Három nő

Bakancslistához adom
3 Women
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai filmdráma, 118 perc, 1977

Értékelés:

11 szavazatból
Szerinted?

A szégyenlős, visszahúzódó Pinky egy szoláriumban dolgozik, ahol kolléganője, Millie veszi védőszárnyai alá. Közös lakást bérelnek, s mindketten élik a maguk gyökeresen eltérő életstílusát. Egy balesetet követően azonban a két nő személyisége teljesen az ellenkezőjére fordul, mintha csak szerepet cseréltek volna. S itt lép be a történetbe harmadikként Willie, a megcsalt feleség, aki erotikusan túlfűtött tablókat fest...
A veterán amerikai független rendező, a nyolcvanadik évében járó, de mindmáig aktívan dolgozó Robert Altman mesterműve egy korábbi korszakából.

Stáblista:

Szereplők

Millie Lammoreaux
Mildred 'Pinky' Rose
Willie Hart
Edgar Hart

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
monyesz1 2023 jan. 11. - 23:33:35 Előzmény Jim Hacker
Vannak férfiak, akik értik a nők lelkét, és tudják mások számára érthetően ábrázolni - lásd Tolsztoj Anna Karenyináját. És vannak rendezők, aki nem értenek semmit, és valódi dráma helyett inkább egy lassan csordogáló, álművészi effektusokkal teli, értelmetlen, de titokzatoskodó katyvaszt próbálnak a nagyközönség torkán lenyomni. A műértő kritikusok pedig el vannak tőle ájulva.
Jim Hacker 2015 febr. 16. - 20:10:53
A 'nagyközönség' számára ez egy nehezen értelmezhetõ darab három dilis nõrõl. A vége még rátesz egy lapáttal, semmi sem tiszta, alig érthetõ, vagyis értelmezhetetlen. Valójában, rendkívüli, mûvészien sejtetõ, sok talánnyal átitatott, és a nõi lélek rejtélyességének szimbólumokban gazdag ábrázolása.
Miért kéne mindennek egyértelmûnek lenni egy nõkrõl szóló filmben, amelyben a nõk egymáshoz fûzõdõ viszonya a lényeg. Akik mindenben logikus magyarázatokat keresnek, azok messze ívben kerüljék el.
10/10
Nira1900 2014 júl. 07. - 23:32:41 10/10
Nemcsak egy hiba van az elõzetesben, de nem javítom ki, mert spoiler lenne. :o Az író nem látta a filmet, ez tény. :-( De akkor miért írt bármit is?