Hellraiser

Bakancslistához adom
angol horror, 94 perc, 1987

Értékelés:

66 szavazatból
Szerinted?

Stáblista:

Szereplők

Larry Cotton
Julia Cotton
Kirsty Cotton
Frank Cotton

Hozzászólások

Szerinted?
5/10
sawyerx 2023 júl. 31. - 22:13:25 5/10
Hááát, én a Dead by Daylightban találkoztam ezzel a karakterrel és az alapján egyáltalán nem egy erotikus thrillerre számítottam :D
A kenobiták nagyon durván néznek ki, Freddy, Jason és a többi elbújhat mellettük, a képi világ is bomba, de ahogy a Kampókéz esetében, itt is dögunalmas a sztori (már film közben észrevettem a hasonlóságot, utána olvastam, hogy ugyanaz a készítő). Kíváncsi leszek, ha ekkora franchise-zá nőtte ki önmagát, lesz-e stílusváltás a későbbi részekben.
Egyébként a színészek is jók voltak, íráson ment el a mutatványa közepesre.

5/10
1/10
Isti1991 2019 ápr. 24. - 21:34:52 1/10
Nem szokásom leszólni filmeket, de ebben rohadtul, de nem találtam semmi klasszist. Unalmas, zavaros (ámde tény kitisztul úgyahogy a történés), és..és...és..... (tudom hóhérnak ennyi "és") rossz! Nálam 1/10! :(
1/10
Bodellger 2019 márc. 19. - 14:41:34 1/10
Pocsek film gusztustalan feju, es irritalo kisugarzasu szereplokkel. Nezni is fajdalmas volt, de nem a patkanyok, a bogarak, vagy az egyeb hanyingerkelto kepek miatt. Nagy csalodas szamomra, mind a forgatokonyv, mint a cselekmeny, mind a szineszek teljesitmenye miatt. A no olyan ocsmany fejjel birt, hogy miatta - 1 pont.
Csanad Zaszlos 2017 júl. 17. - 13:30:40
...õ áll a középpontban, mivel mindegyik részben feltûnik. :D
Clive Barker nem egy nagy író, bár a korbácsot még nem olvastam. ...de még így is azt mondom, hogy ezerszer jobb író, mint festõ... :D
8/10
nikato 2017 júl. 17. - 07:54:08 8/10
Na eddig még sose láttam.. borító alapján mindig azt hittem, hogy a \"szegecselt fejû\" figura áll a középpontban, közben egy jó kis horror, amiben eluralkodik a \'80-as évek hangulata. Majd a többi részt is megnézem valamikor.
frenchbullie 2014 szept. 17. - 04:18:54
Üdv! A neten itt-ott láttam a "sündisznófejû" figurát, ezért gondoltam próbát teszek a filmmel. De egyszerûen untam. Ha már Clive Barker, akkor legyen inkább a Vér könyve vagy a Kampókéz. Emlékeim szerint Koncz Gábor remekül hátborzongató szinkronjával.
Spoiler
Ha pedig múmiát akarok látni, akkor megnézem a Múmiát.
S vajon pár éve tényleg ilyen alacsony homlokú, latinos, gigolo-szerû figurák ébresztettek gerjedelmet a nõi szívekben, mint a Hellraiser balszerencsés hõse? Nem rémlik ilyesmi:-)
boom48 2014 aug. 15. - 12:35:53 Előzmény horas
Az elsõ rész valóban sok kívánnivalót hagyott maga után.

A misztikus szálat a filmbe a 2. rész hozta be erõsen, és szerintem a 3. rész volt ami már egyensúlyba hozta a dolgokat.

A kult-státuszt az író jelentõs rajongótábora indította (akik mondjuk leginkább a Korbácsért imádták), és a késõbbi filmek egyáltalán nem a "vagyunk ketten egy házban és egymás idegeire megyünk" témát nyomják, hanem tömegek állnak rendelkezésre hogy kiéljék magukat a kenobiták.

A franchise jelmondta is nagyban hozzájárult a kultstátuszhoz, a Kín és Kéj összemosása. Az, hogy a széria a morbid gyilkolást nem valami õrül elme ámukfutásaként ábrázolja, hanem a szadomazochizmust varrja zászlajára, igazi "bûnös élvezetté" teszi a filmeket.
horas 2014 aug. 15. - 03:51:05
...könyvben biztos jobb lehetett... A sztori kivitelezését eléggé összecsapottnak érzem, amit betudok annak, hogy egy író rendezte a filmet, ráadásul önmaga számára az elsõt - ez azért látszik. Negatívumnak érzem, hogy nincs kidomborítva igazán a sztori misztikus töltete, mert szerintem jelentõs a történet ezen aspektusa. A film kellõen sötét és nyomasztó, ez mûködik, viszont eléggé fércmunka rendezés szinten, és az is tény, hogy horror kedvelõnek kell lenni ahhoz, hogy az ember végig nézze, mert istentelen nagy baromság, és nem mellesleg sok a gyomort próbára tevõ jelenet. Az, hogy kultusza mitõl lett, az jó kérdés, az átlagnál sötétebb, gusztustalanabb és nyomasztóbb horror, Pinhead karaktere eléggé emlékezetes és markáns, ezen felül nehéz lenne miben kapaszkodni...Egynek elment, azzal a gondolattal álltam fel a film elõl, hogy "...ez 87-ben, biztos nagyon brutál lehetett..."
950617 2013 jan. 15. - 16:06:40
Ígéretesen indult. Félni megintcsak nem féltem, de összességiben nem volt rossz. Utolsó fél órában kezdtem már kicsit hisztis lenni.

SPOILER
Az a nõvér halál komolyan azt nézte a tvben, ahogy nyílik a szegfû...?
Itt volt kettõvel alattam reklamálva, hogy hogyan tudott annyi pasit felszedni a fõszereplõ nõci. Nem értem mi volt a baj... Csinos volt, ápolt, s a többi. Meg a jelöltek se adonisz-kategóriásak voltak, már nem azért...
De Frank valami nagyon emberfelettit nyújthatott, ha a még így is hajlandó volt neki segíteni.
agarik 2012 aug. 17. - 08:42:13
1) A '80-as években az embör ha meglátott egy élõhalottat nem sikoltozott, hanem vagy ment a láncfûrészért, vagy nekiállt alkudozni vele a hatalomért. Akkoriban egyszerûen mindenki tökösebb volt.
2) A '80-as években nem kellett szilikonfittnessbigének lenni ahhoz hogy jónõ legyél. Lásd Samantha a Dallasban (gyakorlatilag ugyanígy néz ki). Plusz akkoriban a pornófilmek felében ilyen nõket dugtak.
3) De, meg van magyarázva hogyan kelt életre. A kicsöppenõ vér keltette életre ott ahol meghalt, mert ott volt kötõdése az anyagi világhoz, így ott mûködhetett a fekete mágia. Most komolyan, tényleg nem egetrentgetõ a film, inkább az effektek és a morbiditás csinált belõle kultuszt, de a történet egyáltalán nem nélkülözi a koherenciát.
3/10
Deidara91 2012 aug. 17. - 00:43:23 3/10
Nekem nagyon nem tetszett a film. Nem mindennapi történet, de egyszerûen üresnek és értelmetlennek éreztem. Kissé elegem van például abból, hogy a csaj meglát egy kvázi hús nélküli hullát, aki beszél, és ez neki tök rendben van. A lényeg, hogy tudja a nevét. Amikor meg a csaj dumál a fickónak, akirõl azt hiszi az apja... Most komolyan... Nézzen rá, ahogy kinézett, abban semmi sem volt gyanús.
Bármennyire is gyengék a mai filmek, legalább az ember ha a hullát lát akkor sikít, nem pedig maga is egy agyhalott hülye lesz. Ott volt még a csaj pasija, akinek a karakterét totál feleslegesnek éreztem, konkrétan semmi dolga nem volt a filmben, minthogy valami kis hátteret adjon a csajszinak.
Továbbá: a mostohaanyuci szerintem még anno sem számított valami szexinek, így nem értem, hogy tud felszedni annyi pasit.
Nincs megmagyarázva, hogy hogyan szökött meg a fickókám és kelt életre, az egész történet mintha egy szivacs lenne, hiányoznak belõle dolgok.
Talán a 2.rész tetszeni fog, de ez határozottan felkerült a még egyszer meg nem nézem listára.
3/10.
10/10
nubudjaniku 2012 jún. 21. - 18:22:34 10/10
Nagyon kemény film. Az 1., 2., 3., 4., és a 6. rész az, ami tetszett.
Az elsõ részben az se semmi kb. 75 percnél, amikor a nõ lábára egy cenobita odahány egy halom férget
6/10
Barbkitty 2012 márc. 07. - 21:41:07 6/10 Előzmény Wilde
végre egy horror(sorozat), amitõl féltem! Egyik kedvenc íróm C.Barker, csak azt kívánom, bár a Korbácsot is láthatnám vége vásznon...
The Man Who Laughs 2011 nov. 02. - 12:36:51
Új kedvencem lett. A film legnagyobb erõsége a hihetetlen erõs, mocskos atmoszférája. A korabeli slasherekhez képest (és amúgy is) eredeti történet. A kiválóan megkomponált, nyomasztó zenéje, a nagyszerû maszk és trükkmesteri munka. Illetve maguk a Cenobiták (sokkal eredetibb karakterek bármelyik másik horror antigonistánál). Szóval igazából minden, egyedül talán néhány színész gyengébb (de az sem zavaró).

8,5/10
10/10
Sheena_Wilde 2011 júl. 21. - 22:31:54 10/10
Imádom ezt a filmet, ennél jobb a világon sincs! Az egész sorozatot én a negyedik részével ismertem meg, aminek a vége ezután újra megnézve enyhén sokkolt Pinhead halálával. :S Clive Barker hatalmasat alkotott ezzel, tényeg beírta magát a horrortörténelembe!
Tény, hogy mikor Franket végre elkapják a kenobiták, az elég undorító, dehát istenem, ez van. :)
Egy korábbi válaszolóna pedig: fájdalmat és gyönyört hoznak annak, aki kinyitja a dobozt, de ez a kettõ teljesen összefolyik közben, és elválaszthatatlanná válik.
twillight 2010 aug. 01. - 18:28:32
Csak ne nyisd ki ;)
Wilde 2010 aug. 01. - 17:51:48
Clive Barker bizony érdekes figura. Novellái, regényei hõseit démonok, pokolbéli teremtmények zaklatják, mégis, olyan érzékletesen ír, olyan remekül szövi meséit, hogy maga King is elismerõen nyilatkozott munkásságáról többször is, a korbács címû regénye pedig több díjat is besöpört. Saját regényét vitte itt is vászonra: és bizony remek munkát végzet. Nem sok horror állja meg helyét ma is technikailag, a Hellraiser ezek közül való. Barker beteges, szürreális, és perverz látásmódja remek képekben jut kifejezésre, itt még bizony dõl hektó literszám a vér, a hús poézise új értelmet nyer, és a cenubiták azóta is velünk vannak számtalan folytatást megérve. A szereplõk jól megválasztottak, a zene is remek, a maszkok, pedig elsõ osztályúak......a lenyúzott ember megvalósítása egyszerûen tökéletes. Barker meséje a szerelemrõl, bûnrõl, árulásról szól: de bizony igen kegyetlen eszközökkel. Ha meglátod valahol azt a kockát egy régiségboltban, meg ne vedd!
tomiloki 2010 ápr. 20. - 20:30:42
Tupac nak is van 1 hellraiser címû száma xD
10/10
csopak 2010 jan. 19. - 22:17:15 10/10
A második rész sokkal betegebb és õrültebb mint az egy!!!
twillight 2008 aug. 29. - 18:32:47 Előzmény simmons
szerintem az elsõ rész jobbacska, de leginkább a nõi kenobita volt jó benne, egyébként csak a kor hagyományainak megfelelõen igényesen megcsinált horror.
A kettõ viszont mérhetetlenül gyenge, Pinheadnek kéne az ásznak lenni, helyette valami érthetetlen mozilény kavar, tipikus második rész.
A harmadik adta meg a lendületet a sorozatnak, a négy gyengus volt, az 5 gáz, a hat nagyon is erõs lett (csak más mûfaj mint az eredeti), a hetedik meg ász (és ott megkapjátok az áhított szexjelenetet is). A 8-at nem láttam sajna, de ígérik hogy kijön.
Összes hozzászólás