Hosszú út hazáig

Bakancslistához adom
The Long Road Home
amerikai filmsorozat, 60 perc, 2017

Értékelés:

30 szavazatból
Szerinted?

A nemzetközi hírű újságírónő, Martha Raddatz bestsellere alapján készült nyolcrészes sorozat Irakban játszódik, és azt mutatja be, milyen áldozatokat és szenvedéseket követel egy háború a katonáktól és az otthon maradt családtagoktól. 2004. április 4-én Bagdad Sadr City nevű külvárosában a texasi Fort Hood 1. lovassági hadosztályának egyik szakasza lázadók csapdájába került - a napot az amerikai katonai évkönyvek azóta "fekete vasárnapként" emlegetik. A Hosszú út hazáig a bagdadi sikátorokban harcoló katonák és otthon maradt családtagjaik szemén át láttatja a háború szörnyű valóságát. Az akciókban és érzelmekben bővelkedő sorozatban két fronton zajlik a háború: egyrészt Sadr City utcáin, másrészt Texasban, ahol a katonák hozzátartozói a tévéképernyők elé szegeződve találgatják, vajon élnek-e még a fiaik, férjeik, szerelmeik.

A Hosszú út hazáig egyik főszereplője a Tabu és a Kártyavár sorozatokból is ismert Michael Kelly, ő alakítja Gary Volesky alezredest, aki mindössze néhány órával a harc kitörése előtt vette át a Sadr City-ben állomásozó amerikai csapatok irányítását. Feleségét Sarah Wayne Callies játssza, akit a The Walking Dead, A szökés és a Kolónia sorozatokból is ismerhetnek a nézők. A sorozat több epizódját az Emmy-díjas Phil Abraham rendezte, akinek olyan szériák fűződnek a nevéhez, mint az Orange Is the New Black, a Mad Men - Reklámőrültek, a Daredevil, de dolgozott többek között a The Strain - A kór, a The Walking Dead és a Maffiózók sorozatokban is.

Évadok:

Stáblista:

Szereplők

Gary Volesky
Leann Volesky
Troy Denomy
Gina Denomy
Shane Aguero
Eric Bourquin
Tomas Young
Israel Garza
Robert Miltenberger

Hozzászólások

Szerinted?
8/10
Bob19 2023 júl. 06. - 18:34:00 8/10
Nem egy elit alakulat szintű dráma, de elég hitelesenek tűnik, persze lehetnek benne fikciók a drámai hatás kedvéért. Kicsit hosszú - 1 nap történése 8 részben -, de így ismerjük meg kb. az összes szereplő hátterét, ami sokat dob rajta. Szóval részemről ajánlott sorozat.
P@nni 2017 nov. 28. - 12:34:46
Talán ha az ötödik részben az arab szöveget feliratozták volna, tisztább lenne a kép... :(
ilali 2017 nov. 13. - 01:14:59
"- furcsa dolgok esnek meg a világban!"
"... hajszál választotta el a sírástól, már-már kicsordultak szemébõl az ólomkönnyek. De a sírás mégsem illett volna hozzá." H.C,A./R.Zs.
6/10
Nótárius 2017 nov. 08. - 11:36:13 6/10
Ezt a dezsavût (!) mintha már láttam volna (jellemzõ epizódjaiban bizonyosan), csak sokkal színvonalasabb hitelesebb kivitelben! ;-)
A film témája és üzenete iránti kiemelt érdeklõdésemmel és tisztelettemmel is csak: 6/10 SZERINTEM.
6/10
soroksar 2017 nov. 05. - 21:38:39 6/10
az ÁLLAM után a második Hollywood Hosszú az út hazáig ,. ( 6 ) gyenge hatos ez is akár csak az Állam volt,. kár nagy kár, hogy ebbe az irányba fordul a csatorna ,. irány a Spektrum és a Geografic C