Hoffa

Bakancslistához adom
francia-amerikai életrajzi dráma, 140 perc, 1992

Értékelés:

36 szavazatból
Szerinted?

Jimmy Hoffa ellentmondásos egyéniség volt. Egyszerű kamionosként kezdte a harmincas években, majd páratlanul sikeres karriert futott be a fuvarozók szakszervezetében. Miközben vezetőként a dolgozók jogait védte, saját zsebre dolgozott, mind nagyobb hatalom összpontosult a kezében. Hogy céljait elérje, még a maffiával is frigyre lépett. Vesztegetés és sikkasztás miatt 1967-ben börtönbe került. Miközben a rácsok mögött ült, az utóda, Frank Fitzsimmons szembe fordult vele. Amikor később Hoffa kegyelmi kérvénnyel szabadul, megindul a harc a hatalomért a két szakszervezeti vezető között.

Stáblista:

Szereplők

James R. Hoffa
Bobby Ciaro
Carol D'Allesandro
Fitzsimmons
Pete Connelly
Robert Kennedy
Red Bennett

Díjak és jelölések

 • Oscar-díj

  1993
  Legjobb smink és maszk jelölés
 • Berlini Nemzetközi Filmfesztivál

  1993
  Arany Medve jelölés: Danny DeVito
 • Golden Globe-díj

  1993
  Legjobb színész - drámai kategória jelölés: Jack Nicholson
 • Oscar-díj

  1993
  Legjobb operatőr jelölés: Stephen H. Burum

Hozzászólások

Szerinted?
4/10
Trap 416 2019 márc. 08. - 12:53:03 4/10
Bizonyára, sokan szeretik Martin Scorcese filmjeit, és sajnos, Danny De Vito is közéjük tartozik. Ez eredményezhette, hogy tető alá hozta a Hoffa-t, a felismerhetetlen Jack Nicholson főszereplésével. Ilyenkor mindig felmerül a kérdés, hogy ez most koppintás vagy tisztelgés akar lenni. Az a különleges helyzet állt elő, hogy jobban örülnék egy közepes koppintásnak. Szerintem nyilvánvaló, hogy De Vito gyenge színész, de rendezőként sem igazán brillírozik. A legnagyobb kérdés a film kapcsán, hogy melyik ligában teljesít rosszabbul ez az idegesítő, mélynövésű figura, aki elvárja a nézőtől, hogy elhiggye egy olyan nő iránta érzett vonzalmát, aki Playboy címlaplány lehetne. Máris kevésbé tűnik irritálónak Adam Sandler; ő legalább "csak" Salma Hayek és Jennifer Aniston álompasijaként parádézik a többnyire még ennél is hitványabb filmjeiben. Na, de szálljunk le a külsőségekről, és kritizáljuk Danny De Vito rendezői munkáját, amiben egyébként az érdektelenséget leszámítva semmi égbekiáltó hiba nincs, ám ez éppen elég volt hozzá, hogy csak három részletben tudjam végignézni. A befejezés tartogat egy elég meglepő húzást, ami valamit ment a filmen, de itt még egy Nolan csavar is kevés lenne, hogy a korábbiakban ecsetelt masszív unalmat feledtetni tudja. 4.5 pont
stenmore- 2014 máj. 27. - 11:37:17 Előzmény kroll
***SPOILER PÓTOLVA***Mé meghalt? na akkor most baromi spoilervétséget követtél el.
adamnagysweetmovie 2014 máj. 23. - 14:46:28 Előzmény Segítõ Béka
"Vallomást teszek. Maga, bíró úr, híres lesz, aztán meg halott, mert a Camorra nem felejt"
(A maffiavezér Falcone államügyésznek)
8/10
Segítõ Béka 2012 jún. 19. - 23:28:35 8/10
nézzétek meg a Kill the Irish cím filmet, nagyon jó és hasonló téma, az is megtörtént
8/10
offtopic
Segítõ Béka 2012 jún. 19. - 23:27:02 8/10 Előzmény CsiróCsiró
megölték, egyértelmû, ne játszd a hülyét
8/10
Segítõ Béka 2012 jún. 19. - 23:24:42 8/10
erõsen hiányos film. de jó, nézhetõ.
az egyértelmûnek tûnik, hogy korrupt volt, és a maffia embere, barátja volt. de arra a film még csak utalást sem tesz, hogy konkrétan mit tett a munkásokért, nyilván kézzelfogható dolgokat, hiszen a film szerint mindenki szerette, de ezeket azért meg kellett volna említeni. tehát szerintem, legalábbis nekem az az érzésem, hogy próbált lavírozni a két szakadék között, és amennyire lehetett, azért kiállt a dolgozókért - a film szerint, de hogy a való életben mi volt, nem tudom.
a rendezõ danny devito erõse elfogultnak tûnik, pl eszerint a link szerint hoffa azért is került börtönbe mert megvesztegette az esküdtszéket, és a filmben ellopják a kocsiját is, de a link szerint otthagyják

http://www.maffiak.eoldal.hu/cikkek/gengszterek/jimmy.html

de a másik forrás is ezt mondja: "Police found Hoffa's car at the restaurant"
http://en.wikipedia.org/wiki/Jimmy_Hoffa
hülye ez a törpe?! ennyire hiteles ez a film, könyörgöm, tehát akkor azt se vegyük komolyan, hogy szerették sokan. nem támaszkodhatunk egy ilyen ócska hitelességû életrajzi filmre.
10/10
tyrichie 2011 márc. 03. - 21:38:46 10/10
Nagyon tetszett, kiválló film. Jack Nicholson remekül játszott.
CsiróCsiró 2011 jan. 12. - 22:53:05
Egyszer mindenképpen meg lehet nézni.Jack Nicholson fergeteges,mint úgy általában,bár a magyarhangot valóban idõ volt megszokni...

Viszont...

!!!!!!!!SPOILER!!!!!!!!!!!

... köztudott,hogy Jimmy Hoffa az egyik legrejtélyesebben eltûnt emberek egyike.A mai napig nem tudni,mi történt vele. Szerintem egy életrajzi film legyen hû az élet-rajzhoz,tehát a filmvégi lelövõs,kamionbabejárós jelenet lehet,hogy remek dramaturgiai megoldás,de szerintem jobb lett volna ha csak simán elsötétül a kép,és kiírják,hogy fogalmunk sincs,mi történt.
3/10
Kentaro 2009 jan. 14. - 23:35:29 3/10 Előzmény nyelvecske
Én végig untam, vagy ezerszer néztem a videót hogy mennyi van még hátra.
nyelvecske 2008 szept. 22. - 19:54:31 Előzmény wulfgar
Mivel Joe magyar, így gondolom a magyar mondatok sem ok nélkül kerültek a forgatókönyvbe, lol.
6/10
King Diamond 2008 szept. 05. - 14:11:53 6/10
Most néztem meg a filmet, felvettem az HBO-ból. Nem volt rossz, bár néha kicsit vontatottnak éreztem. Jack Nicholson és Danny De Vito megdobják a filmet alakításukkal. Mindketten jól játszanak. A történet is jó, bár néha kicsit unalmas lehet, de Nicholson miatt tényleg érdemes megnézni.
6/10
wulfgar 2008 szept. 03. - 17:17:55
A maffiás-szakszervezetes filmek gyöngyszeme szerintem a Joe Eszterhas által írt Ö.K.Ö.L. 1978-ból. Külön érdekessége, hogy együtt játszik benne Stallone és Brian Dennehy (a sherrif a Rambo 1-bõl) Mindkét szereplõ magyar származású bevándorlót játszik, és magyarul is beszélnek pár mondatot. :) Sly-nak egész jó a kiejtése :)
disab 2007 nov. 14. - 22:05:46
Érdekes film volt jó színészi alakításokkal. Kár, hogy Jack Nicholsonnak Kránitz Lajos(R.I.P.) volt a magyar hangja Reviczky Gábor helyett. A film végéig nem tudtam megszokni.
KeyserSoze 2007 nov. 13. - 23:21:23
Nem kommeltálta még senki? Csak Nicholson miatt is érdemes megnézni!
A hirdetések megjelenítése akadályba ütközött.

Ezt okozhatja valamilyen hirdetésblokkoló (Adblock) használata, illetve egyes vírusirtók, böngésző kiegészítők, beállítások.

A hirdetés blokkolás kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamTovábbi segítségért kattints ide! Köszönjük, PORT.hu