Jó reggelt, Babilónia!

Bakancslistához adom
Good Morning, Babylon
olasz-francia-amerikai filmdráma, 113 perc, 1987

Értékelés:

12 szavazatból
Szerinted?

A századfordulón egy csődbe jutott toscanai restaurátorműhely két fiatal tehetsége, Nicola és Andrea, Amerikában próbálnak szerencsét, ahol sok nélkülözés és bonyodalom után Hollywoodban kötnek ki. Szerencséjükre felfedezi őket a kor sztárrendezője, Griffith, és díszlettervezők lesznek a Türelmetlenség babilóniai epizódjában. A két fivér meg is házasodik, de a közös esküvő boldogságát magánéleti gondok, majd az I. világháború kitörése homályosítja el. A fronton már nem egymás mellett harcolnak.
Forgalmazó: Örökmozgó

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
vn73 2014 dec. 04. - 05:06:05
Vasárnap (11.30) A BUDDENBROOK CSALÁD-ot 15 (!), tegnap (12.03) a JÓ REGGELT, BABILÓNIA! c. filmet 17 (!!) perces késéssel adta le a Duna TV.Mindkettõ - sajnos - kuriózum és nehezen hozzáférhetõ.Ez a "kisebbik" rossz.A nagyobb, hogy mindkét 'akciót' KÖZPÉNZBÕL!!! csinálták meg az adásrendezõk/szerkesztõk/akárkik!Magyarán:a saját pénzükbõl szívatták meg a nézõiket.Ez igen!!!Csak így tovább!!!
ammami 2014 dec. 03. - 22:00:19
Undorító, mit meg nem enged magának a KIRÁLYI tv! Sorozatban késõbb kezdenek!!!
Ité Cséhá 2013 okt. 11. - 15:04:16
A Taviani-testvéreknek ezt a filmjét még nem láttam. Mindenképpen felveszem, de ez az ajánlás szép és jó. Bárki kiegészítheti a képet a guglival.
perry 2013 okt. 11. - 14:28:52
Tisztelegni a mozi elõtt már több alkotónak sikerült, akár csak Peter_Bogdanovichnak Az utolsó mozielõadásban ahol közvetetten a mozi elmúlása a tét, vagy itt van a Cinema Paradiso a két testvér honfitársa Giuseppe Tornatore aki ebbe fura világba vezet el minket a rajongott és gyûlölt moziba ebbe vetített világba ahol lehetsz hõs és áldozat
boldog és kisemmizett, csak akarnod kell a mozit és benne a filmet.
A Jó reggelt, Babilónia! sem tesz mást szép csendben mesél világválságról, személyes tragédiákról, az emigráció keserû kenyérérõl na és persze a mesebeli testvérek szerencséjérõl vagy ha akarod drámájáról.
Arról a világról amit mi itt Európában csak a filmkészítés "gyárának" nevezünk Hollywoodról errõl a hatalmas filmes gépezetrõl ahová a két fivér elindul szerencsét próbálni. Lehet , hogy õk nem mások mint Paolo és Vittorio Taviani
a film alkotói vagy csak így tisztelegnek a filmtörténeti múlt egyik alkotása, jelesül D. W. Griffith nagyszabású eposza, a Türelmetlenség elõtt .
Igazából ezzel kezdõdik a film nekem pedig nem tisztem elmondani mi történik, mint jó "jegyszedõ" volt szerencsém többször látni és hihetitek nem fogtok csalódni ha megnézitek.