Hat perc éjfélig

Bakancslistához adom
Six Minutes to Midnight
15 éven aluliak számára nem ajánlott angol filmdráma, 99 perc, 2020

Értékelés:

28 szavazatból
Szerinted?

1939 nyarán, amikor Hitler ereje növekvőben van, csakúgy, mint az Egyesült Királyság és Németország közötti feszültség, a náci elit lányainak oktatására Anglia déli partján létrehozott Augusta Victoria Főiskoláról titokzatos körülmények között eltűnik egy tanár, Wheatley. Rocholl kisasszony (Judi Dench), az iskola nevelőnője Wheatley helyére felveszi Thomas Miller (Eddie Izzard) angoltanárt, és segít felkészíteni a lányokat az angol-német ösztöndíjra. Thomas lassan felkelti Ilse Keller (Carla Juri), a lányok német oktatójának gyanakvását, akinek megvannak a saját titkai. Thomas kereszttűzbe kerül: gyilkossággal vádolják, ezért megpróbálja tisztázni a nevét, és feltárni Ilsének a lányokkal kapcsolatos valódi terveit. Vajon meg tudja állítani a nőt, mielőtt túl késő lenne?

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
1/10
Skall jan. 19. 19:40:45 1/10
Nem túl erős. A témában messze jobb filmeket találni.
4/10
sorozatneked.hu 2022 márc. 19. - 17:10:05 4/10
4/10

Valami jó kis nácis, kémes, rejtélyes krimire számitottam. Erre kaptam egy semmit. Sokat belepörgettem. Legnagyobb pozitivum a zene és a helyszin volt. De inkább néztem volna meg egy Rosamunde Pilcher limonádét a Story4-en.
1/10
jsfelms@gmail.com 2021 szept. 05. - 21:53:54 1/10
Értelmetlen zagyvaság. Kidolgozatlan a történet, mind egészében, mind a részleteket tekintve.
3/10
alien1976 2021 szept. 02. - 13:00:52 3/10
Nem is tudom... Nagyon gyenge film volt, sajnos nem nyerte el a tetszésemet. Miért? Nem szoktam ilyet, de most nem tudok kitérni előle.:
SPOILER *********** SPOILER*****************SPOILER************SPOILER*****************
Angliában van egy bentlakásos leány iskola, ahol német lányok, tanulnak, élnek, a háború küszöbén. Ide épül be egy angol titkosügynök (előző meghalt) információkat, neveket megtudni, kideríteni, mi a terv a lányokkal. Meg is lesz a terv, az iskola tanárnőjének kell "kimenekíteni" hazavinni némethonba a lányokat, mert a hazának ott van szüksége rájuk. Titkosügynök feladata ezen kísérlet megakadályozása, hogy a lányok katonai túszok legyenek. Namármost ennek fényében a filmben a lányoknak kellene hogy drukkoljon a néző, de nem így van....... Az egész film úgy van beállítva, hogy angol titkosügynök a "Jó hős". Hát ez nekem magas. A vége pedig borzalom!!! Ha a terv dugába dől, akkor a végső megoldást kell meglépni. S mindezt egy pisztoly segítségével 20 ember ellen. Nem is fognak 20 - an negyven felé szaladni?! Ez komoly???
Elég volt.
Írok jót is. Zene tetszett, ködös, szürke, borongós Anglia bemutatása profi.
tortura 2021 aug. 31. - 15:50:53
Nem rossz. Egyszer mg lehet nézni.