Indulnak a királyok

Bakancslistához adom
Kings Go Forth
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai háborús filmdráma, 106 perc, 1958

Értékelés:

17 szavazatból
Szerinted?

1944 augusztusában, Nizzában ismerkedik meg az amerikai hadsereg hadnagya, Sam Logins a színes bőrű apától és francia anyától származó gyönyörű Monique-kal. Sam azonnal beleszeret, de a lány először kerüli. Attól fél, hogy a férfi kiábrándul belőle, ha megtudja, hogy az apja fekete volt. Sam legyőzi előítéleteit, és így is vállalja szerelmét. Egy alkalommal véletlenül találkoznak a hadnagy beosztottjával, Britt Harris őrvezetővel, és a lányt teljesen megszédíti a színes egyéniségű fiatalember. A két férfi között harc kezdődik Monique-ért.

Stáblista:

Szereplők

Sam Loggins hadnagy
Britt Harris őrvezető
Monique Blair
Mrs. Blair

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
offtopic
feketevipera 2010 márc. 15. - 17:44:23
Ahammm... Nem, ezeket a filmeket nem láttam. Hatvanévesen lehetne annyi eszed, hogy az 5600 hsz nem azt jelenti, hogy 5600 filmet megnéztem. Amúgy meg az én dolgom, hogy hogyan ítélem meg Tony Curtist. És szerintem érdemi hozzászólás volt az enyém, mert nem azt írtam, hogy "ez a film sz*r", oszt jónapot. De bocs, hogy írni mertem. Máskor nem teszem, nehogy megzavarjam mások életét.
Swa 2010 márc. 15. - 17:11:13 Előzmény feketevipera
Talán ha a megnéznéd a "Megbilincseltek" vagy a "Bostoni Fojtogató" c. filmeket, jobb véleménnyel lennél a zseniális Tony Curtis iránt.
Vagy tán láttad ezeket is, csak ezekrõl nem lehetett lesújtó véleménnyel lenni...
Gondolom, 5600 hozzászólás, azaz 5600 megtekintet film után pedig kicsit több alázattal lehetnél a filmek, színészek és a történelmi folyamatok iránt...
Ja, és 26 évesen 5600 hozzászólás - le a kalappal, ennyi filmet 60 évesen sem tudtam megkukkantani, nem hogy még érdemi állásfoglalást is írni azokról...
feketevipera 2009 ápr. 17. - 18:57:15
Na kérem... Nézhetõ volt a film, csak szerintem a szereposztással akadt egy pici probléma. Talán nem a Frank Sinatra - Tony Curtis párosítás volt a legnyerõbb. Sinatrát nem tartom a legnagyobb drámai színésznek, mint ahogyan szvsz Curtis is elmegy bármilyen filmben, amiben bájgúnárt alakíthat, csak nem drámában. Natalie Wood viszont szerintem jóval felülmúlta mindkettejüket a játékával. Amit még nem hiányoltam volna, az a helyenként megjelenõ melodramatikusság, habár ez már szinte kötelezõ jellegû lehetett. A másik apróbb bibi az, hogy az MGM-en talán Királyok, elõre címmel futott a film. De ezen már nem szaban fennakadni.