Halloween 4

Bakancslistához adom
Halloween 4: The Return of Michael Myers
amerikai horror, 88 perc, 1988

Értékelés:

29 szavazatból
Szerinted?

Stáblista:

Szereplők

Dr. Sam Loomis
Rachel Carruthers
Jamie Lloyd
Michael Myers
Dr. Hoffman

Hozzászólások

Szerinted?
6/10
Atis88 2023 jan. 12. - 12:18:35 6/10
Nem olyan jó mint az előző részek. De azért még ez is jó egynek. A 3. Részt meg bele se veszem a franchise-ba.
5/10
mark dufek 2022 dec. 15. - 20:23:27 5/10
nekem is tetszett bejott ez a film de nekem az 5os jobb volt
3/10
sawyerx 2021 okt. 29. - 14:30:48 3/10 Előzmény sawyerx
Ja és most a ötöt nézve jut eszembe, mert itt hatványozottan igaz: sokkal világosabb lesz a városban, miután elmegy az áram... :DDD
3/10
sawyerx 2021 okt. 29. - 09:05:08 3/10
Ócska magyarázata az előzménynek, hogy lehessen folytatni a sorozatot, ami egyébként tök felesleges. Bugyuta, logikátlan, de ha már elkészült, akkor mutathatnák is Myers ámokfutását, mert az esetek nagy részében pont azt hagyják ki, ami a blődsége ellenére élvezhetőbbé tenné a filmet - olyan ez így, mintha a Gladiátorban a néző csak a játékok végére, vagy a Dirty Dancingben a táncok végére érne oda.
Loomis papagáj 10 év múltán is harsogja azt a pár mondatot, amit sikerült írni neki (NEM EMBER!), Myers továbbra is csak egy szökött beteg, akinél nem lehet hová tenni természetfeletti mivoltát, a többiek pedig ugyanazok az egysíkú statiszták, akiket a széria előző részeiben megszokhattunk.
Az unokahúgos magyarázat nekem nem sántított, csak sokkal többet ki lehetett volna ebből hozni, mint amit sikerült. A szereplők dialógusai immár természetesebbnek hatnak, de a döntéseik, reakcióik továbbra sem. A film legalább fele unalmas időhúzás, és mint írtam, feltűnően hanyagolták Myers gyilkolásait, ez a rendőrőrsnél a legszembetűnőbb.
A filmből megtudhatjuk, hogy egy város áramellátását hogyan lehet a legegyszerűbben megszüntetni, vagy hogy ha egy trailerrel szimplán elhajtunk a tank mellett, az egész benzinkút felrobban, és ha túlélőtanácsokra is szükség van, akkor a legbiztonságosabb hely egy nyomunkban lihegő gyilkos elől az iskola (???). De annyi más baromság van még ebben a filmben, hogy már inkább paródiának fogom fel :D
Myers lassan sétálva bárkit utolér, de ebben a részben már teleportálni is tud. A kislány körülbelül 2 másodperc alatt zuhan a földre, majd 7 másodperc alatt megy oda az ájult csajhoz, Myersnek ez a pár másodperc elég, hogy a harmadik emelet tetőjéről ott teremjen. Vagy az iskolában.
Na de kár is sorolni a hibáit, mert akkor ezt a kommentet könyvben is ki lehetne adni. Még a magyar szinkronról annyit, hogy az elején a diliházban a liftes jelenetben a faszi totál baromságokat mesél az előző rész végével kapcsolatban, ráadásul Laurie Myers húga, nem a nővére (ezt a második rész autós jelenetében is rosszul fordították, mikor a nővér elmondja a papagájnak).
Végezetül hogy pozitívumot is mondjak: mikor a ribanc csaj odamegy az asztalhoz, várható, hogy a hintaszékben a rendőr holtteste ül, na de mikor azt meglátja az asztalnál, a székből pedig a zenére felkel Myers, na az nagyon badass jelenet volt :D

3/10
7/10
King Diamond 2018 okt. 27. - 23:04:14 7/10
SPOILER IS LEHET!!!
Nos, ez a rész gyakorlatilag a második rész folytatása, ami figyelembe is veszi e két rész történéseit. Az elején kiderül/megmagyarázzák, hogy nem halt meg sem Michael, sem Dr. Loomis a második végén. Majd pedig behoznak egy folytatástörténetet, ami nem rossz. Sajnos azt nem tudom, hogy miért nem vitték tovább Laurie Strode történetét (Jamie Lee Curtis nem vállalta már a további filmeket, bár, a Halloween 20 évvel később és Feltámadás részekben meg visszatért, így fura ez az egész). Ehelyett a történet szerint Laurie Strode karaktere meghalt és a kislánya, Jamie Lloyd van a középpontban.
Erre a részre is el lehet mondani azokat a pozitívumokat, mint az előzőekre (még úgy is, hogy John Carpenter és Debra Hill kiszálltak a készítésből): jól hozza az amerikai kisvárosi halloweeni hangulatot, jó újra látni Haddonfieldet, a szereplők elég jók (Danielle Harris jól hozza a kislány szerepét), a gyilkolások szerencsére nem ragadnak le a sima késnél (még ha ez is a védjegye Michael Myersnek--itt meg kell említeni, hogy egyre több áldozata van Michaelnek), valamint a zene most is zseniális, hiába kapunk gyakorlatilag mindig egy remixet az eredeti Carpenter-theme-ből. A filmben a feszültség szintén kellően meg van teremtve, melyeket az olyan részek nagyon jól alátámasztják, mint amikor Michael követ valakit, vagy az ő szemszögéből nézzük a történéseket (ami szintén egy Halloween-védjegy). A magyar szinkron pedig most is rendben van. Ja igen, a szinkronban magyar címként Halloween 4-A rémület visszatér hangzik el.
A vége külön tetszett, hogy visszakanyarodtak az első részhez, viszont most már három olyan karakter is van, akiket nem sikerült Michaelnek eddig megölnie (Laurie, Jamie, Rachel), és az is kezd hihetetlenné válni, hogy ilyen szinten sebezhetetlen/halhatatlan, de még mindig egy ember (ezt a Péntek 13 filmekben szépen továbbvitték, hogy Jason gyakorlatilag egy halhatatlan szörnnyé válik a részek folyamán).
Kíváncsi vagyok az ötödik részre, ami remélhetőleg folytatja ennek a történetét, mert úgy lenne az igazi.
7/10
8/10
pgsqueallove 2018 júl. 24. - 03:02:50 8/10
Na, én rávettem magam, hogy végig fogom nézni az egész Halloween sorozatot, nem törődve az értékelésekkel és semmivel, mert szeretnék végignézni pár horror klasszik franchiset. Most épp itt tartok, és ez a film hihetetlen pozitív csalódás volt, és egy végig élvezhető film. A második rész, vár jobb értékelést kapott pl IMDB-n, de az számomra hihetetlen blőd, és élvezhetetlen volt, ezzel ellentétben. Így most kicsit visszatért a hitem, hogy élvezhetőek lesznek a következő részek is. Eszméletlen jó old school horror hangulata van, és valahogy itt most nem voltak idegesítőek a tipikus horror sablonok, illetve a fő gonosz halhatatlansága. A film vége meg lúdbörőzős volt, nagyon tetszett. A prof is egyre szimpibb..Nálam ez a franchison belül egy 8-as a 10-ből, míg a második résznek csak 3-at adtam...
9/10
nikato 2017 okt. 30. - 18:53:33 9/10
Nekem egyik legparásabb rész! :)
boom48 2014 aug. 17. - 21:13:33
Hm.

Itt a sorozat már nem is titkoltan keresztény propagandafilmbe csap át.

És továbbra is arctalan nevekkel dobálózunk, most pl. Jamie Curtis karakterének gyorsan csináltak egy gyereket, õt magát meg azzal a mozdulattal ki is nyírták.

Btw, az egész átmegy egy Drakula-sztoriba mike "loomis", azaz a Fényes (ismét keresztény szimbolika) vadászik Van Helsing módjára a tükrökben megjelenõ vámpít-Myersre.

Myersban az egyetlen érthetetlen amúgy a halhatatlansága. A pszichéjét nem bonyolult megfejteni: az impotenciája a hosszú elzártság alatt öngyûlöletbe csapott át, ezért akarja gyilkosság-öngyilkosság alapon kiírtani a saját családját.

A történet amúgy nem hihetõ, a vágás rossz, és az olyan részletek mint mikor Meyers turkál a fényképek között de hogy úgymond az õ szemével lássunk ezt csak egy kézzel teszi mert a másikban tartja a kamerát nagyon olcsók.
Azért a "Myers ott van mindenhol mint Doopey Dog" elismerem jól van megcsinálva és hangulatot teremt - de minden ócskaság mellette ezt a hangulatot folyton elrontja.

Egyébként is az egész olyan Twin Peakses: a Gonosz gyilkol, megszítad, ROFL
Lol on me, a vége tényleg a Twin Peaks vége.
7/10
kazama90 2014 jan. 16. - 23:15:34 7/10 Előzmény Ford Mustang
nem rossz film,jobb mint az elsõ kettõ.csak az a nagy hibája ami a többi Halloween filmnek is, hogy lassú/vontatott.+a gyilkolások se annyira durvák mint pl.a Péntek 13-ba.a vége jó volt.10/7.
Ford Mustang 2011 okt. 27. - 19:09:10
Kíváncsi leszek melyik szinkronnal adják majd...
Ford Mustang 2011 júl. 06. - 13:27:22 Előzmény fofo
Tavaly megcsinálták a szinkront, az AXN megbízásából az SDI Media Hungary szinkronstúdióban.
Ford Mustang 2011 júl. 06. - 13:24:58 Előzmény Elvis81
Most is leadta az AXN Sc-fi, csak azt nem tudom, hogy egy horror/thriller mit keres az AXN Sci-fi-n...
fofo 2010 okt. 29. - 19:14:31 Előzmény Elvis81
A bemutatók feliratosak szoktak lenni, de biztos vagyok benne hogy megcsinálták a szinkronját is.
Elvis81 2010 okt. 15. - 18:04:38
Véééééégree valahára leadja idén október 30. az Axn Sci-Fi szombaton 23:00 kezdettel!!!!!!!
Kiváncsi vagyok, hogy szinkronosan vagy feliratosan mivel eddig még nem készült hozzá magyar szinkron!!!!!!!!!!!