hagyja hogy elaltassanak"? Ez még csak nem is rémálom..-utalás, elvégre Freddy még három évig nem jõ el.
No meg ilyen kihalt kórházat se láttam még soha.

A történet tlejességgel indokolatlan. Eddig maszkos illetõ csak egy szexulisan frusztrált elmebeteg vlt, de most válogatás nélkül legyilkol mindenkit aki az útjába kerül anélkül hogy azoknak esélyük lenne küzdeni ellene - gyõzni persze sosem tudnának, mert valami okból Myers halhatatlan -, és teszi mindezt meglehetõs hirtelenséggel, azaz mégcsak amolyan Fûrész-féle kidolgozottság sincs a gyilokokban.
Az egész valójában majdnem azonos történet a Terminátor 1-el, leszámítva hogy a Temrinátorban volt történet, ebben meg nem.

Esetleg el lehet adni ezt a részt afféle A Halál Ezer Arca mottóval, de...
A remake - az elsõ - ellenben tisztességesen megrendezett ,tisztességes sztorival bíró film volt, messze jobb mint várhatóan bármlyeik az eredeti filmekbõl. Mondjuk a második remake elég feleslegesnek tûnik.
vargasándorgyõr1979 2014 márc. 17. - 20:25:36
Nagyon jó,pont mint az elsõ.Semmivel se gyengébb.
agarik 2012 jún. 22. - 22:53:43
Miért nem az 1-el kezd a Viasat6?
3/10
Tamás22 2012 jún. 10. - 23:39:07 3/10
Aki jó horrort akar látni, az ne ezt nézze meg, mert elég sz*r!!! 10/3
Ford Mustang 2011 nov. 27. - 21:46:49
Igen, nagyon szar lett.
Ford Mustang 2011 nov. 27. - 17:25:18
Igen, az jó lett, én nem arról beszélek. Én a 2. rész remake-érõl beszéltem.
Ford Mustang 2011 nov. 27. - 04:52:16
Klasszikus. Kár volt csinálni remake-et, über fos lett. Az a baj, hogy a 3. résznek is csinálnak egy remake-et, már elõre látom milyen szar lesz.
Kiccike 2011 nov. 27. - 02:23:44
hát... ennek olyan "háttérzaja" van, hogy mindjárt össze...om magam. kissé idegtépõ... negyed háromkor egyedül nézni remek dolog...
ennyi baromságot... 2011 nov. 27. - 01:58:38
Mi a 'som van itt ma? Már nem tudom, hanyadik horror(nak nevezett) filmbe botlok, miközben valami háttérzajnak valót keresek. :(
Ford Mustang 2011 nov. 26. - 00:32:45
Én is nagyon sok - ma már klasszikus, (beleértve ezt is) remek horrort láttam gyerekként, köztük ezt is, és a többi Halloween filmet is, a Rémálom az Elm utcában franchise-t, a Péntek 13 filmeket, és az eredeti Texasi láncfûrészest. :) Olykor ezek viccesek voltak, még tizenévesen is, ma már pláne nevetek rajtuk. :)
Mr hardware 2011 nov. 26. - 00:24:33 Előzmény Freddieboy
Nekem a régiek nem tetszenek, bár lehet nem ugyanarra gondolok, de én amit láttam régebbi verziót az nagyon ócska, a többibe bele se néztem, szerintem ezek az újabbak sokkal jobbak. Nekem tetszett mind 3om.
Kiccike 2011 nov. 25. - 23:10:12 Előzmény Ford Mustang
A rémálom az elm utcában-on nõttem fel. :) a kedvenc horror filmem. 8 évesen is ugyanúgy tetszett, mint ma.
Összes hozzászólás