Jütland hercege

Bakancslistához adom
Prince of Jutland
holland-angol-dán-francia-német kalandfilm, 85 perc, 1994

Értékelés:

13 szavazatból
Szerinted?

Hamlet, dán királyfi története, ahogy a régi krónikákban szerepel. Az alaptörténet hasonló: a királyt meggyilkolja a testvére, és az özvegyet elveszi feleségül. Ám itt a királyfi, Amled minden hezitálás és filozofálgatás nélkül áll bosszút a trónbitorlón.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
4/10
Rahar 2012 aug. 03. - 12:58:16 4/10
Felemás érzéseim vannak a filmmel kapcsolatban. A színészek hitelesek, kiválóan játszanak. A karakterek is jók, nem egysíkúak. A képi megvalósításban hiányosságokat tapasztaltam, a harci jelenetekben a késdobálás irreálisan hatékonynak van bemutatva, de a valóságban nem az, foglalkoztam eme témával. Igen jó minõségû acél ötvözet, óriási gyakorlat és szerencse kell hozzá hogy valakit egy dobással azonnal meg lehessen ölni. A késdobálás célja alapvetõen az mint a dobócsillag használata, figyelemelterelés és sebzés okozás. Eme alkotásban aki kést dobott az mind azonnal megölte az áldozatát, tehát jogosan alkalmazom erre a jelenségre az irreális jelzõt. A többi harci jelenet sem igényesen koreografált, igaz, hogy nem egy Braveheart skót csatafilm, de ez így igencsak igénytelen. Valamint a történettel is vannak problémáim.
***SPOILER***
A királygyilkosnak kiváló lehetõsége van megölni a fõszereplõt, de az bolondnak tetteti magát és ezért életben hagyja. Szerintem ez irreális, mivel lehetséges, hogy a bolondokat tiszteletben tartották akkor, én ezt nem tudom, de a királyokat is tiszteletben tartották és mégis meg lett ölve. Tehát én ezt nem tartom visszatartó tényezõnek.
***SPOILER VÉGE***
8/10
Ayrton Corvus 2009 szept. 25. - 17:26:43 8/10
Még egy kép Christianról Amled szerepében.
8/10
Ayrton Corvus 2009 szept. 25. - 17:24:33 8/10
Én a Youtuberól leszedtem a filmet, csak nem Prince Of Jutland néven, hanem a másik címén Royal Deceit néven található meg. A Külföldi DVD borítókon úgy van feltüntetve, hogy Hamlet igazi legendája. Aki látta a Hamlet bármelyik filmes változatát, annak biztosan tetszeni fog ez a film, igaz ez nem, olyan színpadias, sokkal földhözragadtabb, valóságszerûbb. A 19-20 éves Christian Bale már akkor is remek, érett színésznek mutatkozott.