Havannai éjszaka

Bakancslistához adom
Retour a Ithaque
16 éven aluliak számára nem ajánlott francia-kubai filmdráma, 95 perc, 2014

Értékelés:

12 szavazatból
Szerinted?

A Havannai éjszaka az első film, amely teljes egészében Kubában forgott és kendőzetlen őszinteséggel beszél egy elveszett generáció minden illúziójáról és csalódottságáról. Amadeo 16 évig nem találkozott legjobb barátaival, feleségével együtt az egész életét egyik napról a másikra hátra hagyta és Spanyolországba emigrált. Most, amikor váratlanul hazatér, találkozóra hívja barátait, a múltat felemlegetve nosztalgiával tekintenek fiatalkorukra, amikor azt hitték, hogy együtt megválthatják a világot. Ahogy lemegy a nap és a gyönyörű városban felgyúlnak az esti fények, a baráti találkozó egyre intenzívebb formát ölt: a szép emlékek mellett szóba kerülnek a régi sérelmek és csalódások is, egyre kényesebb és fájdalmasabb témákat hozva a felszínre.
Bemutató dátuma: 2015. április 2. Forgalmazó: Mozinet

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
1/10
chaplin 2015 okt. 25. - 19:27:06 1/10
Az osztálynál még mûködött a taktika, most elbukott.
A dialógusok megölték a filmet...
8/10
adamnagysweetmovie 2015 ápr. 06. - 15:32:56 8/10
Kuba az, amivé egy lassan lecsúszó, önmagát izoláló ország válhat, ha nagyon igyekszik:)
Ami a film atmoszféráját, a félelem érzését illeti, ez a modernebb rendszerekben szorongássá szublimálódik, és a ki nem mondott problémák, hazugságok, színfalak mögötti összefonódások dzsungeleként fojtogatja a normális állampolgárok morálját, személyes szféráját.
Kuba a film szerint egy törékeny, kiszámíthatatlan állapotban lebeg, bármikor felrobbanhat, maga alá temethet bármit és bárkit. Hát, Kuba nem Kína, egy fokozatos, kiszámítható, bár könyörtelenül végigvitt átmenettel. Itt nem nagyon látszik az sem, hova tovább...
sanderb 2015 febr. 26. - 13:47:22
Laurent Cantet legújabb filmjét bemutatták több neves fesztiválon, majd hamarosan bemutatják nálunk is, ami örvendetes hír.