Haverok

Bakancslistához adom
Buddy
korhatárra való tekintet nélkül megtekinthető norvég romantikus vígjáték , 101 perc, 2003

Értékelés:

9 szavazatból
Szerinted?

Rendkívül sodró erejű, fiatalos, friss film a huszonévesekről. Kristoffer barátaival együtt él albérletben. Geir és Stig igazi, mai belevaló vagányok. Mindhárman plakátragasztók. Esti program, persze, hogy a csajok. No és a bulik. Kristoffer legjobb barátnője Elisabeth, aki már nagyon unja, hogy barátja mindig le van égve, sehová nem viszi. Elisabeth egy bankban dolgozik titkárnőként, ahol a főnöke fia ráhajt, s elhagyja Kristoffert. Mindhárom barátnak van vaj a füle mögött, csak nem beszélnek róla. Kristoffer mániája a videó-naplóírás. Naponta rögzíti életüket, mígnem bekerülnek a helyi tévébe. S ettől kezdve megállíthatatlannak tűnik az elkezdett ifjúsági műsor, s életük kaotikussá válik, sztárságuk elviselhetetlenné...
Értékelés: a mai valóság showk világában példaértékű ez a játékfilm, a három fiatal humánus bemutatásával, s a film végkicsengésével, miszerint, nincs semmi fontosabb, mint a barátság.
Bemutató dátuma: 2004. október 21. Forgalmazó: Magyar Nemzeti Filmarchívum

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
filmszeretõ 2013 jan. 23. - 13:04:20 Előzmény Rahar
Akkor jobb lesz ha Te továbbra is Dolph Lundgren és Van Damme filmeket nézel :-)
1/10
Rahar 2011 szept. 22. - 20:31:11 1/10
Nekem egyáltalán nem tetszik a film. Az alaptörténet nem izgalmas, érdekes. A cselekményvezetés kiszámítható. A karakterekkel nem tudtam se azonosulni, se szimpatizálni. Számomra semmilyen hasznos mondanivalót nem adott a film. Összességében teljes mértékben elpazarolt idõ lett volna a megtekintése, ha közben nem neteztem volna :)
frenchbullie 2010 nov. 03. - 13:33:57
Üdv! Egy újabb gyöngyszem a skandináv filmek világából! Csodálom, hogy még senki nem szólt hozzá:-( Valóban szívmelengetõ történet, humorral, szerelemmel, barátsággal.
10/10