Hobo - Kötéltánc

Bakancslistához adom
magyar koncertfilm, 71 perc, 2006

Értékelés:

7 szavazatból
Szerinted?

A művészt régóta foglalkoztatja József Attila költészete - már első koncertjein is előadta a költő megzenésített verseit. "Verseit úgy olvasom, mint a szent könyveket és néha, mintha a saját gondolataimat látnám leírva" - mondja Hobo, aki nagyon fontosnak tartja, hogy az előadást, és József Attila költészetét minél több emberhez eljuttassa. Évek óta járja a Kárpát-medence településeit, estjein nemcsak bevonja, de továbbgondolkodásra is készteti hallgatóságát.
Hobo pályafutása során már a kezdetek óta a költészet és a rockzene összekapcsolására törekszik. Saját műveit és műsorait gyakran ötvözi a magyar és világirodalom jelentős költőinek verseivel. Ezenkívül a költészethez közelálló rockzenészek műveit is bemutatja magyar fordításban. József Attila, Francois Villon, Faludy György, Jim Morrison és Vlagyimir Viszockij előadásaival közel három évtizede járja a világot.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
tgorsy 2008 ápr. 12. - 13:14:33 10/10 Előzmény Obránszky Ármin
Színházban láttam. Zseniális!
Még Latinovts sem mondja úgy a Karóval jöttél-t, mint Hobo akkor, azon az estén. Félelmetes amit ez az ember csinál.
Obránszky Ármin 2008 ápr. 10. - 00:25:37
Hobo zseniálisan szokta koncerten tálalni JA költeményeit, mindenképp érdemes lesz megnézni. Csak nehogy elfelejtsem beállítani a videót...