Film

Honfoglaló

48 perc, 2017 12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott

Értékelés:

50 szavazatból
Szerinted?

Honfoglaló, ahol a tudás hatalom!
Megújult látványvilággal, új játékelemekkel és meglepő fordulatokkal várja továbbra is a Duna Televízió nézőit a népszerű online területhódító kvízjáték televíziós változata, a Honfoglaló.
A műsorban hétfőtől péntekig három hadvezér méri össze tudását, hogy minél nagyobb területet hódítsanak meg Magyarország térképén. A játék bajnokságként kerül megrendezésre. Minden napi adásban egy partira kerül sor, a parti nyertese a napi bajnok. Egy adáshéten így 5 napi bajnok születik, három hét elteltével 15 napi bajnok számára következik a bajnokok hete, ahol a korábbi győztesek mérik össze képességeiket, és kiderül, ki lesz a hónap bajnoka. Végül a hat hónap alatt megrendezett bajnoki adások győztesei egyenes kieséses rendszerben küzdenek tovább egymással a szezon fődíjáért. 27 bajnok 9 selejtezőben csap össze, majd a 9 győztes 3 elődöntőben játszik tovább egyenes kieséssel és így alakul ki a szuperbajnoki döntő 3 fős mezőnye. A szezon három legjobb honfoglalója számára már a garantált 30 millió forintos nyeremény a tét!
A vizuálisan megújult játékban érzékletesebb a csata a stúdióban: a katonák katapultokkal bombázzák egymást, a felépített várak rossz válasz esetén romba dőlnek, de helyes válaszok esetén akár újjá is épülhetnek. Hasonló animációs megjelenítéssel Magyarországon még nem forgattak televíziós vetélkedőműsort.
A játékba a nézők is bekapcsolódhatnak a műsorral egy időben, ehhez pedig nem kell mást tenniük, mint Android vagy iOS készülékükre letöltik a Honfoglaló Vetélkedő ingyenes applikációját, amelyről részletes információt találnak a http://vetelkedo.honfoglalo.hu/ weboldalon.
Ki nyer? Aki bátran támad? Aki okosan védekezik? Ez az a játék, ahol a tudás valóban hatalom!

Egyéb epizódok:


Vélemény:

szavazat: 9/10 augusztus 15. 12:29:33
augusztus 15. 12:29:33

"Mondjuk úgy, hogy ez is eszembe jutott, mint lehetséges magyarázat." Mint már említettem, rossz nyomon jársz. Nekem tényleg tetszik a műsor, ez talán nem jelent problémát számodra.
Az ellensúly tekintetében már közelebb jársz a valósághoz, nem értettem a negatív felhangokat, ezért is éreztem késztetést pozitív kritika megírására. Főleg azok után, hogy nyertünk egy társasjátékot. Mert jó dolgok is történnek néha, bár ezt sokan nehezen tudják értelmezni, szavaiddal élve "vannak, akik szeretnek kritizálni".

A kerti törpe szintű ebben az, hogy bemondja a jó választ, vagy legalábbis mindig világosan fel van tüntetve a képernyőn. Mert én veled ellentétben nézem a vetélkedőt, tehát tudom, hogyan zajlik.

Megkérdezni meg azért merészeltem, milyen vetélkedőt nézel, mert hátha tudsz valami jobbat. Ezek szerint nem...Ezesetben elnézést az indiszkrét kérdésért, bár emlékeim szerint te szólítottál meg, egy fórum nyilvánossága előtt burkoltan negatív színben feltüntetve.

Félretéve a szellemi pengeváltást, próbáld ki a vetélkedőt úgy, hogy te is online válaszolsz a kérdésekre, talán úgy érdekesebbnek találod.

augusztus 10. 21:25:51
augusztus 10. 21:25:51

"Ha arra gondolsz, hogy érdekem fűződött..."
Mondjuk úgy, hogy ez is eszembe jutott, mint lehetséges magyarázat. Miképpen az is, hogy sokan vannak, akik szeretnek kritizálni, tehát inkább csak kritikát írnak a fórumba, mintsem dicséretet, ezért egyszerűen ellensúlyként jártál el.
Szerinted mi a kerti törpe szintű gyalázkodás ebben a véleményben:
"Ezért lenne jó, ha a műsorvezető mindig bemondaná a helyes választ. Meg egyáltalán, miért nem teszi? Miért nekem kell lelesnem a képernyőről - ahol rendszerint csak a megközelítően jó válaszok jelennek meg, a pontos válasz meg nemigen."

"Te milyen vetélkedőt nézel?"
Hogy jön ide ez a kérdés illetve mi köze az eredeti felvetésemhez? Az a tény, hogy a többség negatív dolgokat ír a Honfoglalóról, független attól, hogy nézek-e vetélkedőműsorokat egyáltalán és ha igen, konkrétan melyeket. Amúgy a Honfoglalóba még a kezdet kezdetén belenéztem, de egyrészt nem élőben megy, másrészt valahogy nem az igazi egy online játék offline kivitelben, így a további nézegetés elmaradt.

szavazat: 9/10 augusztus 06. 09:28:06
augusztus 06. 09:28:06

Ha arra gondolsz, hogy érdekem fűződött egy pozitív hozzászólás megírásához, rossz nyomon jársz. Leírtam, amit a műsorról gondolok, mások negativitása meg kimerül a "kerti törpe" szintű gyalázkodásban (tisztelet a kivételnek).

Te milyen vetélkedőt nézel?

július 23. 10:30:18
július 23. 10:30:18

Érdekes, hogy a megszólalók közül mindenki elégedetlen e műsorral. Te vagy az egyetlen kivétel.

szavazat: 9/10 július 20. 13:54:27
július 20. 13:54:27

A Maradj talpon utáni űrt egy színvonalas vetélkedő volt hivatott betölteni, és a Honfoglaló mindenben megfelel a követelményeknek. A játékmenet izgalmas és én Szente Vajkban is kellemesen csalódtam, jó humorú, a feszültséget remekül adagoló (színházi véna ugyebár), a műsorhoz tökéletesen illő dirigens.

Az online játék is dob az élményen, mi épp most nyertünk egy társasjátékot napi nyereményként.

április 16. 16:31:30
április 16. 16:31:30

Hová tünt a pénteki adás?... Valami bazseválás ment helyette!
Most akkor a bajnokok hetén 14 nap győztese hogyan mérkőzik majd?... Megint lesz valami "csókos" második a mezőnyben?

április 13. 13:49:42
április 13. 13:49:42

Köszönöm az ötletet. Bár igazából nem mindig meredek a képernyőkre, néha csak úgy hallgatom a TV-t, miközben jövök-megyek, mást csinálok. Ezért lenne jó, ha a műsorvezető mindig bemondaná a helyes választ. Meg egyáltalán, miért nem teszi? Miért nekem kell lelesnem a képernyőről - ahol rendszerint csak a megközelítően jó válaszok jelennek meg, a pontos válasz meg nemigen.

április 13. 12:56:08
április 13. 12:56:08

Én egy erősebb szemüveget ajánlanék önnek, hogyha nem látja jól a tv képernyőt, de még a billentyűzetet sem.

április 06. 14:14:36
április 06. 14:14:36

E!lénézést a melléütésekért, a helyesírási hibákért.

április 06. 14:12:56
április 06. 14:12:56

Én azt nehezményezem, hogy a játékvezető SOHA nem mondja be a helyes válaszokat, jobbára csak azt, hogy Józsi vagy Jancsi, vagy Mariska válaszolt e helyesen. Hát engem ez nem annyinyra érdekel, az viszont hogy mi a helyes válasz, sokkal, de sokksl inkább!
Úgyhogy kérem tisztelettel Szente Vajkot, hogy mindig közölje, hogy a 4 lehetőség kötül mi a helyes válasz! Mert miklet nézőket nem annyikrar érdekel., hogy hogy Jóska, Pista, vagy Mariska válaszolt-e jól, viszont a helyes válasz igen, mert akkor megjegyezzük és legközelebb már mi is tudni fogjuk

április 03. 23:21:07
április 03. 23:21:07

A piros játékos katonái miért lilák?

március 28. 18:34:33
március 28. 18:34:33

Egyre több a duma, egyre kevesebb a játék! :/

március 28. 15:19:32
március 28. 15:19:32

Gondolom azért, mert a tapsolgató nézőknek, statisztáknak fizetni kellett, az animált páncélos katonáknak meg nem. A tapsot meg alá lehet keverni, nem kell élő közönség. Így sokkal olcsóbb.
Engem egyébként nem zavar, sokkal inkább az, hogy a vidéki játékosoknak olyasmit kéne tudniuk, amit még sok budapesti sem tud, pl. Budán milyen fonódó villamosok járkálnak. Ha egy Pestit kérdeznének a nagykanizsai cukrászdákról, kb ugyanez lenne a felállás. Aki nem odavalósi, az nem tudja.

március 28. 14:32:55
március 28. 14:32:55

Hát... Imádná a paciens, aki milliókat nyert, ha elfogadnák az ajánlásod. :)))
A lóvét ugyanis csak akkor fizetik ki, ha adásba megy a játék!
Pár éve valaki 10 milliót bukott valamelyik játékon pont emiatt! Szerencsétlen hiába pereskedett, egyértelmű a szerződés amit előtte aláiratnak...

március 26. 22:10:03
március 26. 22:10:03

Csatlakozom az előttem szólóhoz. Ki is kapcsoltam, mert annyira, de annyira idegesítőek. Minek kellettek? Gratula annak az észlénynek, aki elrontotta a játékot.

március 26. 22:07:37
március 26. 22:07:37

Ez az új "nézősereg" valami hihetetlenül szánalmas és idegesítő. Minek a beszéd alatt is karddal és pajzzsal tapsoló, animált katonák?

szavazat: 1/10 február 21. 15:25:24
február 21. 15:25:24

Aki szeret Honfoglalózni, kizárt, hogy leköti ez az erõlködés a borzalmas díszletek között, a teljesen súlytalanul (már-már szinte civil módon) jelen lévõ paprikajancsi mûsorvezetõvel, az érdektelen párbeszédekkel, erõltetett poénokkal. Aki pedig sosem Honfoglalózott, kizárt, hogy ezzel a mûsorral csinálnak kedvet neki hozzá. Már csak az a kérdés, a játékosok hozzátartozóin kívül ki nézi szívesen ezt a x@rt... (??)

január 11. 21:48:03
január 11. 21:48:03 OFFTOPIC

Ja és maga a Honfoglaló is egy vacak lett az utóbbi években, addig-addig újítgatták, míg egy idegesítõ goodgame empire lett. Mennyivel jobb volt a grafika és a mûködés is, maguk a kérdések is valahogy érdekesebbek voltak.

január 11. 21:46:31
január 11. 21:46:31

Ettõl igazán unalmas a mûsor.

január 11. 21:46:03
január 11. 21:46:03

Egyetértünk...ez a Szente Vajk egy igazi idegesítõ kerti törpe...Levente meg telefonbetyár kora óta csak csúszik lefelé...hogy lehet egyáltalán mûsort szentelni a lottósorsolásnak? Szánalmas, aki ilyen szarokat néz...

Ez a mûsor a honfoglaló megcsúfolása.

Összes hozzászólás