Ízőrzők: Érsekcsanád

magyar ismeretterjesztő filmsorozat, 30 perc, 2010

Értékelés:

3 szavazatból
Szerinted?

Értékelés:

3 szavazatból
Szerinted?
Érsekcsanád község Bajától hat kilométerre északra, a Duna mellett helyezkedik el. A település tipikus "sárköz" jellegű, mind a gazdálkodás, mind a kulturális hagyományok magukon viselik ennek jegyeit. Az ártéri fokgazdálkodás, a halászat ma is él, ennek eredményeképpen szinte minden héten jut hal a csanádi családok asztalára. A halas ételek közül megismerjük a füstben sült pontyot szabadtűzi túrós csuszával, valamint megnézhetjük, hogyan készül a "szőlőőrző csibecsípődött", a kapros-túrós lepény, a vászonfazékban főtt öreghegyi bableves, a borsos kalács és a tejfölös-gombás szarvas pörkölt bográcsban.

Stáblista

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
smalltigerbread 2010 nov. 10. - 11:29:34
A legjobb ételek, a legjobb emberek, a legjobb falu a világon!
Sükösd azért megkapta az oltást Barnától: )