Hegyezd a füled!

Bakancslistához adom
Prick Up Your Ears
18 éven aluliak számára nem ajánlott angol vígjáték, 105 perc, 1987

Értékelés:

10 szavazatból
Szerinted?

John, a tehetséges, vidékről érkezett proligyerek egy színiiskolában ismerkedik meg egy ifjú titánnal, s az írói babérokra törő Kenneth Halliwell addig ismeretlen világokba vezeti be védencét. John Orton fokozatosan áttér a heteroszexualitásról a homoerotikára, majd megváltoztatja keresztnevét és Joe Orton néven írt darabjaival - mint például a Szajré és az Amit a lakáj látott - elindul a világhír felé. Immár fordult a kocka, a tanítványból mester lett, s ezt a nála kevésbé tehetséges és feleannyira sem szexis, egyre hátrébb szoruló Ken bajosan fogadja. Ráadásul Joe szinte mániákusan látogatja a londoni piszoárokat, keresvén kéjt, ihletet és darabíróhoz méltó véget.
Forgalmazó: Örökmozgó

Stáblista:

Szereplők

Peggy Ramsay
Joe Orton
Kenneth Halliwell
Mrs. Sugden
Leonie Orton
Elsie Orton
Anthea Lahr

Alkotók

Díjak és jelölések

 • BAFTA-díj

  1988
  Legjobb adaptált forgatókönyv jelölés: Alan Bennett
 • BAFTA-díj

  1988
  Legjobb női alakítás jelölés: Vanessa Redgrave
 • BAFTA-díj

  1988
  Legjobb férfi alakítás jelölés: Gary Oldman
 • Cannes-i fesztivál

  1987
  Arany Pálma jelölés: Stephen Frears
 • Golden Globe-díj

  1988
  Legjobb női alakítás jelölés: Vanessa Redgrave

Hozzászólások

Szerinted?
8/10
agnyieszka 2009 ápr. 21. - 14:24:51 8/10
A vígjátéki megjelölés " Színes rtv/ óriási félrevezetés.Igaza van WORLDPEACE-nek, kb.ezek közé sorolnám, kiegészítve Almadovár " A vágy törvénye" c.filmjével, ez egyben SZILKE83- nak is szánt észrevétel.Én egyébként - a téma ismerete híján- annak idején Vanessa Redgrave miatt néztem meg.
worldpeace 2008 dec. 01. - 23:50:39
Érdekes, hogy több filmben ugyanez az alapszituáció. Hirtelen a Teljes napfogyatkozás és a Wilde szerelmei jut eszembe, de úgy rémlik van még. Szóval: valóban élt meleg írók botrányos életét dolgozzák fel, az egyik fél fiatalabb, szebb, sikeresebb, a másik bölcsebb, de kész lelki roncs... További egybeesések is bõven vannak, gondoljunk például a börtönre! (Egyébként azért a három közül mindegyiket ajánlom.)
Szilke83 2008 dec. 01. - 17:48:30
Nekem már Gary Oldman részvétele is elég, hogy adjak a filmnek egy esélyt. Almodovar-stílusú filmnek tûnik a tartalom alapján, de majd meglátjuk!
Newcastle United 2007 febr. 19. - 13:08:54 Előzmény latyaka
Szódával elmegy...
latyaka 2007 febr. 10. - 22:12:28
Elõre szólok mindenkinek: IGENIS érdemes megnézni....nézzétak meg klassz kis film...nekem tetszett:)...bár szinkronnal nem tudom milyen lesz de eredetibe jó volt...szal, jó szórakozást.