Játsz/ma

Bakancslistához adom
The Game
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai thriller, 128 perc, 1997

Értékelés:

783 szavazatból
Szerinted?

A fordulatos thriller egy gazdag és unott bankárról szól, aki még saját születésnapját is egyedül ünnepelné. Édesapja is hasonló korban lett öngyilkos. A váratlan izgalom akkor keletkezik, amikor saját eltűnt öccse újra felbukkan a színen. A tékozló fiú különleges születésnapi ajándékot talál ki: egy titokzatos játékban való részvételt ajánl bátyjának. A szervező cég egyszerűen felszívódik, mikor az első baljós történések után kutatva a bankár kérdőre vonná őket. A játék tétje immár a saját élete.

Stáblista:

Szereplők

Nicholas Van Orton
Conrad Van Orton
Samuel Sutherland
Elizabeth

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
21Vick márc. 09. 13:50:13 10/10
Zsenialis film, meg mai szemmel is. Azt gondolna az ember egyszer nezos, de ha regen lattad, elfelejtodnek a reszletek, amik miatt ujra izgalmas lesz.
8/10
v.boti7 febr. 09. 20:00:59 8/10
Fiatalok vagyunk,20-23 évesek nem szoktunk régebbi filmeket nézni,de ez a film elképesztő volf.
Minden tekintetben.Sokkal eredetibb,kreatívabb mint a mostani filmek.
Nagyon jól ki lett találva,

Egész film alat,vaciálunk,igaz-e,vagy teljesen kamu az egész


8 pontot adunk rá,nagyon jó film,de többször nem ütne akkorát.
Szívből ajánljuk!
10/10
Balu__ 2023 okt. 10. - 14:03:55 10/10
Mindenkinek nagyon ajánlom, a maga műfajában az egyik legjobb. Michael Douglas zseniális!
8/10
cinemad 2023 jún. 24. - 00:32:11 8/10
Ez egy NAGYON JÓ film. Tipikus 8 pont. Műfaját, könnyű témáját, stb tekintve nyilván nem egy filmtörténeti klasszikus, nem fogja senki minden idők legjobb filmjei között számon tartani, nem állsz fel könnyes szemmel utána, vagy elmélkedsz hetekig a mondandón, de nem is volt ilyesmi a célja, ezért nem 9-10 pont. De cserébe nincs benne hiba, roppant szórakoztató, izgalmas, csavaros, nem kiszámítható (persze mondják itt sokan, hogy már az elején tudtam, na persze, nem nehéz ezt mondani, hiszen két opció van és a kettő között rángat ide-oda, hogy melyik verzió a valós, arról mindenkinek van tippje, de biztosan a legvégéig nem tudhatod, bármilyen okoska is valaki utólag itt a fórumon). Még mai szemmel sem érződik gagyinak, de persze ez is olyan film, ami másodszor már nyilván nem fog meglepetést okozni. Fincher az egyik kedvenc rendezőm, minden filmje minőségi, persze közöttük is vannak jók, meg kiemelkedőek, de végignézve a teljes munkásságát nem sok olyan rendező van, akinek átlagban ennyire erős, minőségi a teljes portfóliója és nincs olyan darab benne, ami "rossz" lenne (max kevésbé tetszik).
De visszatérve, hogy mennyire életszerű a film cselekménye? Nyilván nem az.


El kell tudni fogadni, hogy a játékszervező cég nagyon komoly erőforrásokkal rendelkezik, hogy ennyire komoly dolgokat meg tudnak valósítani, illetve ennyi embert beavatni, de ha sikerül ezen túllendülni, lévén ez egy fikció és éppen nem egy dokumentumfilmet nézünk, akkor lehet igazán élvezni. A végén könyvnyi vastagságú számlatömböt nyújtanak be utalva arra is, hogy igen ez irdatlan drága mulatság volt. Illetve ez az egész nem egy fix forgatókönyv alapján megvalósított játék volt, hanem folyamatos improvizációval alakították a főhős aktuális reakcióihoz igazítva, így nem érdemes azt keresni, hogyan sikerülhetett mindent "pont úgy" végigcsinálni vele. A végén is elmondják például, ha nem úgy cselekszik a háztetőn, akkor alternatív módón oldották volna meg: "Örülök, hogy végül leugrott, különben nekem kellett volna lelökni."


Remek, könnyű szórakozásra kiváló darab.
Doomsday For The Deceiver 2023 jan. 24. - 14:36:06
Marhaság vagy sem, a fikcióba minden belefér (akár a Twin Peaks 3 is); aztán valakinek tetszik, valakinek meg nem.
7/10
Ildikó Nóra 2023 jan. 11. - 17:23:51 7/10
A filmet egyszer érdemes megnézni, kikapcsolódásnak jó, hosszú idő után újra nézve már annyira nem voltam elájulva tőle. Tetszett a történet, a szereposztás, a helyszín, a szinkron is. Michael D-nak jól állt a szerep és jól is játszott. A női szereplők gyengék voltak; a filmzene szinte ugyanaz végig a filmben, lehetett volna változatosabb. Kár, hogy Kaszás Attila hangját már nem hallhatjuk új filmekben.
kybuck 2022 szept. 19. - 00:24:57
Érdekes alkotás és kimondottan kedvelem, már csak Douglas miatt is, persze teljesen kizárt, hogy akármennyi pénzed, befolyásod legyen kedved szerint szervezz le egy országokon átívelő átverést, ahol minden járókelő beépített színész, és semmilyen váratlan esemény nem rondíthat bele az előadásba – nonszensz, ahogy John Wick világa is, ahol még a babakocsis anyuka is igazából rakétakilövőt tologat baba helyett, civilek, rendőrség meg sehol! Ezzel együtt szórakoztató kitalált mesék ezek.
sawyerx 2022 jún. 20. - 08:37:01 Előzmény József Futó
25 éves film, biztos előtte is voltak hasonló témájú és hasonló csattanójú filmek, de azóta nem egyet láttam, ami hasonlóan próbálta megvezetni a nézőt, így rutinosként

===SPOILER===

már az öccsénél nem volt nehéz kitalálni, hogy ez egy megrendezett dolog lesz. Nem emlékszem pontosan a szavaira, nálam ott vált egyértelművé, ahol azt ecseteli, hogy asszem az ember utána teljesen megváltozik és átértékeli az életét. Így lényegében én olyan szemszögből néztem a filmet, hogy tényleg kamu, és mennyire logikusak az éppen megrendezett jelenetek.
10/10
József Futó 2022 jún. 18. - 16:19:17 10/10 Előzmény sawyerx
Élvezetes és ötletes. Azért azt kétlem, hogy ha semmit sem tudtál előzetesen a filmről, tudtad hogy ez
*SPOILER*
csak egy megszervezett játék. Ahhoz túl sok volt az esetlegesség, sőt életveszély. De lehet, hogy Te nálam is zseniálisabb vagy... De nem, még akkor sem.
sawyerx 2022 febr. 22. - 08:22:31
Egy éve láttam, de nem igazán maradt meg. Arra emlékszem, hogy már az elején egyértelmű volt számomra a finálé, és hogy sok logikátlanság akadt, főleg a végén. Egyébként szeretem a hasonló témájú, sejtelmes filmeket, de ez kivétel.
4/10
10/10
szabzero 2022 febr. 21. - 13:29:48 10/10 Előzmény Yala elnök
Nézd, minden ember azokból a filmekből tud kiindulni, amiket megnézett. Ezek közt vannak nagyon jó filmek, 8-9-10 pont, közepesek, 3-4-5-6-7 és nézhetetlenül szarok, 1-2 pont. Na most a tények makacs dolgok. Ez a film még a te 1 pontoddal is 9-es átlagon van, ez valamit csak mutat. Azt írod sok benne a marhaság. Ha az amúgy lehetetlen szituációkra gondolsz, akkor a filmek jelentős része marhaság. Most komolyan, ha nálad 1 pont, ez azt jelenti, hogy ettől ótvarabb, unalmasabb, szarabb filmet még nem láttál ?
1/10
Yala elnök 2022 febr. 21. - 10:34:48 1/10 Előzmény szabzero
Megosztó film. A többségnek tetszenek a marhaságok. 10 értékelőből 9 ad rá 10 pontot, 1 ad 1 pontot. A rendező szerint sem kellett volna elkészíteni: "Fincher többször is azt nyilatkozta, hogy nem elégedett vele, és feleségével, a film producerével, Cean Chaffinnel egyetértenek abban, hogy nem kellett volna elkészíteniük." Egyetértek vele, hozzátéve, hogy ez még néhány más filmjére is érvényes.
10/10
szabzero 2022 febr. 20. - 23:09:41 10/10 Előzmény Yala elnök
Ja, azért van 9-es átlagon a film. Te meg adtál rá 1 pontot. Most akkor vagy mindenki hülye, vagy....
1/10
Yala elnök 2022 febr. 20. - 22:54:41 1/10
Nagyon nagy marhaság, rossz értelemben.
7/10
sexykex 2022 jan. 10. - 18:23:57 7/10

Első nekifutásra nagyon tetszett, de ha valaki látta már, ismeri a végét, akkor közel sem olyan nagy szám. Mi ebből a tanulság? Vannak filmek, amiket csak egyszer szabad megnézni vagy ki kell várni, mire az agyérelmeszesedés már előrehaladottá válik.
kybuck 2022 jan. 06. - 21:01:52
Teljesen felesleges újraszinkronizálas volt, ugyanaz a szöveg ugyanazokkal a színészekkel, sokkal fádabb, érdektelenebb stílusban.
m.kaladze 2021 márc. 05. - 11:33:09 Előzmény Tinv
lehet mindenesetre szerintem egyedül vagy ezzel a véleményel


amikor valaki leugrik a tetőről nem képzelődik, és nem haldokol ha már le esett mert szörnyethal, másik dolog a testvére mindjárt az elején annyit mond hogy neki ez a cég radikálissan megváltoztatta az életét, szóval nem képzelődik ez volt a játszma lényege hogy más ember legyen, vagyis hogy újra ember legyen nem kell túlkombinálni, sehol nem adja azt az érzetet a film hogy a főhős képzelődne. Amikor magához tér az öccse mutatja neki hogy mű vér , amúgy sehol ilyent amit álítasz nem olvastam a filmel kapcsolatban
https://hu.wikipedia.org/wiki/J%C3%A1tsz/ma
https://www.imdb.com/title/tt0119174/trivia?ref_=tt_trv_trv


7/10
Tinv 2021 márc. 02. - 18:09:12 7/10

Én úgy gondolom, tényleg lelőtte az öccsét és leugrott és már csak haldoklásában képzeli az ünneplő tömeget. A kamera ráközelít az öccse hátára, mert ott a véres perzselt lyuk a szöveten. Ha csak trükk lett volna, a hátán nem látszik semmi. Így lett kerek a történet, az apja után ő is ugyanúgy meghalt.Ide írd a spoileres tartalmat


magicvoice 2020 dec. 17. - 16:06:29
Ez a film minden szempontból TOP kategória, aki 1/10 pontot adott rá, valószínűleg trollkodásból tette. A forgatókönyv brilliáns, a megvalósítás A kategóriás, a színészi játék pazar. A megtévesztésnek vannak fokozatai, itt a szervező cég csúcsra járatta ezt, a néző egyik ámulatból a másikba esik. Végig rejtelmes, fordulatos történet, szerintem kihagyhatatlan. [SPOILER] Miért megy bele egy ennyire értelmes, racionálisan gondolkodó ember a játékba? Lélektan és időzítés a titka, először az öccse megígérteti vele, majd a klubban megerősítést kap, végül a telefonhívás, hogy nem felelt meg a teszten, kiváltja a döntő érzelmet, a dacot, hogy valaki elutasította, ami elnyomja a racionalitást. Utána az eseményeket végig az adott személyiség kiszámíthatóságára építik, és tökéletesen időzítenek. A vége pedig mindent visz. Még most is beleborzongok, hogyan tudták elérni, hogy rövid idő alatt teljesen elveszítse a realitásérzékét, és még az életét is eldobja magától. [/SPOILER]
6/10
Nótárius 2020 okt. 24. - 16:01:46 6/10
Ennek a filmnek a szövevényesen bonyolítva is kínosan egyvágányú történetét jellemzően, több esetben pedig kizárólag, a valószerűtlenségei és képtelenségei, valamint a mindig egyirányba erőltetett vakvéletlenjei lendítik újra és újra tovább.
Emellett pedig a főhős filmbeli karakterétől, személyiség-lélektanilag, valójában mi sem állna távolabb, mint hogy egy ilyen ismeretlen célú és eszközrendszerű, személytelenül manipulatív fölérendeltségnek kiszolgáltassa magát. Nem véletlen az sem, hogy az e filmet maximális pontszámra értékelők méltatásaiba is (!), más-más megfogalmazásban többször olvasható lejjebb, hogy: ... de vajon mi lett volna, ha nem pont akkor, azt, ott és úgy ? ...
Mindezzel együtt, a saját korlátain belül értelmezetten, bőven volt ebben a filmben annyi látni-, agyalni és elképedni-való, hogy kb. egyszer feltétlenül érdemes volt megnéznem.
Összes hozzászólás