Igaz szívvel

Bakancslistához adom
The Normal Heart
18 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai filmdráma, 128 perc, 2014

Értékelés:

74 szavazatból
Szerinted?

A film az 1980-as évek elején játszódik New Yorkban, amikor Amerika először szembesül a HIV/AIDS-járvánnyal és megdöbbentő következményeivel. Az aktivistaként dolgozó Ned Weeks első kézből láthatja, amint a titokzatos betegség végigsöpör a város homoszexuális közösségén. Néhány társával és az őket támogató orvosokkal összefogva azért harcol, hogy a nemzet szemérmes szexuális politikájával szemben felfedjék az igazságot a járványról.
Forgalmazó: HBO

Streamelhető:

Stáblista:

Szereplők

Alkotók

Díjak és jelölések

  • Golden Globe-díj

    2015
    Legjobb televíziós minisorozat vagy tévéfilm jelölés

Hozzászólások

Szerinted?
6/10
bigfilmfan 2020 jún. 20. - 09:37:15 6/10 Előzmény Dr. Classic
A témában ajánlom az Angels in America mini-series-t. Üti mindegyiket!
7/10
Dr. Classic 2020 máj. 01. - 16:26:54 7/10
Elképesztően jó és érdekes film az AIDS korabeli időszakának témája mindig is érdekelt. Csal jelzem hogy a 2013-as Mielőtt meghaltam kb hasonló mélységű, és témakörű mozi, ahol mindkét főszereplő (Jared Leto, és Matthew Mcanoughly) megkapta az Oscart. MARK Buffalo is remek, kar hogy semmit nem kapott ezért, pedig férfiakat csókolni heteroszexuális színészként.... Hogy is mondjam, az nem egy alapszíneszi elvárás.
tortura 2019 jún. 17. - 19:13:35 Előzmény tramonto
"de ezzel kapcsolatban egy tv csatorna sem vállal fel egy felvilágosító műsort, megfelelően felkészült orvosszakértővel."
Ezen nem csodálkozom. Műsort?
Elég, ha valaki - közismert ember - felvállalja, hogy meleg, vagy írnak róla egy pár soros cikket, rögvest megszületik az ítélet, hogy meleglobbi, meg hogy propagandát csinálnak a "degeneráltaknak". Mert vannak még bőven olyan korlátoltságban élő emberek, akiket képtelenség felvilágosítani, mert csak skandálják a magukét.
Holott igen, lehetne erről felvilágosító műsort csinálni, talán megszűnne az a végtelenül ostoba sztereotípia, miszerint a homoszexualitás fertőző.....
Végül is a háborúkról is rengeteg film készült, ami nyilvánvalóan nem jelenti azt, hogy propagandát csinálunk a háborúnak.
6/10
sexykex 2019 márc. 20. - 13:49:20 6/10
A promiszkuitás különösen a penicillin előtti korokban a heterók közül is szedett bőven áldozatokat. A hedonista melegek végig bömbizik a filmet, hogy kibabrált velük a természet és a társadalom. Védelmet követelnek – amihez nyilván joguk van – de esetleg maguk is tehetnének érte valamit, az asztalcsapkodáson kívül is, főleg a magánéletükben. Mark Ruffalo remek volt.
10/10
bannor72 2019 febr. 15. - 01:43:44 10/10 Előzmény tramonto
Pont ezért nézd meg, és nézze meg mindenki.! Alapvetően manapság szitokszónak számitó liberalizmusommal én tisztelem a másságot. Eleve milyen "másság"??? Mások vagyunk, ki igy ki úgy.
Griffi 2019 febr. 10. - 15:43:52
Megnéztem, nem tetszett. 18+ karika kellett volna a film jelölésénél.
Ennél jobb film az "És a zenekar tovább játszik" ebben a témában. Viszont érdekes, hogy két színész mindkét filmben megjelent.
biffco 2019 febr. 01. - 19:25:21 Előzmény Babito
jah mark rufallo megérdemelt volna egyet ezért, legalább jelölést de hát azt se?...
tramonto 2019 jan. 18. - 10:49:07
Nem néztem és nem nézem meg a filmet az előzetes főleg a KOMMENTEK miatt. Miután egyik családtagomról kiderült, hogy meleg, engem nagyon megdöbbentett, mint a 20. sz. végi addig tabu, és utána nem "szépített" ítélet. sőt még általam becsült hírességek, ma "celebek" ítélete, miszerint a aids terjesztői stb. A tv csatornáin nagyon sok filmet láttunk a "torzszülött", és a szinte menthetetlen, rosszindulatú génekkel született gyermekekről - akiknek milliókat adományozunk és gyűjtünk. De arról soha egy fórum sem beszélt, hogy a "melegek", nők, férfiak hogyan lettek melegek. Közvetett érintettségemnél fogva szakorvos segítségét kértem az értelmezésre és a visszafordíthatóságra. Válasz "genetika könyörtelensége", és a rákbetegség gyógyítása a mai tudomány szerint előbbre jár , mint ennek visszafordítása. Egy társaságban a betegségekről beszélgettünk, nyilván mert valamennyien valamilyen módon érintettek voltunk. Feltettem egy kérdést (ami a csoportkör témáihoz kapcsolódott), azaz mit választanál a két lehetőség között, ha megszületett gyermeked "meleg" (buzi, leszbikus) génnel születne vagy súlyos cukorbeteg, aki már 4-6 éves korától élete végéig inzulin beadásának és a szigorú időben és összetételben meghatározott étellel élne. (Utóbbira társasági együttlét, barátokkal közös hosszabb idejű utazás üdülés, vagy egyáltalán bulizás kerülendő. Az utóbbira válaszolt az "érintett", jobb lenne ha meleg lenne (amiről a heteroszexuálisoknak elképzeléseik sincs ). Azt nem értem, hogy média sok - egyébként látszólag közérdekű születéssel kapcsolatos magyarázottakkal foglalkoznak- de ezzel kapcsolatban egy tv csatorna sem vállal fel egy felvilágosító műsort, megfelelően felkészült orvosszakértővel. Inkább -hozzáállásunknak megfelelő módon - végig "aggódunk" vagy "röhögjük" szokásos felvonulásukat. Csak egyet elfelejtünk, én
" nem merném felvállalni, mert ahhoz és más egyéb bűneim felismerésére is gyáva vagyok!" Ez nem a filmmel kapcsolatos komment, hanem inkább a témával kapcsolatos. Elnézést!
10/10
rommel1944 2018 dec. 02. - 21:52:51 10/10
El lehet teljesen vonatkoztatni a melegektől, de nem kell, hiszen a 81'-ben diagnosztizált betegséget a "melegek pestisének" keresztelték...Nem melegként sírtam, annyi érzelem bugyog a filmben...
Nagyon megköszönném, ha valaki a színházi dráma szerzőjét és a darab címét megírná...Illetve, hogy le van-e fordítva magyarra, ha nem akkor az angol címét...Előre is köszönöm!
tortura 2018 nov. 08. - 15:13:16 Előzmény szabodavid94
Végre egy értelmes, kulturált hozzászólás. Felüdülés olvasni ilyet, pláne a port.hu-n.
Köszönet érte.
Terray Krisztina 2016 nov. 01. - 18:33:48
Most látom, hogy egy 4. díjat is nyert, de ez már csak hab a tortán: az Online Film és Televízió Egyesületek legjobb mellékszereplõ díját. A fõszereplõ, Mark Ruffalo a maga kategóriájában 2 díjat nyert összesen.
Terray Krisztina 2016 nov. 01. - 18:18:50
Matt Bomer ezzel a filmmel 3 díjat nyert: a legjobb mellékszereplõ kategóriában Golden Globe díjat, a People Choice Awards-on a Kedvenc TV színész díját, és a Kritikusok Díját. 17 kg-ot fogyott a szerep megformálása közben a hitelesség kedvéért.
10/10
szabodavid94 2015 okt. 29. - 08:05:31 10/10
Ez korántsem a meleglobbiról szól. Azért nem tudod megérteni, mert szerintem nincs meleg ismerõsöd. Az a helyzet ha élsz egy olyan közegben ahol nem a kis szexéhes kis b---ikat látod, hanem a hétköznapi melegeket, akik papírboltban dolgoznak, gyárban dolgoznak, tanárként, vagy színészként például, te is jobban elfogadnád. Sokan csak a Priden felvonuló színes tömeget látja... aminek van egy mondani mondanivalója, csak úgy mint megannyi vallási körmenetnek, vagy a Virágkarnevál... stb stb. Lehet azt mondod hagyományos gondolkodású vagy a család modell tekintetében, de gondolj arra mennyi gyerek nõ fel intézetben, akit nincs aki szeretne... nincs se anyja se apja. Így meg lehet hogy lenne két szeretõ apja, vagy csak egy szeretõ apja. Ezen kéne elgondolkodni, és azon milyen jelenleg Magyarországon egy meleg élete, aki rejtõzködik egész életében, elösször szülei elõl, majd az iskolában, munkahelyén, egész életében titkolóznak, és félnek nehogy valaki rájuk nyisson.. stb stb. Természetesen a film vissza adja a korai amerikai gondolkodást, amikor a melegek nagy részének más nem számított csak a szex. Ez most is így van, semmit sem változott, maximum annyi, hogy többen védekeznek. És rájöttek hogy igen, vigyázni kell. És a film nagyon jól vissza adja, milyen egy olyan férfi aki szembe megy a tömeggel...
6/10
Rahar 2015 máj. 03. - 16:08:17 6/10
Az elõttem hozzáírok mind dicsérik a filmet és legalább 8 pontra értékelték, illetve csillagra. Alapvetõen én sem tartom rossz filmnek, de engem valahogy nem fogott meg, nem hagyott maradandó nyomott.
A színészek kiválóak, a cselekményvezetés volt számomra a gyenge pont.
Babito 2015 ápr. 19. - 11:03:51
Ez a film miért nem kapott Oscar-díjat? Miért nem kapott akkora visszhangot és felhajtást (nem tudom, lehet hogy kapott, de én nem is hallottam róla) mint a híres Dallas Buyers Club. Nem tudom nem összehasonlítani a két azonos témájú filmet, és mindkettõ remek, de nekem ez mégis sokkal jobban tetszett. Érzelmileg sokkal mélyebbnek, sokkal viharosabbnak és magával ragadóbbnak éreztem az Igaz szívvelt. Akit érdekel a téma csak ajánlani tudom, érzelmes, sõt romantikus, megrázó és tartalmas film.
10/10
M.Zs.F 2015 márc. 15. - 19:59:54 10/10
Szintén az egyik elõttem levõ hozzászólóval értek egyet, jobban megérintett mint a Philadelphia, bár talán a film készítése miatti idõpontnak és a használt technikáknak köszönhetõ a különbség, fene sem tudja.

Mark Ruffalo elég zseniális a filmben, szerintem kimagaslik a többiek közül amellett hogy Õk sem semmik.

A film témája nyilván nem könnyû, azt gondolom már sokszor sok mindent hallottunk róla, de mindig van valami ami új, és ami kicsit más nézõpontból közelíti meg a dolgot. Ez a film nem a leghétköznapibb és sok embernek biztosan nem a legemészthetõbb is. Sok minden megfordul az embernek a fejében egy ilyen film után, nem könnyû leírni. Miért kellett ilyen sokat várni hogy odafigyeljenek rá, miért dugták homokba a fejüket még maguk az érintettek is, miért könnyebb nem tudomást venni dolgokról.....mintha ott sem lennének??
Kérdés, kérdés kérdés, válaszok meg csak váratnak magukra.

A film mindenesetre abszolút:

10/10
sixpack1989 2015 febr. 16. - 17:08:01 Előzmény Sadenal
Hát akkor érdekes ízlésed van,mert én pont fordítva látom. Az emberek többsége elítéli a melegeket,mert mások,viszont én a Tom Hanks féle Philadelphia-val jobban tudtam azonosulni,elfogadni,mert ott az embert mutatták be,a jogokat! ebben viszont semmi más nincs,hanem,hogy miként vágják be egymásnak a lompost,éjjel nappal dugnak csak,és ez lett a vesztük,gyomorforgató,és felháborító számomra ez a film! még inkább ellenszenvessé váltak a melegek a szemeben!
8/10
Sadenal 2014 dec. 30. - 18:36:11 8/10
Amennyire a Philadelphia nem hatott úgy ez tényleg nagyon ütött és szerintem sokkal jobb is. Ruffalo óriásit alakított de Bomer és méltó társa. A forgatókönyv erejét a monológok teszik ki és a dühös kirohanások kicsit emlékeztettek az És a zenekar tovább játszik c. filmre ami szintén AIDS-es film, szintén HBO-s és szintén abból a korból amikor még semmit sem tudtak a betegségrõl. Esetleg azt is tudnám ajánlani. Érdekes, hogy a film elején kicsit taszított a sok homoszexuális pasi (amúgy semmi bajom velük) aztán a filmben történtek miatt ez a nem-tetszés eltûnt. Csak ajánlani tudom.


8/10
Redfield 2014 okt. 29. - 01:17:53
Jim Parsons annak ellenére, hogy jó formán önmagát alakította, jól beilleszkedett a képbe, Ruffalo és a többiek is helyt álltak, persze látszik, hogy színdarab, mindenkinek kijutott valami monológ ami alapján jelölhetik díjra. Szerintem az év legjobbjai közt van.
9/10
Gilike 2014 okt. 23. - 22:09:57 9/10
Én még nem láttam jobb filmet a témában. Hasonlóan jót igen, jobbat nem. Még másnap is a hatása alatt voltam. Mark Ruffalo egész egyszerûen zseniális színész, a legnagyobbak között a helye. Érdekes volt Jim Parsonst is ebben a szerepben látni, õ sem okozott csalódást, de Matt Bomer is lenyûgözött, és nem csak a szépségével. Mindenkinek ajánlom a filmet, aki elmúlt 18, és nem fordul fel a gyomra egy-két durvább jelenettõl.
Összes hozzászólás