Idegenek között

Bakancslistához adom
Svoy sredi chuzhikh, chuzhoy sredi svoikh
szovjet akciófilm, 77 perc, 1974

Értékelés:

9 szavazatból
Szerinted?

Aranyért mindent meg lehet szerezni mindenkor. Az éhezők számára gabonát is lehetne vásárolni, ha időközben nem veszett volna el. Hárman is nyomába erednek az elveszett aranynak. Egy csekista, egy fehér tiszt és egy bandavezér. Elképzelhető, hogy győz a jó ez alkalommal?

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
Gina424 2014 jan. 12. - 17:27:25
Gyõz a jó? Nem tudtam azonosulni a jóval...
10/10
lebrac 2011 jan. 18. - 08:52:11 10/10
Bevallom, sokáig töprengtem, hogy egy ekkora rendezõ-zseni, mint Nyikita Mihalkok(mellesleg Andrej Koncsalovszkij testvére) hogy tud ilyen zagyvaságot összehozni?
Aztán rádöbbentem, hogy mi magyarok „alkottuk” belõle, ezt a borzalmasan silány változatot 1983 –ban (akkor készült a szinkron). Akkoriban, bizonyos szisztéma szerint, divat volt teljesen büntetlenül, kivágni releváns dolgokat egy filmbõl, ami ettõl nézhetetlen képtömeggé vált. Az eredeti mozi, jóval több mint 90 percébõl, nekünk magyar nézõknek, kb 76 percet engedélyeztek. Ez már nem vágás, hanem csonkolás kategória. A filmet DVD-n megkaptam egy moszkvai barátomtól, és volt szerencsém elámulni; egy igazi gyöngyszem. Mihalkov elsõ filmje ez, amely a Sztálin által létrehozott mizantróp rendszert kb úgy ábrázolja, ahogy egy akciófilmmel csak lehetséges. Mélységes alázat a filmkészítés iránt, minden apró pici részletre való odafigyelés. Az oroszok François Truffaut –jának is nevezhetnénk Mihalkovot. Biztos kézzel irányítja a színészeket, akik ettõl profi módon hozzák a karaktereket. Így aztán a film, még csak kicsit sem hasonlít a korabeli amerikai akciófilmekhez. Teljesen más légköre van. Mindenkinek, csak ajánlani tudom.
Badger 2010 márc. 18. - 19:30:44
Én láttam már, amennyiben az látás hogy a hasonlóan embertelen késõn adott filmen kb 15-ször elaludtam.
:)

Leginkább csak a hangulatára emlékszem. Az jó volt. Ma este lehet újra megpróbálom. Bár most is fáradt vagyok...
pot79 2010 márc. 18. - 19:10:51
Szovjet akciófilm?

Kicsit furcsán hangzik, de nem láttam, ezért nem fogok elhamarkodottan ítélni.

Valaki látta már?
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu