Harc az örökségért

Bakancslistához adom
JL Ranch
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai western, családi film, 85 perc, 2016

Értékelés:

9 szavazatból
Szerinted?

John Landsburg (Jon Voight) veterán farmer, a JL Family Ranch tulajdonosa, egykori seriff a szövetségi bürokrácia falaiba ütközik egy elfajulni látszó régi ügy miatt. Egy tíz éve tartó elmérgesedett vita miatt bosszúra szomjazó haragosa, Tap Peterson (James Caan) dokumentumokat hamisít, és azt állítja, hogy valójában nem Landsburg a szeretett farmjának valódi tulajdonosa. John Landsburgöt azonban nem olyan fából faragták, hogy harc nélkül feladja a küzdelmet. A Harc az örökségért című filmben Jon Voight és James Caan mellett a Golden Globe-díjas Melanie Griffith és Teri Polo is főszerepet játszik.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
7/10
nefefe 2021 febr. 04. - 21:53:01 7/10
Kissé idealizált történet a családi összetartásról és hűségről, az örökséghez ragaszkodásról, az igazságért való küzdelemről, a múltbéli sérelmekről. Mindez megfűszerezve a régi és mostani szerelmi szálakkal. Mindez hagyományos vadnyugati környezetben, cowboyokkal, lovakkal, tehenekkel, farkasokkal - ahogy az kell. Valahogy két sorozat jutott eszembe: a Hatfield - McCoy viszály és a Yellowstone. Érdekes módon mindkettőben Kevin Costner a főszereplő. Voight-ot mindig jó filmben látni, mindig nagyon profi módon adja az éppen aktuális figurát. Melanie Griffith-t már rég láttam filmben, most is csak kis szerep jutott neki. A film elég lassú, inkább a mondanivalóra koncentráltak, mint arra, hogy mozgalmas legyen. De mint családi film, egyszer megnézhető. A közepesnél jobb.
--- Spoiler --- Arra senki nem gondolt, hogy a korrupt, csaló hivatalnokot bíróság elé vigyék, és ott eskü alatt kellett volna vallania a csalásról? És Tap, amikor arról beszélt, hogy lelőtte a fiát, nem kellett volna a beszélgetést felvenni? Amúgy mi lett vele? Arról több szó nem esett. Életben maradt és elment, vagy meghalt és eltemették? Volt még néhány elmaszatolt dolog a filmben. És persze a végén a jó elnyeri jutalmát, a rossz hoppon marad. Ahogy azt Móricka elképzeli.
4/10
itsme1 2021 febr. 04. - 19:51:30 4/10
Mintha megnéztem volna egy részt a Dallasból.