Inga Lindström - Begegnung am Meer

Bakancslistához adom
német romantikus dráma, 90 perc, 2004

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

Stáblista:

Szereplők

Linda Thorwaldsson
Henrik Rosendahl
Lennart Thorwaldsson
Gunilla Rosendahl

Hozzászólások

Szerinted?
9/10
grosz_i 2020 nov. 22. - 10:24:12 9/10

S P O I L E R

A közel hetvenéves szívbeteg Lennart számára már sok ez az az újabb csalódás. Éppen Greta társaságában van - és már tudjuk, hogy a „háziorvosához” már tíz évnél is régebbi szerelem köti, de a -, amikor újabb szívrohamot kap. Azonnali segítség, kórház átsegíti Lennartot a krízisen.

Közben Londonból hazajön a lánya, Gunilla is, és a betegágyánál ott vannak mindnyájan. Gunilla bejelenti, hogy marad, és átveszi apja kívánságának megfelelően a jachtgyártás vezetését. Henrik nem kíván a feleségével egy szobában éjszakázni, és elmegy a tóparti csónakházba, a „műhelybe”, hogy ott töltse az éjszakáját. Viszont Linda is ide vonult vissza, és békésen együtt éjszakáznak, mint két egymás szerelmében biztos szerelmes pár.

Gunilla szándéka, a cég vezetésének átvétele szorosan összefügg azzal, hogy terhes, gyermeket vár, és ellentétben azzal, amit el szeretne hitetni, nem a férjétől, hanem a londoni barátjától, Johntól, aki viszont gyerekvállalásról hallani sem akart.

Majd Greta bölcs tanácsára -, Gunilla ráébred, ha őt John valóban szereti, akkor elfogadja őt a születendő közös gyermekükkel együtt is. Majd Göteborgban Linda a leendő esküvői készülődés közben a felpróbált mennyasszonyi ruhában zokogva bevallja Nilsnek, nem szereti őt, nem házasodhatnak össze, mert ő mindig is Henriket szerette… és Linda hazautazik, ahol Gunilla közli vele, hogy semminek nem áll útjába, mert az ő boldogsága már John oldalán van, és Linda az, aki a céghez tartozik ott a helye Henrik oldalán.
9/10
grosz_i 2020 nov. 21. - 11:49:50 9/10

Inga Lindström: Begegnung am Meer - Találkozás a tengerparton (2004) 2/86. epizód

Linda Thorwaldsson igazán sikeres volt. A tanulmányait eredményes befejezte, és megkapta a hőn áhított állást a Hajózási Múzeumban, Göteborgban. Azonkívül pedig már ki is tűzték az esküvőjük napját Nils Wiberggel, egy rangos társadalmi pozícióval rendelkező, befutott ügyvéddel.

Csupán egy dolog hiányzik még a teljes boldogságához: kibékülni a családjával, amelyet négy évvel ezelőtt elhagyott. Különösen az apja, Lennart volt csalódott, ugyanis Lindában látta a híres Thorwaldsson-Jachtgyár élén a törvényes örökösét.

Amikor Linda véletlen összefut a nővérével, Gunillával Göteborgban, úgy dönt, hogy kibékül a családjával, és az apját személyesen fogja az esküvőjére meghívni. Izgatottan, dobogó szívvel utazik haza a nagy családi birtokra, Angelholmba. Amikor pedig az apa és lánya annyi idő után ott áll egymással szemben, a találkozás messze nem úgy sikerül, mint ahogy Linda azt remélte.

Az apja ridegen fogadja. Később a lány újra találkozik Henrikkel, ő volt az a férfi, akibe a lány halálosan beleszeretett. Vagyis a férfi volt az igazi oka annak, hogy Linda akkoriban elmenekült, ugyanis a férfi Gunillát vette feleségül. Linda nem tudta volna elviselni, hogy a „szerelmét” a nővére oldalán lássa. Most a férfi ismét ott áll előtte, és Linda szíve ugyanolyan heves dobog, mint akkoriban. A sógora is ugyancsak többet érez, mint csupán a viszontlátás örömét, amikor újra találkozik Lindával a tóparti csónakházban, ahova a férfi magányt keresve vissza szokott vonulni.

Az egyik férjnél van, a másik házasságkötés előtt áll - vajon hova vezethet ez? Linda ismét elmenekül, visszamegy Göteborgba, Nilshez. Időközben Lennart Thorwaldsson enged az elveiből, megfogadja végre Greta, a barátnője és háziorvosa tanácsát, hajlandó visszavenni a tempóból. Egy szűk családi körben zajló vacsora során átadja Gunillának a cég vezetését.

Gunilla ugyancsak zavarban van, ugyanis szó sem lehet arról, hogy átvegye a Thorwaldsson-Jachtgyár cégvezetését, mert már eldöntött dolog, elhagyja a férjét, Henriket és azzal a férfival, akit szeret, Londonba költöznek. Henrik valójában cseppet sincs meglepve, hiszen a házasságuk már régóta válságban van. Lennart számára viszont egy egész világ omlik össze - az élete művének az esetleges megszűnése, ez már túl sok egy idős ember számára. Henrik is egyre erősebben vonzódik Lindához. A férfi titokban találkozik is a nővel, és Linda meghozza az elszánt, bátor döntését…
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu