Inga Lindström: Szökik a menyasszony

Bakancslistához adom
Inga Lindström: Die Braut vom Götakanal
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott német romantikus dráma, 89 perc, 2018

Értékelés:

10 szavazatból
Szerinted?

Emma és Paul remekül megértik egymást. Az esküvőjük napján viszont Emma nem olyan biztos, hogy szeretné beköttetni a fejét, és fejveszetten elmenekül a lakodalmi nép elől.

A menyasszony keresése során egy látszólag elhagyatott idillikus vidéki panzióba jutnak. Ott kiderül, hogy nem csupán Paul es Emma söpört hosszú ideig minden problémát a szőnyeg alá, amik most napfényre kerülnek. Allen előtt egy mozgalmas hétvége áll.

Paul dinamikus és vonzó anyja, Kirsten például észre sem veszi, hogy a túlkapásos jelleme űzte el maga mellől a férjét, Melkert - mint ahogy ez a golfpályán is megtörtént. Emma anyja, Frida pedig, mint fáradhatatlan idegenvezető jobbára távol volt az otthonától és éppen ezért kevés eseménynek volt részese, amelyek Emma és Marennal történt, ugyanis a lányaik teljes nevelését a férje, Per vállalta, mégpedig zokszó nélkül.

A vidéki hotelban Frida egy eltűntnek hitt ismerős társaságra lel: A panziót Hans vezeti, míg a nővére a szálloda tulajdonosa üdül. Maren, Emma nővére viszont kellemes napokat tölt Victorral, Paul testvérével. Ekkor viszont megtudja a lány, hogy Paul egyáltalán nem szakított a barátnőjével Tanjával, mint ahogy azt ígérte.

A menekülése során Emma újra találkozik a szimpatikus pincérrel, Moritzcal. A nagy világjáró mindazt ígéri, amit Emma úgy érzi, eddig nélkülözött: szabadság, nem kényszer-együttlét, a létezés, maga az élet könnyedsége. Amikor aztán Paul végre megtalálja Emmát, a lány már útban van az új élete felé. Ekkor kell Paulnak minden lehetséges eszközzel küzdenie és bebizonyítania, hogy az igazi szerelem sokkal többet jelent, mint egy papíron tett ígéret.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?