Kertvárosi bordély

Bakancslistához adom
Concussion
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai filmdráma, 96 perc, 2013

Értékelés:

21 szavazatból
Szerinted?

A kiegyensúlyozottnak tűnő, ám kiüresedett leszbikus házasságban élő 42 éves Abby egy otthoni baseball-meccs közben szerzett sérülés után úgy érzi: élete nem mehet tovább az eddigi kerékvágásban. Nem foroghat minden a kertvárosi ház, a gyerekek és a felesége körül. Többre van szüksége. Úgy dönt, új életet kezd mint Eleanor, a luxusprostituált. A manhattani tetőtérben zajló üzleti tevékenységét tökéletesen be tudja illeszteni családi életébe. Nem a pénzért teszi, ami tesz: míg a szexuális kísérletezés eddig nem ismert izgalmakat visz életébe, rájön arra is, hogy az elesetteken való segíteni vágyás még fontosabb, mint a test örömei. Ez a titkokkal terhelt kettős élet valójában útkeresés a számára.
Bemutató dátuma: 2014. február 6. Forgalmazó: Cirko Film

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
Sheme 2014 febr. 06. - 19:51:57
Érdekes téma. Mindenesetre aki túlfûtött szexuális jelenetekre asszociál a címbõl, ne is nézze meg a filmet.

Mi számít prostitúciónak? Miért vág bele valaki ebbe a szakmába? Érdekes kérdéseket feszegetne a film, de nincs kidolgozva. A téma határtalan, csak érinti a film egy részét.
Például jó, hogy a nemi úton terjedõ betegségekre felhívja a figyelmet, ezt is kb 1 percben, amikor az orvos közli vele, semmi baja.

Unatkozó, magával semmit nem tudó emberbõl lesz ez? A film erre a kérdésre ezt válaszolja, hogy igen.

A Cirkóban láttam. A film után páran maradtunk, ott volt Földi Ágnes a Magyarországi Szexmunkások Egyesületének elnöke, meg egy pszichiáter. Helyre is rakta a kis csajt, aki minden áron be akarta adni, h az megy prostinak, akit gyerekkorában molesztáltak. A filmet õ is úgy érezte, nem dolgozta ki rendesen az írója, a férfiprostitúciót sem érintette, a kielégítetlen szexuális vágyakat sem - mondjuk ezzel is kellett volna foglalkozni a filmben, de mindegy.

Többet reméltem a filmtõl, 5 pontot megérdemel.